Διαβεβαίωση για την παραμονή γυναικολόγου στην Ιεράπετρα – Άγνωστο το μέλλον του Σ. Μέγκουλα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ένας μήνας εξελίξεων είναι ο Νοέμβρης που διανύουμε για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τουλάχιστον σε ότι αφορά το μέλλον ενός γιατρού, του Σ. Μέγκουλα, για τον οποίο εδώ και πολύ καιρό γίνεται προσπάθεια να παραμείνει στη θέση του στη μαιευτική-γυναικολογική κλινική, αφού η σύμβαση του λήγει στο τέλος Νοεμβρίου.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιώργος Αρακαδάκης, αναφέροντας πως υπάρχει η διαβεβαίωση από πλευράς ΥΠΕ Κρήτης, πως όλοι οι γιατροί που απασχολούνται με συμβάσεις ΕΣΠΑ θα αντικατασταθούν, και έτσι δεν θα δημιουργηθούν κενά. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Μέγκουλα, ανέφερε πως όλοι είναι ενήμεροι για το τι συμβαίνει και ποιο είναι το αίτημα της κοινωνίας της Ιεράπετρας, και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο.

Για το θέμα υπάρχουν δυσκολίες, όμως το βέβαιο είναι πως είτε μείνει είτε φύγει ο κ. Μέγκουλας, το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν θα στερηθεί από τη θέση του γυναικολόγου.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αποχώρηση από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αφού η χειρούργος κα Καλαθάκη θα μετατεθεί σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου, αφού έχει εκλεγεί ως Δημοτικός Σύμβουλος στις Αρχάνες.

Ο κ. Αρακαδάκης ανέφερε πως και αυτή η θέση θα αντικατασταθεί ενώ δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα σχετικά με τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου σχετικά με τις πληρωμές για τις αντικαταστάσεις τόσο του γυναικολόγου όσο και της χειρούργου, θέμα για το οποίο είχαν υπάρξει αμφιβολίες.

Για το θέμα μίλησε ο κ. Μαμαντόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου που συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε συνάντηση με τη νέα διοικήτρια της ΥΠΕ για το θέμα του κ. Μέγκουλα. Όπως είπε, η νέα διοικήτρια της ΥΠΕ κα Μπορπουδάκη, ήταν ενήμερη για το θέμα εξήγησε όμως παράλληλα και τις δυσκολίες της παραμονής του κ. Μέγκουλα, αφού λόγω της λήξης της σύμβασής του δεν μπορεί να γίνει κάποια προνομιακή διάκριση, αφού είναι βέβαιο πως στο νεό διαγωνισμό θα γίνουν ενστάσεις από άλλους γιατρούς. Ο κ. Μαμαντόπουλος τόνισε πως αυτό που θα γίνει είναι να πιστοποιηθεί το παράπλευρο έργο που έχει προσφέρει ο κ. Μέγκουλας στο Νοσοκομείο από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα, κάτι το οποίο ενδέχεται να αξιολογηθεί θετικά στο ενδεχόμενο παραμονής του.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.