Διαδικτυακά σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία


0
(0)

Ξεκίνησαν εχθές, με υψηλή συμμετοχή εκπαιδευομένων τα διαδικτυακά σεμινάρια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας & Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην έναρξη, χαιρετισμό -καλωσόρισμα απεύθυνε η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και πρόεδρος το ΚΕΚΑΠΕΡ Μαρία Λιονή  και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη προσπάθεια που καταβάλλεται να τοποθετηθεί το πεδίο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στους ενεργητικούς συντελεστές για τον παραγωγικό και ποιοτικό μετασχηματισμό της οικονομίας της Κρήτης..

Ο κος Παπαδεράκης επεσήμανε ακόμη ότι στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης του νησιού, η κοινωνική οικονομία, και τα συνεργατικά σχήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες κλαδικών αλλά και επιμέρους  διασυνδέσεων αλυσίδων και συμπλεγμάτων αξίας. Υπό το πρίσμα αυτής της στρατηγικής, βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία εκπόνησης του Επιχειρησιακού σχεδίου της Περιφέρειας 2020-2023, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στο Forum αλλά και ευρύτερα. Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου 2021.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *