ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ»


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 7 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Δημήτρης Μάντζος: «Τρεις μήνες μετά, κάποιοι συνειδητοποιούν ότι ζουν στο σκοτάδι, που οι ίδιοι δημιούργησαν»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχουμε κινηθεί απολύτως θεσμικά, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Είναι άλλοι, στη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι που ενώ ορκίζονται και επαναλαμβάνουν εμμονικά “όλα στο φως”, επιμένουν να κλείνουν το διακόπτη και -ω του θαύματος- από χθες συνειδητοποιούν ότι ζουν μέσα στο βαθύ, πηχτό σκοτάδι το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν».

Καυτηριάζοντας, εξάλλου, τη στάση της Κυβέρνησης, ο Δημήτρης Μάντζος αναρωτήθηκε «τι έκανε τρεις μήνες η Κυβέρνηση για αυτήν την υπόθεση; Κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει και αίφνης χθες θυμήθηκε την ελληνική Δικαιοσύνη και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου!».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στο απόρρητο, το οποίο «καταχρηστικά επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ», τονίζοντας παράλληλα ότι «εκείνο που εντείνει και επιτείνει την τοξικότητα είναι η έλλειψη μαρτυρικών καταθέσεων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, παρά το αίτημά μας». «Ο μόνος θεσμικός παράγοντας που δεν επικαλέστηκε απόρρητο και είναι ανώτατος δικαστής είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που μάλιστα διαφώνησε με την επίκλησή του», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε την ότι έπρεπε να έχουν κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι κ.κ. Λαβράνος και Μπίτζιος, διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών που διακινούν το Predator, Intellexa και Krikel. «Έπρεπε να έρθουν στη Βουλή και να πουν με πάσα ειλικρίνεια από πότε υπάρχει το Predator στην Ελλάδα, πώς και με ποιους έχει συμβληθεί κάθε εταιρεία, πώς μία εταιρεία μικρού εταιρικού κεφαλαίου παίρνει δουλειές εκατομμυρίων και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, ποιες είναι οι εκλεκτικές συγγένειες υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ με τη μία από τις δύο εταιρείες; Ποια είναι η πορεία του Predator εδώ στην Ελλάδα; Θα μάθουμε επιτέλους την πλήρη αλήθεια ποτέ;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις ότι κάποιοι επιχειρούν να κρατήσουν υπό ομηρία τον Πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Μάντζος αναρωτήθηκε «γιατί κρατούν τρεις μήνες σε ομηρία τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;». Ερωτηθείς, στη συνέχεια, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έσπευσε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «δεν θα κουραστούμε ποτέ να απαντούμε σε αυτήν την ερώτηση. Δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση προς τον κ. Ανδρουλάκη. Και πώς αλλιώς να υπάρχει; Αφού δεν προβλέπεται! Ούτε η ΑΔΑΕ επιτρέπεται να τον ενημερώσει, ούτε η ΕΥΠ μπορεί, κατά δήλωση του Διοικητή της, ούτε η Εισαγγελέας προβλέπεται».

«Η τοξικότητα και το σκοτάδι υπάρχουν και συντηρούνται στη χώρα μας μέσα από την καταχρηστική επίκληση του απορρήτου και από την άρνηση της πλειοψηφίας να φέρει τους κρίσιμους μάρτυρες στη Βουλή. Σήμερα θα γνωρίζαμε και θα λέγαμε άλλα, αν η Βουλή είχε κάνει τη δουλειά της. Εμείς κινηθήκαμε θεσμικά και στη Δικαιοσύνη και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Βουλή και περιμένουμε αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΈΝΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΔΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ»

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στη Naftemporiki TV και στη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Κώστα Καλέτσιο

Για το θέμα των παρακολουθήσεων και τις λίστες των ονομάτων που φέρονται να παρακολουθούνται ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Ορισμένοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν και να συγκαλύψουν το θέμα των υποκλοπών, υποστηρίζοντας ότι δεν απασχολεί την κοινή γνώμη. Έκαναν λάθος.

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε από την αρχή ότι το σκάνδαλο ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Είχα μάλιστα, προσωπικά, καλέσει τον πρωθυπουργό στην Ολομέλεια της Βουλής να μας πει, εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή παράγοντες του δημόσιου βίου και απέφυγε να απαντήσει.

Μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει τολμήσει να διαψεύσει τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

Έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα , όπως:

Κάποιοι εμπορεύονται και κατέχουν το παράνομο λογισμικό.

Αυτό το λογισμικό έχει εγκατασταθεί παράνομα σε πολιτικά πρόσωπα, σε δημοσιογράφους και σε επιχειρηματίες.

Και η κυβέρνηση δεν ασκεί κανένα έλεγχο, περιορίζεται να λέει ότι δεν κατέχει η ίδια το παράνομο λογισμικό και ως εκ τούτου δεν έχει ευθύνη. Αποφεύγει να ελέγξει την εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό αλλά και τα πρόσωπα που αποδεδειγμένα εμπλέκονται.

Το ζήτημα είναι ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη η ΕΥΠ έχει μετατραπεί σε έναν παρακρατικό μηχανισμό χιλιάδων παρακολουθήσεων, χωρίς σαφή τεκμηρίωση και χωρίς να υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή άλλοι λόγοι. Κανείς στη χώρα δεν ξέρει ποιος παρακολουθείται και για ποιο λόγο.

Και βέβαια στόχος του παρακρατικού συστήματος, ήταν και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Θυμίζω, μάλιστα, πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και 3 μήνες κατήγγειλε το ζήτημα στη δικαιοσύνη, αλλά από τότε δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παραμένει ακατανόητο, ωστόσο, το γιατί ενώ από τη μία ο Πρωθυπουργός επιλέγει να καρατομήσει τον πιο στενό συνεργάτη και ανιψιό του, τον κ. Δημητριάδη, για το ζήτημα των υποκλοπών, από την άλλη η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της -που ανήκουν στη ΝΔ- δεν τον καλεί για να δώσει εξηγήσεις, παρότι αποπέμφθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο!

Για τα σενάρια επίσπευσης των εκλογών:

Οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Είναι θέμα λίγων μηνών.

Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσα περισσότερα προβλήματα θα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβαρύνουν το κλίμα, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται το κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Προφανώς η οικονομία, η ακρίβεια και η καθημερινότητα είναι αυτά που ταλανίζουν τους πολίτες, όμως, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές, χωρίς να έχει χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ»

Με τον πληθωρισμό να κινείται στη χώρα μας στο 10% και την αγοραστική δύναμη των πολιτών να συρρικνώνεται δραματικά, οι τράπεζες επιλέγουν να διατηρούν σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα -της τάξης του 0,11%- το επιτόκιο για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις ενός έτους, με αποτέλεσμα να διαβρώνεται η αξία και των αποταμιεύσεων. Την ίδια στιγμή, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 60 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,60%.

Εκτός της διαφοράς επιτοκίου καταθέσεων και δανεισμού, οι συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα αντλούν τεράστια επιτοκιακά κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και από τη φτηνή ρευστότητα άνω των 50 δισεκατομμυρίων, που άντλησαν από την Ε.Κ.Τ. την προηγούμενη τριετία με αρνητικά επιτόκια χωρίς να τονώνουν επαρκώς την αγορά.

Όπως συμβαίνει και με την ενεργειακή κρίση, τα νοικοκυριά, η νέα γενιά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται ξανά να σηκώσουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του κόστους από την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

Ενώ ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ισπανία ψήφισαν την επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 4,8% στα κέρδη από τη διαφορά του επιτοκίου και τις προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει τη δημιουργία υπερκερδών στις συστημικές τράπεζες , τα επιδοτεί στις μεγάλες εταιρείες ενέργειας και κερδοσκοπεί μέσω των ανατιμήσεων και του ΦΠΑ εις βάρος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Μόνο με δίκαιες και τολμηρές πολιτικές μπορούμε να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Σταθερή πολιτική μας επιλογή το προσκήνιο και όχι το παρασκήνιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης»

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη συσκότιση της υπόθεσης των παράνομων παρακολουθήσεων, την ενορχηστρωμένη υποβάθμισή της και την εργαλειοποίηση του «απορρήτου» σε βάρος της αλήθειας, δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είχε δώσει εξαρχής τη λύση καλώντας τον Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο, όπως οφείλει εκ του νόμου, για να σταματήσει η υπονόμευση των θεσμών. Είναι σταθερή πολιτική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να επιμένουμε θεσμικά, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στις 10:30 το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα έχει συνάντηση με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στο γραφείο του στη Βουλή.

Στις 13.10 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.