Διαδικτυακή συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου ROBINSON με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 20 Απριλίου 2021 by manos (ceo)-admin

Η διαδικτυακή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου ROBINSON- -«Smart integRation Of local energy sources and innovative storage for flexiBle, secure and costefficIent eNergy Supply ON industrialized islands – Ευφυής ολοκλήρωση τοπικών ενεργειακών πηγών και καινοτόμων πρακτικών αποθήκευσης για ευέλικτη, ασφαλή και οικονομική παροχή ενέργειας σε βιομηχανοποιημένα νησιά» του χρηματοδοτικού πλαισίου HORIZON 2020, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου και της ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, όπου συζητήθηκαν διοικητικά και επιστημονικά θέματα υλοποίησης του έργου.

Ο σκοπός του έργου «ROBINSON» είναι να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα (Energy Management System–EMS), για να βοηθήσει τα νησιά στην μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, διασφαλίζοντας μια καθαρή, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική παροχή ενέργειας, μέσω ενός συνδυασμού υποδομών παραγωγής και αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Περιφέρεια Κρήτης με το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο του έργου «ROBINSON», προκειμένου η Κρήτη να επωφεληθεί πραγματικά με την ολοκλήρωση της μελέτη αναπαραγωγής των αποτελεσμάτων του έργου.

Το έργο βρίσκεται στην αρχή της υλοποίησης του (1ο εξάμηνο) και θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια. Εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης στο έργο συμμετέχουν άλλα δύο νησιά, το Eigerøy στη Νορβηγία και τα Western Isles στη Σκωτία. Συνολικά στο έργο συμμετέχουν 18 εταίροι από 10 Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το έργο υλοποιείται για την περιφέρεια Κρήτης από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού (ΔΙΑΠ) και στη συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη της ΔΙΑΠ Δαφνομήλη Δήμητρα (συντονίστρια για την Π.Κ), Ρουσάκη Κατερίνα, Μπίλιος Χρήστος.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στην ιστοσελίδα: https://www.robinson-h2020.eu/

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.