Διακήρυξη για τη Μεσογειακή Διατροφή», στα πλαίσια του έργου “MD.net”


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης-  Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίουκαι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας καιΚτηνιατρικής, προσκαλεί στο πλαίσιο του έργου “MD.net” – When Brand meets people/  «Όταν το brandname συναντάει τους πολίτες», του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED 2014-2020 εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, βιομηχανίες και επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, να συμμετάσχουν δωρεάν και εθελοντικά, στη «Διακήρυξη για τη Μεσογειακή Διατροφή», αναγνωρίζοντας τις αξίες και τις πολιτιστικές πρακτικές της, και υποστηρίζοντας ένθερμα την προσπάθεια του έργου “MD.net” για την επίτευξη μεγαλύτερης προβολής και ολιστικής ευαισθητοποίησης για τη Μεσογειακή Διατροφή.

Η Μεσογειακή Διατροφή, είναι εγγεγραμμένη στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Μεσογειακής ταυτότητας.

Η Διακήρυξη της Μεσογειακής Διατροφής, έχει στόχο να επιτύχει μεγαλύτερη προβολή και σημασία της ίδιας της Διατροφής σε άλλους τομείς όπως η γεωργία, η παραγωγή τροφίμων, η υγεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, η οικονομία, ο τουρισμός, η αγροτική ανάπτυξη και η βιωσιμότητα. Η έγκριση αυτής της Διακήρυξης, είναι μία ευκαιρία για τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς να επιδείξουν κρίσιμο ρόλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του οικονομικού δυναμικού της Μεσογειακής Διατροφής, στα ταχέως μεταβαλλόμενα τοπία και τους τρόπους ζωής.

Αυτή η πρόσκληση, αποτελεί επομένως μία πρόσκληση για συμμετοχή στην κοινότητα της Διακήρυξης της Μεσογειακής Διατροφής, μία πρωτοβουλία που μέσω του σήματος υπογραμμίζει έναν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη, διατήρηση και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής.

Οι αιτούντες μπορεί να είναι:Πρακτορεία/ επιχειρήσεις πώλησης αγροδιατροφής, Τμήματα/ υπηρεσίες πολιτισμού, Τμήματα/ υπηρεσίες εκπαίδευσης, Τμήματα/ υπηρεσίες προώθησης & απασχόλησης της επιχειρηματικότητας, Τμήματα/ υπηρεσίες υγείας, Αθλητικά τμήματα/ πρακτορεία, Τουριστικά τμήματα/ πρακτορεία. Αγρότες που σχετίζονται με τη βιολογική γεωργία και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων της βιοποικιλότητας, Συνεταιρισμούς παραγωγής τροφίμων & βιοτεχνικούς συνεταιρισμούς, Ιατρικές υπηρεσίες (νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές, Οργανώσεις υγείας & επαγγελματικές ενώσεις υγείας. Τον τομέα της φιλοξενίας: εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπηρεσίες τροφοδοσίας, επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου, ταξιδιωτικά γραφεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες & όσοι συμμετέχουν στην αλυσίδα αξίας τουρισμού, Τοπικά επιμελητήρια, επαγγελματικές συντεχνίες & συστάδες επιχειρήσεων, συνδικάτα, ενώσεις επιχειρηματιών, εκκολαπτήρια επιχειρήσεων, ΜμΕ με υποδειγματικές μεσογειακές αξίες, Επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους & οργανισμούς, Ερευνητικά κέντρα & ιδρύματα που επικεντρώνονται στην προστασία του τοπίου, την αγροδιατροφή, την καινοτομία, το σχεδιασμό & την προώθηση της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς καθώς και ΜΚΟ, οργανώσεις καταναλωτών, πολιτιστικές ενώσεις και ενώσεις πολιτών, δημοσιογράφοι, bloggers, ακτιβιστές, διαμορφωτές κοινής γνώμης.

 

Στοιχεία για την αίτηση

Υπάρχει μόνιμη, ανοικτή πρόσκληση εδώ: http://mdnet.dietamediterranea.com/

Και στην ελληνική γλώσσα

http://mdnet.dietamediterranea.com/el/med-diet-declaration-gr/

Οι αιτήσεις, αξιολογούνται εντός περίπου 45 ημερολογιακών ημερών,  ενώ οι αιτούντες   ενημερώνονται σχετικά, μέσω email. Οι εγκρίσεις των αιτήσεων, θα δημοσιεύονται στο http://mdnet.dietamediterranea.com/ καθώς & στην ιστοσελίδα του έργου https://mdnet.interreg-med.eu/.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Διακήρυξη & τις αιτήσεις στο τηλέφωνο 2841340564

κα Παπαδοπούλου rpapadopoulou@crete.gov.gr

κα Κοζορώνη mariakozoroni@gmail.com

και στο σύνδεσμο: https://www.crete.gov.gr/enimerosi/programmata-erga/diaperifereiaka-programmata/interreg/diakiryxi-gia-ti-mesogeiaki-diatrofi/

Περιφέρεια Κρήτης
Γραφείο Τύπου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *