Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: «Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

«Έως τέλη Απριλίου και σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτουργούν»

Σε νέες δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό προχώρησε, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η εν λόγω δημόσια παρέμβαση, «έρχεται» μετά τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και μετά το θάνατο ενός ακόμη ασθενούς με κορωνοϊό, αυξάνοντας

έτσι, τον αριθμό των νεκρών στα 6 άτομα στη χώρα μας.

Συνολικά 464 είναι τα κρούσματα στην χώρα μας, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τα 46 νέα κρούσματα που προστέθηκαν σήμερα.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα.

Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ” τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή του μηνύματος του.

Ο προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται κατά 10 δις. Ευρώ.

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο και έκτακτο επίδομα Πάσχα οι ήρωες με τους λευκές «στολές».

«Αυτό το Σαββατοκύριακο μένουμε μέσα, διαβάζουμε, βλέπουμε ταινίες και αποφεύγουμε τις συναθροίσεις».

«Κάνω έκκληση στους πολίτες να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις. Τα fake news κάνουν κακό στην υγεία, σωματική και ψυχική.

Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε!» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον άλλα τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.