Δημιουργικός αναβρασμός στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας με τους μαθητές να απέχουν απ’ τα μαθήματα ζητώντας απαντήσεις για τις συγχωνεύσεις


0
(0)

Σε αναβρασμό βρίσκεται εδώ και μέρες το 2ο Λύκειο της Ιεράπετρας μετά την απόφαση για συγχώνευση ορισμένων τμημάτων κάτι που φέρνει πολύ αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε η Μαριάννα, μαθήτρια της Β’ Λυκείου και μέλος του 15μελούς, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Σήμερα όπως λέει όλοι οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν αποχή από τα μαθήματα και όλοι βρέθηκαν στο προαύλιο χωρίς να συμμετέχουν στα μαθήματα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όπως είπε είναι απαράδεκτη, αφού όλοι οι μαθητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, τις αποστάσεις, και βέβαια είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συνεχή test για κορωνοϊό. Παράλληλα η τόσο μεγάλη αύξηση μαθητών στα τμήματα από από 19 θα φτάσουν τους 27 ή 28 κάνει και πολύ πιο δύσκολο το καθημερινό μάθημα τόσο για τους ίδιους τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Η μαθήτρια όπως λέει, οι κινήσεις των μαθητών έχουν την πλήρη στήριξη των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου, και τελικά όλοι μαζί προσπαθούν να πιέσουν για να βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση που έρχεται από το Υπουργείο Παιδείας και αφορά πάρα πολλά σχολεία όλης της χώρας.

Αύριο όπως είπε περιμένουν τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσαγκόλη, ο οποίος θα βρεθεί στο 2ο Λύκειο και θα συζητήσει και με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Το θέμα της συγχώνευσης όπως λέει συζητείται διαρκώς από όλους τους μαθητές, που ανησυχούν για την πορεία των μαθημάτων τους και το δρόμο που θα έχουν μέχρι τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τόσο για φέτος όσο και για του χρόνου και έτσι δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες κινήσεις εκ μέρους τους, με δεδομένο πως το θέμα έχει πανελλαδικές διαστάσεις.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και το μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας Πετρούλα Κορνηλάκη η οποία ανέφερε πως το θέμα έχει συζητηθεί στο Σύλλογο, όμως τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και έτσι δεν έχει παρθεί ακόμα μια απόφαση.

Αύριο όπως είπε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων θα βρίσκεται στο 2ο Λύκειο και θα συμμετάσχει στη συζήτηση που θα γίνει με τον κ. Κατσαγκόλη και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, με δεδομένο πως στηρίζουν το αίτημα όλων ώστε να ανατραπεί η απόφαση και να μην αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

Aκούστε όλα όσα ειπώθηκαν:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.