Διαδικτυακή Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας Κρήτης (ΔΕΠΙΣ Κρήτης), με θέμα: «Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας»


0
(0)

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας Κρήτης (ΔΕΠΙΣ Κρήτης), υλοποιούν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα, «Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας», την Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 και ώρα 10:15π.μ.-2:00μ.μ.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2018-2020», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ, με σκοπό την εξειδίκευση των μέτρων του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Ισότητας των Φύλων 2018-2020».

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν την παρενόχληση στο χώρο εργασίας στην Κρήτη, θα γίνει αναφορά στο ισχύον νομικό και συμβουλευτικό πλαίσιο και εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων θα παρουσιάσουν το έργο τους στην αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλό Τραπέζι, με θέμα «Ο Ρόλος της ΠΕΠΙΣ και των ΔΕΠΙΣ Κρήτης στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας», με τη συμμετοχή των Προέδρων των ΔΕΠΙΣ Κρήτης. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννα Χορμόβα και η Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Φωτεινή Βρύνα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας “zoom” της Περιφέρειας Κρήτης και του παρακάτω συνδέσμου:

https://us02web.zoom.us/j/87852219189?pwd=cGF6ZFZuN21oY1ZWWkw0Z0R6VEF5UT09

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

 

 

 

Χαιρετισμοί

 

Γιάννα Χορμόβα, Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης.

Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης, Πρόεδρος ΠΕΠΙΣ Κρήτης.

 

 

1ο Μέρος, 10:45π.μ.-12:30μ.μ.:

«Παρουσίαση τοπικών θεμάτων παρενόχλησης στο χώρο εργασίας».

 

Συντονισμός:

Κατερίνα Βλασάκη, Κοινωνιολόγος, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Κρήτης.

Βασιλική Πετούση, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μέλος ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ως Εκπρόσωπος των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Περιφέρειας Κρήτης.

Νικολέτα Σφακιανάκη, Δημοσιογράφος, Μέλος ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ως Εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

 

  «Εργασία εν μέσω πανδημίας: Ηθική παρενόχληση και άλλες προκλήσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Κρήτη».

 

Μαρία Παπαδακάκη

Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

 

 

 

«Μορφές παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και νομικό πλαίσιο».

Κωνσταντίνος Κουτρουμπής

Δικηγόρος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Υπεύθυνος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Συνταγματικών  Ελευθεριών, Μέλος ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ως Εκπρόσωπος των Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης.

  «Παρουσίαση της διαδικασίας για την καταγγελία της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών».

 

Αναστάσιος Σκούρας

Επιθεωρητής Εργασίας Σ.Ε.Π.Ε. Ηρακλείου.

  «Εργασιακός εκφοβισμός: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε τοπικό επίπεδο».

Στέλιος Βοργιάς

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

 

  «Όψεις παρενόχλησης και εκφοβισμού στην εργασία: Πρακτικές υποστήριξης και ενδυνάμωσης του εργατικού δυναμικού από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ».

Μάνος Πετράκης

Εργασιακός Σύμβουλος Δικτύου ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Περιφέρεια Κρήτης. 

 

  «Σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, η ψυχολογική οπτική: Μέθοδος παρέμβασης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου».

Κατερίνα Κονιδάκη

Ψυχολόγος, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου.

 

  Διάλειμμα

 

 

2ο Μέρος, 12:45-14:00μ.μ.:

 Στρογγυλό Τραπέζι

 

«Ο Ρόλος της ΠΕΠΙΣ και των ΔΕΠΙΣ ΚΡΗΤΗΣ στην Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης στο Χώρο Εργασίας».

Συντονισμός:

Λάμπρος Ν. Βαμβακάς,  Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης, Πρόεδρος ΠΕΠΙΣ Κρήτης.

Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου.

Ασπασία Λουπάκη, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Πλατανιά, μέλος ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ως εκπρόσωπος των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Περιφέρειας Κρήτης.

 

  Συμμετοχή στο στρογγυλό Τραπέζι

 

Γιαννακάκη Μαρία, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Σητείας

Δραμουντάνη-Κουτεντάκη Όλγα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Μινώα Πεδιάδας

Ελευθεριάδου-Γκίκα Άννα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Ρεθύμνου

Ζερβού Νίκη, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Μαλεβιζίου

Ζερβουδάκη Ελένη, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Χανίων

Καρνιαδάκη Δέσποινα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Αγίου Νικολάου

Κουνάλη Λευκοθέα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Ανωγείων

Κουρτάκη-Δεικτάκη  Δήμητρα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Κισσάμου

Λουπάκη Ασπασία, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Πλατανιά

Μαστοράκη Χριστίνα, Μέλος ΔΕΠΙΣ Καντάνου – Σελίνου

Μπενάκη Αργυρώ, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Αποκορώνου

Παπαδάκη-Σκαλίδη Ρένα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου

Ρασούλη Άννα, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Μυλοποτάμου

Σφηνιά Αφροδίτη, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Σφακίων

Τζιράκης Δημήτριος, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Οροπεδίου Λασιθίου

Χαραλαμπάκης Ιωάννης, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Αγίου Βασιλείου

Χαριτάκη-Μανουσάκη Ζηνοβία, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Αμαρίου

Χατζημαρκάκη Χρυσή, Πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Ιεράπετρας

 

Download (PDF, 4.32MB)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *