Δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Κρήτης για την νέα Κ.Α.Π.


0
(0)

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνεισφορά της στην ελληνική γεωργία, στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στις αγροτικές περιοχές της χώρας είναι δεδομένη.

Στο πλαίσιο διαβούλευσης για τη κατάρτιση του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο αγροτικός κόσμος και όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, κοινωνικο-οικονομικοί φορείς των αγροτικών περιοχών, περιβαλλοντικοί εταίροι, αγρο-διατροφικός τομέας, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις προβλέψεις της νέας Κ.Α.Π. και να συμμετέχουν ενεργά στην χάραξη του Εθνικού Σχεδιασμού εκφράζοντας τη γνώμη τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήδη από το Φθινόπωρο του 2019 ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης της δημόσιας διαβούλευσης σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, προχωρώντας στη σύσταση ειδικής Επιτροπής και την πραγματοποίηση των πρώτων ενημερωτικών συναντήσεων. Η προσπάθεια ωστόσο αυτή διακόπηκε λόγω  της πανδημίας COVID-19 καθώς η δια ζώσης επικοινωνία δεν ήταν εφικτή.

Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε διαδικτυακή πύλη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας  με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση: νέα Κ.Α.Π. 2021-2027» την οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται ώστε:

–     να ενημερωθούν σχετικά με τον προσανατολισμό της νέας Κ.Α.Π.

– να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά σχετικό ερωτηματολόγιο.

Η κατάθεση απόψεων/προτάσεων είναι εφικτή μέχρι την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αξιοποιηθούν στη διαμόρφωση των επίσημων θέσεων της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες εν συνεχεία θα κατατεθούν στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα επισήμανε ότι «Παρά τις αντιξοότητες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία  σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αγρότες του νησιού μας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ. Ο εκσυγχρονισμός αλλα και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα, μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την χάραξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού, γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στη διαβούλευση είναι καθοριστικής σημασίας».

Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο:

https://www.crete.gov.gr/dimokratiki-summetoxi/consultations/dimosia-diavoyleysi-gia-tin-nea-koini-agrotiki-politiki-2021-2017/

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *