ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – “ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ” (2/2 ΣΤΙΣ 18.30)

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Διαδικτυακή Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για την Ανώτατη Παιδεία

“Ακαδημαϊκή Ελευθερία & Αναβάθμιση των ΑΕΙ”

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, το Κίνημα Αλλαγής οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 2/2 στις 18.30, με θέμα την αναβάθμιση των πανεπιστημίων και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική της ομιλία, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Θα μιλήσουν οι Χρήστος Μπούρας, Καθηγητής και Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Λιτσαρδάκης, Καθηγητής Α.Π.Θ. – Γραμματέας Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π., Παναγιώτης Βαλλιανάτος, πτυχιούχος Νομικής– μεταπτυχιακός φοιτητής στις Sciences Politiques στο Παρίσι, Κώστας Ματάκος, Associate Professor/SL στο King’s College του Λονδίνου, Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής, υπεύθυνη για θέματα Εκπαίδευσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Θα συντονίσει και θα παρουσιάσει τις θέσεις του Τομέα Παιδείας, η Ευγενία Μπουρνόβα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ/αν. Γραμματέας Τομέα Παιδείας Κινήματος Αλλαγής. Παρεμβαίνει ο Νίκος Ρήγας, μέλος ΠΟΑΣΥ.

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, της Προέδρου Φ. Γεννηματά και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook, καθώς και στο κανάλι Youtube του Κινήματος Αλλαγής.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης αναφορικά με το θέμα της επαναφοράς του click away, τόνισε σε συνέντευξή του στο Δημήτρη Αλφιέρη και στην εκπομπή alpha live στον alpha 9.89 ότι στο ΚΙΝΑΛ από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει τις αποφάσεις των ειδικών και επομένως θα το κάνουμε και τώρα.

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι δυστυχώς όμως επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο έβαλε η Φώφη Γεννηματά στο τραπέζι, το σενάριο των lockdown ακορντεόν. Αυτό είναι κάτι το οποίο διαλύει τόσο την οικονομία όσο και την ψυχολογία του κόσμου, ο οποίος μετά από ένα χρόνο μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, βρίσκεται σε οριακές συνθήκες ψυχολογικά και οικονομικά.

Ταυτόχρονα υπάρχει μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση της οικονομίας μας. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος δήλωσε ότι «… θέλω να σας πω ενδεικτικά ότι με βάση της έρευνα που έκανε το ινστιτούτο μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕ, 1 στις 4 οικογένειες ζει με κάτω από 10.000 ευρώ το χρόνο, ενώ είναι μεγάλο το ποσοστό των ατόμων των οποίων ο μισθός φτάνει για τις 19 μέρες από τις 30 του μήνα. Όλα αυτά δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία με τις οποίες η κυβέρνηση δεν ασχολείται όσο πρέπει..»

Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ο κ. Χρηστίδης προσδιόρισε ότι για την επιστρεπτέα προκαταβολή ότι πάνω από 30 δις έχει πει ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχουν στην άκρη. Έχουν δοθεί ήδη 10 δις το 2020 από τις τράπεζες. Τα 5 δις έχουν πάει σε συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή είναι μία αντίληψη η οποία πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να ζητάμε από τους επιχειρηματίες οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, όχι επειδή έκανα λάθη, όχι επειδή χρέωσαν κάποιον άλλον, αλλά επειδή το κράτος τους ζήτησε για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας,να πληρώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό είναι πανευρωπαϊκό αίτημα, το θέτουν χώρες από τη Γερμανία μέχρι την Ελλάδα και όλοι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του χώρου του λιανεμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εστίασης . Τους τελευταίους 6 μήνες του 2020 η οικονομική δυνατότητα των επιχειρήσεων επέστρεψε στην περίοδο του 2011-2012 κάτι το οποίο είναι καταστροφικό και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να δούμε τα ζητήματα αυτά πρακτικά και ουσιαστικά.

Επίσης ο κ. Χρηστίδης σχολιάζοντας το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να πυροδοτεί καταστάσεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της να φέρνει όποιο νομοσχέδιο θέλει όποτε θέλει, όμως με κλειστά τα πανεπιστήμια, με τους πρυτάνεις και τους φοιτητές ακόμα και την αστυνομία να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις, και ο διάλογος να μην μπορεί να εξελιχτεί με τον κατάλληλο τρόπο στη βουλή μια που ούτε αυτή είναι σε πλήρη λειτουργία. Τώρα είναι άραγε η κατάλληλη ώρα να συζητήσουμε για το θέμα της ασφάλειας των πανεπιστημίων, που θυμίζω η κυβέρνηση το έχει φέρει πριν ενάμιση χρόνο σαν ζήτημα καταργώντας το άσυλο; Προφανώς ανά πάσα ώρα και στιγμή για πλημμελήματα και κακουργήματα, μπορεί να μπει η αστυνομία μέσα και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα. Η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ είναι εμμονική και πυροδοτεί μία αντίδραση η οποία έρχεται σε ένα χρόνο που δεν είναι απαραίτητος στην Ελληνική Κοινωνία με ότι κίνδυνο αυτό δημιουργεί και για τα ζητήματα της υγειονομικής ασφάλειας. Όλοι μας συμφωνούμε ότι χρειάζονται φύλαξη τα Ελληνικά Πανεπιστήμια , και σαφώς πρέπει να αντιμετωπιστούν παρόμοια φαινόμενα σαν αυτά που εμφανίστηκαν στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας την τελευταία πενταετία, αυτό όμως πρέπει να γίνει με τον τρόπο που γίνεται σε όλο το δυτικό κόσμο .Με ένα σώμα το οποίο έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο με υπεύθυνες τις πρυτανικές αρχές, χωρίς εμπλοκή του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Έτσι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη σε όλα τα πανεπιστήμια και εμείς ως Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε πρόταση νόμου στη βουλή για να καταστεί σαφές ότι θέλουμε ασφάλεια και προστασία των φοιτητών, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διαφυλάξει το ίδιο το πανεπιστήμιο. Και να χρηματοδοτήσουμε όπου χρειάζεται την πανεπιστημιακή φύλαξη ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα βίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Τέλος ο κ. Χρηστίδης σχετικά με τις εικόνες των συλλαλητηρίων στην Αθήνα, προσδιόρισε ότι προφανώς μας προβλημάτισαν και μας ανησυχούν τέτοιες εικόνες όσον αφορά την υγεία των συμμετεχόντων κατά κύριο λόγο. Οι νέοι άνθρωποι όταν προκαλούνται συνεχώς και μάλιστα για ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους αυτό είναι κάτι το οποίο τους οδηγεί να βγουν στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούν. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση σε νεκρό χρόνο πυροδοτεί με ένα νομοσχέδιο για την παιδεία μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δείχνει τον τρόπο με το οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Τα ζητήματα της παιδείας δεν είναι ζητήματα που αφορούν τη δημόσια τάξη, αφορούν την αξιολόγηση, τη διαφάνεια, τον τρόπο με τον οποίο θα παίρνουν έγκαιρα τα παιδιά τα βιβλία τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το ν/σ του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων που κατατέθηκε με αντικείμενο την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι, την φύλαξη και αστυνόμευση των ΑΕΙ και το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών είναι άλλη μια απόδειξη της πολιτικής αλαζονείας του Υπουργείου.

Η κ. Κεραμέως χωρίς να έχει λάβει υπόψη της απολύτως καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, χωρίς να συνομιλεί με κανένα φορέα προβάλει ως αμετακίνητη υπερασπιστής της αστυνομοκρατικής αντίληψης της κυβέρνησης.

Θέλει διαρκή και μόνιμη παρουσία αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, θέλει να αποφασίζει η ίδια κάθε χρόνο για την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια,
Θέλει να ορίζει η ίδια το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτάσεις και έχει και πρόταση νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ που έχει καταθέσει. Από την Τρίτη στη Βουλή θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για τις αναγκαίες αλλαγές στην εκπαίδευση που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί, αλλά επιπλέον με την πολιτική της οδηγεί στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των
πανεπιστημίων.

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” της ΕΡΤ1 μίλησε σήμερα Κυριακή, 31.01.2021, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υγεία και την οικονομία. Πιο αναλυτικά:

“Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αλλά η Κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει ρότα. Έχουμε έλλειψη εμβολίων και ένα τρίτο κύμα μαζί με ένα νέο λοκντάουν. Η λογική του “ακορντεόν” και “βλέποντας και κάνοντας” βαθαίνει την κοινωνική και οικονομική κρίση.

Πρόσφατη έρευνα της ΓΣΒΕΕ δείχνει αύξηση της φτώχειας και κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αδυνατεί να πάρει δάνειο και όταν το λαμβάνει αποπληρώνει παλαιότερο με υψηλό επιτόκιο.

Μόνη οδός το ασφαλές άνοιγμα με μαζικά τεστ, ικανή ιχνηλάτηση, δικτύωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε να αναπνεύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή.

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία: τάξεις μέχρι 25 μαθητές και τεστ στους εκπαιδευτικούς.

Και φυσικά, όχι άλλα αντιφατικά μηνύματα από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση: τους ενοχλεί ο συνωστισμός, όποτε τους συμφέρει τον επιτρέπουν και εφαρμόζουν κατά το δοκούν το νόμο.

Χθες στα Τρίκαλα ο κ. Μητσοτάκης ήταν περιστοιχισμένος από δεκάδες παρατρεχάμενους.

Δεν είναι σοβαρή εικόνα αυτή.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΆΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΝ

Ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων και τη θυσία τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

Αθάνατοι!!!

H σημερινή επέτειος της κρίσης των Ιμίων, έρχεται να μας θυμίσει την θυσία των τριών Ηρώων του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο Χριστόδουλος, ο Παναγιώτης και ο Έκτορας, ξημερώνοντας η 31η Ιανουαρίου 1996, τιμώντας τον όρκο τους στην πατρίδα, απογειώθηκαν για τελευταία φορά υπερασπιζόμενοι τα υπέρτατα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Σήμερα 25 χρόνια μετά, στέλνουμε και πάλι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η βαριά κληρονομιά που μας άφησαν διαχρονικά οι θυσίες του λαού μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας, μας επιβάλλει να πορευτούμε με ταχείς ρυθμούς για την ενίσχυση της στρατιωτικής αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

Τιμούμε και θυμόμαστε τους τρεις άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και όλους εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν την ώρα του καθήκοντος για την πατρίδα.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Αν οι συνθήκες δείχνουν ότι έρχεται τρίτο κύμα της πανδημίας, τότε δεν αρκεί η πολιτική του εντυπωσιασμού με τα κυβερνητικά στελέχη να τρέχουν σαν «ραμπο» στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Εκείνο που χρειάζεται είναι αποτελεσματικές δράσεις στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου.

Είναι ώρα για :

· Περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή

· Σωστή ιχνηλατήση που δεν αρκεί να την κάνει η πολιτική προστασία

· Ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων

· Ουσιαστική ενίσχυση και προετοιμασία του ΕΣΥ, που θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες

· Ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας

Είναι απαραίτητο όσο ποτέ να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΠΟΣΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ;

Η εστίαση αποτελεί το μεγάλο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ίσως το μεγαλύτερο.

Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα στον κλάδο τους.

Βέβαια, τη δύσκολη αυτή κατάσταση κάποιοι στην κυβέρνηση τη μεταφράζουν ως ‘’αχρείαστη γκρίνια’’ ή και επενδυτική ευκαιρία. Όπως έπραξε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης που ζήτησε από τους εστιάτορες (που δικαίως διαμαρτύρονται) να του παραδώσουν τα κλειδιά και αυτός θα «τα πάρει».

Οι δηλώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν μόνο την αδιαφορία της ΝΔ για το λιανεμπόριο, την εστίαση, την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Προχωρούν και ακόμα παρακάτω.

Γιατί ο κ. Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση.

Ως ευκαιρία για τους λίγους και δυνατούς.

Ως ευκαιρία, ακόμα και για τους ίδιους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ρυθμός Επικαιρότητας | 1.2.2021

Φ. Γεννηματά: Αναγκαίο ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Πριν το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, θα πρέπει να προφυλαχθούμε. Και να το αντιμετωπίσουμε όχι με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με αποτελεσματικές δράσεις. Όπως τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο που περιλαμβάνει:

· Περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή.

· Σωστή ιχνηλάτηση, που δεν αρκεί να την κάνει η πολιτική προστασία.

· Ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων.

· Ουσιαστική ενίσχυση και προετοιμασία του ΕΣΥ.

· Ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Και βέβαια, είναι απαραίτητο όσο ποτέ να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αγοράζει” τα εστιατόρια, πουλάει λαϊκισμό & αδιαφορία

Η εστίαση αποτελεί το μεγάλο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ίσως το μεγαλύτερο. Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα στον κλάδο τους. Βέβαια, τη δύσκολη αυτή κατάσταση κάποιοι στην κυβέρνηση τη μεταφράζουν ως ‘’αχρείαστη γκρίνια’’ ή και επενδυτική ευκαιρία. Όπως έπραξε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης που ζήτησε από τους εστιάτορες (που δικαίως διαμαρτύρονται) να του παραδώσουν τα κλειδιά και αυτός θα «τα πάρει». Οι δηλώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν μόνο την αδιαφορία της ΝΔ για το λιανεμπόριο, την εστίαση, την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Προχωρούν και ακόμα παρακάτω. Γιατί ο κ. Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση. Ως ευκαιρία για τους λίγους και δυνατούς. Ως ευκαιρία, ακόμα και για τους ίδιους.

Πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση επιδεικνύει την αλαζονεία της με το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Θέση μας για τα Πανεπιστήμια παραμένει ότι δεν μπορούν ν’ αποτελούν άντρο βίας και ανομίας. Ότι πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η ασφάλεια των ακαδημαϊκών και φοιτητών, αλλά και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Επιμένουμε λοιπόν ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι άλλη μια απόδειξη της πολιτικής αλαζονείας της πολιτικής του ηγεσίας. Τι θέλουν; Τη διαρκή και μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια. Ν’ αποφασίζουν εκείνοι κάθε χρόνο για τη βάση εισαγωγής και να ορίζουν το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών. Υπενθυμίζουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη φύλαξη των ΑΕΙ. Και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μεγάλη μάχη και στη Βουλή για τις αναγκαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τις οποίες δεν υλοποιεί η κυβέρνηση κι από την πίσω πόρτα επιχειρεί να καταργήσει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: διαδικτυακή εκδήλωση «Ακαδημαϊκή Ελευθερία και Αναβάθμιση των ΑΕΙ»

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το Κίνημα Αλλαγής οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 2/2 στις 18.30’, με θέμα την αναβάθμιση των πανεπιστημίων και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Την εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική της ομιλία η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, της Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook, καθώς και στο κανάλι YouTube του Κινήματος Αλλαγής.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.