Διαδικτυακό bullying – Πως να αποφύγετε τον τραμπουκισμό στο διαδίκτυο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

Η επικίνδυνη εξέλιξη του bullying

Σε μεγάλη υπόθεση με πολλά θύματα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το διαδικτυακό bullying.

Ακόμα και στην Ελλάδα πολλές ανάλογες υποθέσεις έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Στόχος του διαδικτυακού bullying είναι κάποιος να προσβάλλει, να δυσφημίσει, να ενοχλήσει ή και να φτάσει σε σημείο ακόμα και να απειλήσει κάποιον άλλον άνθρωπο.

Χαρακτηριστικό του περίεργου φαινομένου, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι ότι δε συμβαίνει μόνο μεταξύ μαθητών ή εφήβων, γι’ αυτό το λόγο έχει και τόσο μεγάλη επεκτασιμότητα. Μπορεί να συμβεί και μεταξύ ενός ενήλικα και ενός εφήβου, όπως αναφέρει στην εκπομπή της Νικολέτας Σφακιανάκη «Κρήτη Σήμερα» ο ψυχολόγος κ. Νίκος Παπανικολάου.

Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ολλανδία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ισπανία όπου φαίνεται ότι το 20% των εφήβων έχουν δεχτεί κάποιου είδους διαδικτυακού bullying.

Δείτε αναλυτικά τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ του bullying και του διαδικτυακού bullying, πώς το θύμα μπορεί να γίνει και θύτης, δηλαδή να εκφοβίζει και να εκφοβίζεται ταυτόχρονα.

Ακόμα πώς εκδηλώνεται ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ποιοι χαρακτήρες είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να επηρεαστούν, τα χαρακτηριστικά του θύτη αλλά και εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με τους τρόπους που μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδιά σας.

Τέλος ποιος είναι ο ρόλος της ερωτικής απογοήτευσης αλλά και πώς αντιδρούν τα θύματα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.