Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας: Κοινή διεκδίκηση με όλο το νομό για τις σχολές – Αναμένονται απαντήσεις από τον Γ. Πλακιωτάκη


Τελευταία ενημέρωση 11 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στην αναζήτηση του καλύτερου και του πιο αποτελεσματικού τρόπου για το πλαίσιο διεκδίκησης μιας διαφορετικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας μετά την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος που πρόκειται να λειτουργούσε από την επόμενη χρονιά, βρίσκεται το Δημοτικό Συμβούλιο και οι παρατάξεις της Ιεράπετρας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση πάρθηκε η απόφαση να γίνει αρχικά μια συνάντηση μεταξύ όλων των Δημάρχων και όλων των Δημοτικών Συμβουλίων του νομού. Ήδη έχει γίνει μια επαφή μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας και του Δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Στόχος είναι η συγκρότηση μιας επιτροπής με μέλη από όλο το νομό που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και να προωθήσει το αίτημα από κοινού όλου του Λασιθίου στον πρωθυπουργό.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ένα έργο που έχει επαναληφθεί, τονίζοντας πως ο ίδιος θα περίμενε να υπάρχει μια απάντηση έστω από πλευράς του βουλευτή και Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε, παρά μόνο έχει υπάρξει μια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λασιθίου.

Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως η συνάντηση που είχε οριστεί με τον Πρύτανη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Κατσαράκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην Ιεράπετρα ώστε να

Το ενδεχόμενο ενός συλλαλητηρίου ή κάποιας άλλης μορφής κινητοποίησης, τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο, όμως δεν ακόμα ο κατάλληλος χρόνος για να συμβεί αυτό, αφού πρέπει πρώτα να εξαντληθεί ο διάλογος και η ενημέρωση με το Υπουργείο ώστε να είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως η νέα κυβέρνηση ως τώρα δεν έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής σε ότι αφορά την Ιεράπετρα και το Λασίθι και είναι δεδομένο πως ζητείται αλλαγή πλεύσης τόσο στο θέμα στο σχολών όσο και για άλλα θέματα όπως αυτό του Νοσοκομείου της πόλης, στο οποίο με αφορμή την αλλαγής διοίκησης ενδέχεται να φέρει αλλαγές.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.