Διήμερη συζήτηση και ψηφοφορία την Πέμπτη για τις Πρέσπες – Σενάρια για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από ΝΔ


Τελευταία ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Δύο συνεδριάσεις στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας Δευτέρα και Τρίτη και άλλες δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια την Τετάρτη και την Πέμπτη, για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποφάσισε η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης. Η ΝΔ ζήτησε τριήμερη διαδικασία.

Υπάρχουν ωστόσο έντονες διεργασίες για την σύνθεση της επιτροπής, με δεδομένο ότι όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούνται πλέον Ανεξάρτητοι, αφού το κόμμα έχασε την ιδιότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την ανεξαρτητοποίηση Αμυρά, τον οποίο ακολούθησε ο κ. Ψαριανός.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ίσως και κατά του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, με αφορμή τις διεργασίες συγκρότησης της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, αλλά και τη διαδικασία που αφορά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδιαίτερα αν δεν έχει την έγκριση της Επιτροπής και εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Αν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί στην Ολομέλεια για δύο ημέρες και αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, θα έρθει μετά προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.