Διαδικτυακά σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Ξεκίνησαν εχθές, με υψηλή συμμετοχή εκπαιδευομένων τα διαδικτυακά σεμινάρια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας & Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην έναρξη, χαιρετισμό -καλωσόρισμα απεύθυνε η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και πρόεδρος το ΚΕΚΑΠΕΡ Μαρία Λιονή  και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη προσπάθεια που καταβάλλεται να τοποθετηθεί το πεδίο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στους ενεργητικούς συντελεστές για τον παραγωγικό και ποιοτικό μετασχηματισμό της οικονομίας της Κρήτης..

Ο κος Παπαδεράκης επεσήμανε ακόμη ότι στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης του νησιού, η κοινωνική οικονομία, και τα συνεργατικά σχήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες κλαδικών αλλά και επιμέρους  διασυνδέσεων αλυσίδων και συμπλεγμάτων αξίας. Υπό το πρίσμα αυτής της στρατηγικής, βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία εκπόνησης του Επιχειρησιακού σχεδίου της Περιφέρειας 2020-2023, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στο Forum αλλά και ευρύτερα. Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου 2021.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.