ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ)

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαρτίου 2021 by manos (seo)-admin

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η ώρα του νέου κλιματικού νόμου – Γιατί αφορά τους πολίτες και τις νέες γενιές;» οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Παρασκευή, 26.03.2021 στις 19.00. Στόχος του Κινήματος, ως πρώτο κόμμα που ανοίγει τη σχετική συζήτηση, είναι να δώσει βήμα στους προβληματισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών και της νέας γενιάς, αλλά και να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά.

Παρουσίαση πρότασης Κινήματος Αλλαγής: Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής, Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Θα μιλήσουν επίσης:

 • Μανώλης Αννέτης, Υπεύθυνος για Κλιματική Αλλαγή, Δίκτυο Νέας Γενιάς
 • Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής Συμβουλίου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη ΣΕΒ
 • Θεοδότα Νάντσου, Επικεφαλής Πολιτικής WWF
 • Κωστής Τοκατλίδης, Δικηγόρος (Α.Π, ΣτΕ) με ειδίκευση στο δίκαιο περιβάλλοντος και ενέργειας
 • Φανή Τσαρούχα, Πρέσβειρα Νεολαίας της Ελλάδας για το Κλίμα στο Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συνταγματική Έρευνα (CUNCR)

Παρέμβαση: Γιώργος Αποστολόπουλος, Γραμματέας Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής

Συντονισμός: Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Αχρείαστο κόστος κατά τον Υπουργό κ. Βορίδη, η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Το ότι το ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, και οι εικόνες στις εφημερίες τραγικές. Το ότι σοβαρά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικών, το ότι υπάρχει λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, δεν συγκινεί στο ελάχιστο τον Υπουργό της ΝΔ.

Τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα μόνο μη θιγούν. Αναλγησία και ιδεοληψία τις πιο δύσκολες ώρες για τους πολίτες.

Αυτή είναι η ΝΔ και αυτά τα στελέχη που πραγματικά την εκφράζουν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κύριε Πρόεδρε,

Ως Βουλευτής και Β’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σας ζητώ να επανεξετάσετε την Απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να επιτρέψετε να επαναλειτουργήσει άμεσα ιδιαίτερα αυτή η Ειδική Επιτροπή με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, που προβλέπονται για τις διαδικασίες λειτουργίας και των άλλων Επιτροπών της Βουλής.

Η μη λειτουργία της ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα συνέπεσε με κορυφαία γεγονότα για τα οποία είχε ηθικό και πολιτικό χρέος να συνεδριάσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Αναφέρω ενδεικτικά τις καταγγελίες για φαινόμενα βιασμών, κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων που σόκαραν την Ελληνική Κοινωνία στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από διάφορους κοινωνικούς χώρους για φαινόμενα παιδοφιλίας που ήρθαν εκρηκτικά στο προσκήνιο, την 8η Μαρτίου, αλλά ακόμα και το Νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις του Οικογενειακού Δικαίου και τη «Συνεπιμέλεια», για το οποίο η Επιτροπή θα έπρεπε να εκφράσει τις απόψεις και προτάσεις της.

Ειδικά για το τελευταίο, για το οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν διατάξεις του που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με σωρεία διατάξεων της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τη Διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και τη καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, την ΕΣΔΑ και τη Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών, πρέπει να γίνει μια προσεκτική ανάγνωση, δεδομένου ότι και η κυβέρνηση, όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα, επέκρινε και ορθώς και άμεσα την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Όπως, επίσης, πήρε την σημαντική πρωτοβουλία σχετικά με την έμφυλη βία, εγκαινιάζοντας το metoo.gov.gr, για την αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης.

Οπότε, δεν είναι δυνατόν να δίνεται τώρα η εντύπωση ότι δεν προστατεύονται επαρκώς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, η οποία ειδικά εν μέσω καραντίνας έχει εκτοξευθεί τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, όπως φαίνεται από όλα τα στατιστικά στοιχεία. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων μας.

Δυστυχώς, όμως, και ενώ συνέβαιναν και συμβαίνουν όλα αυτά η Επιτροπή ήταν και παραμένει ακινητοποιημένη, ενώ ταυτόχρονα έχει ουσιαστικά καταργηθεί και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Κύριε Πρόεδρε,

Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η συγκεκριμένη Επιτροπή θα μπορούσε διαθέτοντας πλούσια εμπειρία ιδιαίτερα από την περίοδο της πρώτης καραντίνας να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο. Σας ενημερώνω δε, ότι δεχόμαστε κριτική από σειρά κοινωνικών Οργανώσεων και φορέων για την ανυπαρξία μας και την μη τοποθέτησή μας για το Νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού δεν είναι υποχρεωμένοι οι φορείς να γνωρίζουν για την αναστολή της λειτουργίας της Επιτροπής.

Ως εκ τούτων, θεωρώ κάτι παραπάνω από επιτακτικό, άμεσα να επιτραπεί η επαναλειτουργία της Επιτροπής. Ελπίζω στην κατανόηση της κατάστασης από μεριάς σας που έχει δημιουργηθεί και στην συμβολή σας ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής

Β΄ Αντιπρόεδρος Ειδικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: «Η ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ»

Ψηφιακή εκδήλωση Κινήματος Αλλαγής: «Η Κρήτη σήμερα και στην μετά covid εποχή»

Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τις ανεπάρκειες της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία και την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών και αδυνάμων.

Παράλληλα χρειάζεται προετοιμασία για την επόμενη μέρα της πανδημίας και ολοκληρωμένο σχέδιο για να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι, Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, ΚΑΠ κ.λπ. που δεν έχει συγκροτηθεί. Εκθέσεις υπήρξαν και διαπιστώσεις αλλά πρόγραμμα ακόμη δεν έχει έλθει στη Βουλή για να συζητηθεί.

Το Κίνημα Αλλαγής διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις σε ένα στενό κύκλο στο Μαξίμου, αγνοώντας ακόμη και τη Βουλή, πήρε πρωτοβουλία κι άνοιξε τον διάλογο σε όλη την Ελλάδα για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και ειδικότερα των 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο επίκεινται οι τελικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα στην ψηφιακή εκδήλωση του Ηρακλείου με ομιλητές την Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, τον πρ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη και τον Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου κλήθηκαν οι αναπτυξιακοί παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς να πάρουν μέρος σε ένα γόνιμο διάλογο που ανέδειξε την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας σήμερα αλλά και τον σχεδιασμό και τον καθορισμό προτεραιοτήτων για την Κρήτη προκειμένου να ανταποκρίνονται στην ποιοτική βελτίωση του Αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου για παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Με πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Τον λόγο έλαβαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης, οι Δήμαρχοι, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, οι Πρόεδροί των επιμελητηρίων ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχάλης Χωραφάς, ο ΟΕΕ/ΤΑΚ Σταύρος Καρτέρης και του ΓΕΩΤΕΕ Αλέκος Στεφανάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης, Σταύρος Τζεδάκης, ο πρόεδρος της Φιλοξένια των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Γιώργος Χριστοδουλάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΚ και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ.Μανώλης Κουμαντάκης, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκος Κοκολάκης και ο Γιώργος Μανουσάκης ως εκπρόσωπος των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης είναι ότι:

Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωτοπορήσει και στη μετά covid εποχή, αξιοποιώντας τη θέση της, το κλίμα, τους ανθρώπους της και αυτό που ήδη είναι, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τις τεχνολογίες, πραγματοποιώντας το ποιοτικό άλμα.

Η αξιοποίηση:

-των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ που οφείλουν να έχουν ισχυρή περιφερειακή διάσταση

-του επιστημονικού δυναμικού, των δύο Πανεπιστημίων και του Πολυτεχνείου, του Ερευνητικού Κέντρου του ΙΤΕ μπορεί να συγχρονίσει ταχύτερα την Κρήτη με την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Προϋπόθεση, να γίνει έστω και τώρα μια σοβαρή διαβούλευση για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος σε σχέση με αυτά που το κεντρικό κράτος όφειλε αλλά δεν έδωσε στο νησί και η κυβέρνηση με τα επιμέρους υπουργεία να στηρίξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού.

Π.χ. Την απόδοση της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης για το ελαιόλαδο Κρήτης και την επίτευξη συνεργασιών σε Παγκρήτιο επίπεδο για την προώθηση του στην εσωτερική και κυρίως τη διεθνή αγορά.

Με συνδυασμό των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να δρομολογηθούν είναι:

Η ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού
Το οδικό σύστημα Κρήτης και όχι μόνο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, χωρίς διόδια που δεν νοούνται σε κλειστό αυτοκινητόδρομο νησιού και με την συντήρηση να χρηματοδοτείται από την αξιοποίηση των παραχωρούμενων υποδομών.
Οδική σύνδεση του νέου Αεροδρομίου με κάθε κατεύθυνση και όλες οι υποδομές των μεταφορών που αφορούν το διευρωπαϊκό δίκτυο και τις συνδυασμένες μεταφορές. Λιμάνια κ.λπ.
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης
Πρόγραμμα προστασίας ακτών και βιώσιμης αξιοποίησης τους
Υλοποίηση των έργων του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.
Κανείς οικισμός χωρίς διαχείριση υγρών αποβλήτων.
Οι βασικές υποδομές και τα εγγειοβελτιωτικά έργα του πρωτογενή τομέα για εξασφάλιση υδάτινων πόρων και την χρηστή διαχείριση τους. Εκτροπή πλατύ ποταμού και αξιοποίηση των υπαρχόντων φραγμάτων ολοκλήρωση δικτύων κλπ
Σύγχρονες υποδομές μεταποίησης και τυποποίησης τροφίμων
Αξιοποίηση της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης, ενεργειακή μετάβαση και ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακού αποθέματος του νησιού. Οι ενεργειακές Κοινότητες φορέων και ευρείας κοινωνικής βάσης.
Δίκτυα και συμπράξεις επιχειρήσεων, επιχειρηματικές ζώνες, ανοικτά εμπορικά κέντρα, αναβάθμιση ΒΙΟΠΑ, ΒΙΠΕ,
Συμπράξεις του ΙΤΕ και των Πανεπιστημίων με όλους τους φορείς της ανάπτυξης ΟΤΑ, Επιχειρήσεων, ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών κ.λπ. για την εισαγωγή της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.
Κοινωνικά Δίκτυα και Κοινωνικές Υποδομές, σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός υγείας, πρόνοιας, ανοικτής φροντίδας.
Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα που αφορούν:

-την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των παραγωγών και των αδύναμων που βιώνουν τα δύσκολα

-Να προωθηθεί κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και των εργαζόμενων στον Τουρισμό

-Ειδικά χωρικά σχέδια και προγράμματα αξιοποίησης για το «Νίκος Καζαντζάκης», την περιοχή των Λινοπεραμάτων και για την ευρύτερη περιοχή του νέου αεροδρομίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την κατασκευή του και να προληφθεί η άναρχη ανάπτυξη

-Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την ανεπαρκή διαχείριση των δασικών χαρτών και τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ : Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

Θέμα: «Η προβληματική διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και οι ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών».

Με την από 30-12-2020 Ερώτησή μας, θέσαμε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και ζητήσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την αλλαγή των δεδομένων του διαγωνισμού, τον τρόπο αποτίμησης, τον υγιή ανταγωνισμό, τη διασφάλιση των εργαζομένων.

Δυστυχώς οι απαντήσεις που πήραμε είναι γενικόλογες, ασαφείς και επί της ουσίας καλύπτουν τις ενέργειες της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για ένα και μοναδικό υποψήφιο, με χαμηλό τίμημα και χωρίς μέριμνα για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, η ΕΤΕ αναμένει τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι βασικός της μέτοχος, προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση. Το Τ.Χ.Σ. με τη σειρά του ανέθεσε σε δύο συμβούλους να αποτιμήσουν την Εταιρεία και να γνωματεύσουν κατά πόσο είναι εύλογο το προσφερόμενο τίμημα.

 • Επειδή τα ερωτήματα που θέσαμε για την αλλαγή των δεδομένων του διαγωνισμού με μείωση της αποτίμησης της εταιρείας δεν απαντήθηκαν,
 • Επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει ακόμα ερωτηθεί να απαντήσει για την πιθανή συγκέντρωση από ένα και μοναδικό υποψήφιο αγοραστή, που δραστηριοποιείται παράλληλα στον ιδιωτικό νοσοκομειακό τομέα,
 • Επειδή η Ε.Τ.Ε. στην απάντησή της που διαβιβάστηκε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που ασκήσαμε, ουδεμία αναφορά κάνει για την τύχη των εργαζομένων,
 • Επειδή οι εργαζόμενοι έχουν παρουσιάσει στοιχεία και επιχειρήματα που οδηγούν σε μεγαλύτερη αξία της Εταιρείας,
 • Επειδή η διαδικασία της αποεπένδυσης των Συστημικών Τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να είναι διάφανη από κάθε πλευρά και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου για την ανάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των απωλειών,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να διασφαλίσει τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας προασπιζόμενος το με την ευρύτερη έννοια δημόσιο συμφέρον, ελέγχοντας μέσω και του Τ.Χ.Σ. που αποτελεί βασικό μέτοχο της Ε.Τ.Ε. τη σπουδή της για μια ασύμφορη πώληση;
 2. Τον καλούμε να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων τις εκθέσεις των Συμβούλων του Τ.Χ.Σ. και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την αποτίμηση της Εταιρείας.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Κώστας Σκανδαλίδης

Ρυθμός Επικαιρότητας | 23.3.2021

Φώφη Γεννηματά: «Ο Πρωθυπουργός έταξε άλμα δεκαετίας αλλά σκοντάφτει στην καθημερινότητα»

«Το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο. Επιτέλους η Κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, όπως είχαμε προτείνει. Όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων» σημείωσε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική της παρέμβαση κατά την διάρκεια της ψηφιακής περιοδείας του Κινήματος Αλλαγής στην Κρήτη, η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, χθες Δευτέρα 22.03.2021. Η κ. Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχειριστική της ανεπάρκεια τόσο στην πανδημία όσο και στην οικονομία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πανδημία

 • Αντί να πάρουν στοχευμένα μέτρα σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας ένα σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα, επέμειναν σε οριζόντια και λανθασμένα περιοριστικά μέτρα. Που όχι μόνο δεν πέτυχαν, αλλά εξάντλησαν την υπομονή των πολιτών χωρίς αποτέλεσμα.
 • Δυστυχώς το κατά τον κ. Μητσοτάκη τελευταίο μίλι, είναι μακρύς δρόμος. Με μια κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία, που χάνει την εμπιστοσύνη της όταν βλέπει ακόμη και την προσπάθεια καπελώματος των ειδικών από την Κυβέρνηση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Μόνο το 4-4,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση που παρέχει ασφάλεια. Το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο.
 • Επιτέλους η Κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των νέων Covid κλινικών στα Νοσοκομεία. Όπως είχαμε προτείνει. Όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Οικονομία

 • Τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην Οικονομία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο κ. Μητσοτάκης έταξε άλμα δεκαετίας αλλά σκοντάφτει στην καθημερινότητα σε κάθε δυσκολία.
 • Οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού αποδεικνύονται ήδη εξωπραγματικές. Το ίδιο και οι εκτιμήσεις για τον Τουρισμό.
 • Η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, οι αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης επαυξάνουν τις αρνητικές εξελίξεις, την ύφεση, το ιδιωτικό χρέος, το νέο έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Κρήτη

Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωτοπορήσει και στη μετά covid εποχή, αξιοποιώντας τη θέση της, το κλίμα, τους ανθρώπους της και αυτό που ήδη είναι, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τις τεχνολογίες, πραγματοποιώντας το ποιοτικό άλμα. Προϋπόθεση, να κερδίσει το χαμένο χρόνο σε σχέση με αυτά που το κεντρικό κράτος όφειλε αλλά δεν έδωσε στο νησί και η κυβέρνηση να στηρίξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Δείτε ολόκληρη την διαδικτυακή εκδήλωση ΕΔΩ.

Πανδημία: «Αχρείαστο κόστος» για τον κ. Βορίδη η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών
Άμεση επαναλειτουργία της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
 

Την άμεση επαναλειτουργία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, ζητά με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου. Όπως επισημαίνεται, ιδίως τώρα με την αύξηση των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία, τα φαινόμενα βιασμών, κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων που σόκαραν την Ελληνική Κοινωνία στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για φαινόμενα παιδοφιλίας που ήρθαν εκρηκτικά στο προσκήνιο, την 8η Μαρτίου, αλλά ακόμα και το Νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις του Οικογενειακού Δικαίου, η επαναλειτουργία της Επιτροπής κρίνεται επιτακτική. Περισσότερα ΕΔΩ.

Μη χάσετε: Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η ώρα του νέου κλιματικού νόμου – Γιατί αφορά τους πολίτες και τις νέες γενιές;» οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής την ερχόμενη Παρασκευή, 26.03.2021 στις 19.00. Στόχος του Κινήματος, ως πρώτο κόμμα που ανοίγει τη σχετική συζήτηση, είναι να δώσει βήμα στους προβληματισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών και της νέας γενιάς, αλλά και να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του. Η εκδήλωση θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος ΑλλαγήςΠΑΣΟΚΦώφης Γεννηματά στο Facebook, καθώς και από το κανάλι Youtube του Κινήματος. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.