ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ Ο κ. ΣΚΕΡΤΣΟΣ»


Τελευταία ενημέρωση 4 μήνες by energinews (admin)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ζήτησε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο να τοποθετηθεί δημόσια για την ολιγωρία της Κυβέρνησης ως προς τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας: «Έχετε εκδώσει την υπουργική απόφαση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας; Η απάντηση είναι όχι. Έχουμε μία εβδομάδα που, αντί να μιλάμε για τα προβλήματα των πολλών, μιλάμε για το συμφέρον 2.000 οικογενειών. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Επί μία εβδομάδα, υπάρχει μία ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ορίζει την ατζέντα σε sites, εφημερίδες και όλη την ενημέρωση.Εμείς, λοιπόν, δεν μιλάμε για φόρους στην επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία, την παραγωγική ανάπτυξη. Μιλάμε για τα υπερκέρδη, για τις γονικές παροχές που αφορούν στην ιδιωτική περιουσία ορισμένων πλούσιων οικογενειών και για τα μερίσματα που μπαίνουν στην τσέπη των μεγαλομερισματούχων», ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Απευθυνόμενος ξανά στον κ. Σκέρτσο, τόνισε: «Εσείς π.χ. μας ασκείτε κριτική για το επίδομα στα παιδιά. Ξέρετε πόσα παιδιά θα γεννηθούν; Κάνετε αβέβαιη δημογραφική πρόβλεψη πάνω στο δικό μας πρόγραμμα.

Και συνέχισε:

«Και επειδή ψάχνετε μία εβδομάδα ολόκληρη “μαρτυριάρηδες” στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω βρει και τον “ξεχασιάρη”Γιατί εσείς ο ίδιος προσωπικά, όταν ήσασταν συνεργάτης σε βασικό επεξεργαστή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν τότε εμείς λέγαμε ακριβώς τα ίδια που λέει και η “Καθημερινή” σήμερα, για να ελέγξουμε τη φοροαποφυγή και για να πάμε σε φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή των βαρών, εσείς τότε το υποστηρίζατεΚαι τελικά είστε εσείς ο “μαρτυριάρης” που μας δείχνετε για ποιον δουλεύει, ποιον εκφράζει και για ποιον νοιάζεται η ΝΔ. Εσείς είστε ο “μαρτυριάρης” κ. Σκέρτσο!».

Επί των μερισμάτων, συγκεκριμένα, εξήγησε: «Κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση μερισμάτων σημαίνει έως τις 50.000 ευρώ το 5% που ισχύει σήμερα και είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ό,τι υπερβαίνει τις 50.000 -και μόνο αυτό- με 10%. Και ότι υπερβαίνει και τις 100.000 ευρώ με 15%. Και αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς περιμένουμε να πάρουμε μέρισμα πάνω από 100.000 ευρώ στο τέλος του έτους; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά στη φορολογία του μερίσματος κάτω από 100.000 ευρώ; 1.000 ευρώ! Γι’ αυτό το χιλιάρικο θα πέσει έξω η οικονομία σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο. Η πρότασή μας είναι και αποδοτική και κοινωνικά δίκαιη».

«Μας ρωτά για όλα αυτά ένα κόμμα το οποίο επί τόσες μέρες περιφέρει ένα γαλάζιο βιβλιαράκι στην τηλεόραση και ο καθένας δίνει όποια κοστολόγηση του έρθει στο κεφάλι. Μας ρωτά για όλα αυτά ένα κόμμα το οποίο έχει κάνει δήθεν φιλανθρωπική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, εγκαταλείποντας το κοινωνικό κράτος, απλώς με pass τα οποία χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του ελληνικού λαού μέσω των έμμεσων φόρων. Γιατί δεν μείωσαν την έμμεση φορολογία στην πηγή και πήγαν μόνο σε προεκλογικά pass; Μιλάει η Νέα Δημοκρατία για φορομπηχτική πολιτική, ενώ η χθεσινή “Καθημερινή” μας αποκαλύπτει τα αντίθετα: όσα προτείνουμε είναι όσα εφαρμόζει όλη η Ευρώπη και όσα συστήνει στη χώρα μας ο ΟΟΣΑ. Μιλούν για φορομπηχτική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το πρόγραμμά μας αναφέρει μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία, αύξηση του αφορολόγητου στην οικογένεια με παιδιά, μείωση της έμμεσης φορολογίας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος και, απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο, συνέχισε: «Είστε η παράταξη που θέλει να κυβερνήσει αύριο το πρωί; Πώς; Λέτε δέκα διαφορετικά νούμερα για το πρόγραμμά σας. Λέτε ότι θα αυξήσετε 25% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα στην τετραετία. Πώς θα το κάνετε αυτό με τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ως κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το νέο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, με τις αναιμικές προβλέψεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη της χώρας μας και χωρίς τη ρύθμιση της εργασιακής αγοράς με συλλογικές συμβάσεις;»

Ερωτηθείς, στη συνέχεια για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε:

«Η κοστολόγηση των μέτρων είναι μία άσκηση την οποία εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να την κάνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία τόσες μέρες παίζει με τη νοημοσύνη του λαού δίνοντας σκόρπια νούμερα εκεί που δεν μπορεί να υπάρχει ένας αριθμός. Και το αποδεικνύουν οι ίδιοι. Ένα πρόγραμμα δεν έχει μόνο έναν αριθμό αλλά πολλούς αριθμούς κοστολόγησης μέτρων και αξιολόγησης κοινωνικού αποτυπώματος. Όποιος αναλάβει την κοστολόγηση πρέπει να υπολογίσει πόσο κοστίζει κάθε μέτρο που έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα και ποιο κοινωνικό όφελος παράγεται: αν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, αν προάγεται ο μετασχηματισμός της οικονομίας προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση και αν μειώνονται οι ανισότητες. Αυτή είναι ποιοτική αξιολόγηση που είναι μια πολύ απαιτητική άσκηση».

Παρέπεμψε, δε, σε συγκριτικό πίνακα με τη φορολογία των μερισμάτων στην Ευρώπη και τόνισε: «Επειδή είπατε ότι αυτό πλήττει την ανταγωνιστικότητα και θα διώξει τις επενδύσεις, εγώ βλέπω έναν χάρτη όλη η επενδυτικά ανεπτυγμένη Δυτική Ευρώπη έχει πολύ μεγάλους συντελεστές μερισμάτων. Εμείς μιλάμε για 10-15% κλιμακωτό. Και εσείς το λέτε αυτό φορομπηχτική πολιτική; Θέλετε να μας κάνετε Ρουμανία; Πείτε το. Χαμηλή μισθωτή εργασία, φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους. Αυτό είναι το σχέδιό σας;».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «το μήνυμα της κάλπης είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική, ισχυρή αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Είναι καλό ότι έχει ανοίξει ο προγραμματικός διάλογος. Εμείς το καλωσορίζουμε αυτό, το θέλαμε και πριν τις 21 Μαΐου, δεν είχε συμβεί. Αρκεί η συζήτηση να γίνεται χωρίς fake news, χωρίς μεθόδους τραμπισμού. επί ίσοις όροις, με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αξιοπιστία από όλες και όλες. Μόνο να κερδίσουν έχουν οι πολίτες ακούγοντας τις προγραμματικές θέσεις, να αξιολογήσουν, να συγκρίνουν και να ψηφίσουν με πλήρη συνείδηση και ευθύνη για το μέλλον τους. Αν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο, να το δείξουμε με την ψήφο μας στις 25 Ιουνίου ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τον τόπο μας».

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ. ΑΥΤΗ Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΑΣΟΚ»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής του Ινστιτούτου ‘’In Social’’ και υπεύθυνος για τη σύνταξη του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Σχολιάζοντας όσα έχει πει ο Εκπρόσωπος Τύπου Άκης Σκέρτσος για την κοστολόγηση του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε: «Κατ’ αρχήν δεν θα υπήρχε πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αν δεν ήταν κοστολογημένο, διότι πάντα τα προγράμματα και οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν από την κοστολόγηση και μετά πάνε στις εξαγγελίες. Εμείς δεν είμαστε ‘’φτερό στον άνεμο’’ να λέμε ό,τι μας κατέβει. Αντιθέτως, νοιαζόμαστε πάρα πολύ και για τη χρησιμοποίηση του δημοσίου χρήματος και για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών, που προτείνουμε. Είναι πολύ καλά μελετημένο το πρόγραμμά μας και στο πλαίσιο των αντοχών αλλά και των αναγκών που έχει σήμερα η ελληνική οικονομία. Τώρα ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Να πείτε στον κ. Σκέρτσο να κάνει διαίρεση με έναν μεγάλο αριθμό, έτσι ώστε να καταλήξει στο πραγματικό κόστος το οποίο έχουν οι εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ. Είναι κατά πολύ υποδεέστερο».

Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση του, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης περιέχει δύο δεδομένα. Προφανώς, έχουν γίνει και μερικές καλές επιλογές επενδύσεων, δυστυχώς όμως δεν είναι όλες έτσι. Έχουν δοθεί πάρα πολλές –αφειδώς- ιδιωτικές επενδύσεις, τη βιωσιμότητα των οποίων δεν μπορούμε ακόμα να ελέγξουμε, ιδιαίτερα μετά την αύξηση των επιτοκίων, και δεύτερον δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε δημόσιες υποδομές όπως έχουν γίνει σε άλλες χώρες. Άρα, εμείς ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία θέτουμε ως στόχο είναι ο ανασχεδιασμός του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό είναι βασικό εργαλείο στην πολιτική μας, έτσι ώστε ενισχύσουμε και την κοινωνική κατοικία και τις υποδομές, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι η υγεία, η οποία έχει ρημάξει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», επισήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι δύσκολος ο ανασχεδιασμός του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε: «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα είναι για την κυβέρνηση δυσάρεστος ο ανασχεδιασμός και προφανώς είναι δύσκολος για την ίδια. Η Ιταλία και άλλες χώρες, για διάφορους λόγους η καθεμία, έχουν πει ότι χρειάζεται επανασχεδιασμός του Ταμείου Ανάκαμψης, έτσι ώστε να μπορέσουν να απορροφηθούν πόροι σε πιο χρήσιμες κατευθύνσεις. Έτσι λοιπόν, συζητείται, είναι ανοιχτό θέμα. Γι’ αυτό λοιπόν η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα για να επαναδιαπραγματευτεί πολλά πράγματα, τα οποία δεν πάνε καλά», υπογράμμισε.

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι «εμείς εδώ στην Ελλάδα προτείνουμε να αναβαθμιστεί εξ ολοκλήρου και ριζικά το δίκτυο σιδηροδρόμων. Ξέρετε πόσα έχει βάλει στους σιδηρόδρομους η Κυβέρνηση; 241 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρετε πόσα έχει βάλει η Ιταλία; Έχει βάλει 25 δισεκατομμύρια».

«Όλα τα δάνεια που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 12 δισεκατομμύρια, έχει φροντίσει η καλή μας η κυβέρνηση να τα διαθέσει μέσω τραπεζών μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία για παράδειγμα, έδωσε όλα τα δάνεια για δημόσιες υποδομές. Άλλες χώρες έχουν δώσει μισά – μισά. Άλλες χώρες έχουν ¾ σε δημόσιες υποδομές και ¼ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εμείς, λοιπόν, γιατί το δώσαμε όλο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες, σας λέω, θα γίνουν επισφαλείς με τη νέα αύξηση των επιτοκίων; Εμείς θα ανασχεδιάσουμε αυτό το σκέλος και θα κατευθύνουμε ένα σημαντικό σκέλος – ας πούμε τα μισά – σε δημόσιες υποδομές υγείας, σιδηροδρόμων, παιδείας, κατοικίας, διότι αυτά είναι τα ριζικά προαπαιτούμενα, αν θέλουμε να δούμε μια οικονομία τα επόμενα χρόνια, που θα έχει μια στοιχειώδη κοινωνική συνοχή» προσέθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Ερχόμενος στο πολιτικό πλαίσιο, ο Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε:

«Δεν είμαστε ούτε μικρομέγαλοι ούτε μας ξεφεύγουν λόγια. Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη περίοδο θα κάνει συστηματική κι αξιόπιστη αντιπολίτευση και ζητάμε να μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Όπου μας εμπιστευτεί, θα ασκήσουμε τον ρόλο τον οποίο θα έχουμε, με αξιοπιστία και συνέπεια», σχολίασε.

«Να έχετε υπόψη σας ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα τρία πράγματα: 1ον Καλύτερη ανάπτυξη, 2ον Μεγαλύτερη απόδοση φορολογικών εσόδων με φορολογικές ελαφρύνσεις, 3ον Καλύτερη κοινωνική διανομή. Αυτά τα τρία, αυτή η τριπλέτα, είναι πατέντα ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Νίκος Χριστοδουλάκης.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ»

Στη Σητεία περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και το μεσημέρι επισκέφθηκε τη Μονή Τοπλού.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΣΟΚ έναν στόχο έχει για τη φορολογική του πολιτική: Να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και τον φτωχότερο Έλληνα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια. 5 δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους –ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης – έχει εισπράξει τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ακρίβεια, η φτωχοποίηση και η πίεση της μεσαίας τάξης είναι αυτή που αποδίδει, κ. Μητσοτάκη, και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλά δεν έχετε. Έχετε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο δίνει πάρα πολλά στους ολιγάρχες και πολύ λιγότερα απ’ όσα αξίζει η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι Έλληνες. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο φορολογικό που προτεραιότητα έχει:

-Πρώτον, να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας χωρίς παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό.

-Δεύτερον, είναι άδικο να είναι τόσο υψηλά ο φόρος στη μισθωτή εργασία. Προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος στη μισθωτή εργασία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες.

Και βέβαια λέμε ότι θα φορολογήσουμε τα μερίσματα. Για να καταλάβετε πόσο περιφρονεί τη λογική της ελληνικής κοινωνίας η Νέα Δημοκρατία, η διαφορά για κάποιον που παίρνει ατομικό μέρισμα –δεν μιλώ για τα κέρδη – 70.000 ευρώ είναι μόλις 1.000 ευρώ στην ατομική περίπτωση.

Δεύτερο θέμα, είναι οι γονικές παροχές. 800.000 ευρώ – 400.000 ανά γονιό – είναι το όριο που προτείνουμε εμείς και αφορά πραγματικά τη μεσαία τάξη. Και όχι έως 4,8 εκατομμύρια που σίγουρα δεν αφορά τη μεσαία τάξη, αλλά αφορά ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Έχουμε όλοι χρέος πριν την κάλπη, στις 25 Ιουνίου, να πούμε την απόλυτη αλήθεια, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς φόβο, διότι αυτά που λέμε, θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας.

Θεωρώ ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας δεν επενδύει στην εξωστρέφεια. Επενδύει στον αφελληνισμό μέσω του real estate. Γι’ αυτό ζητώ από κάθε πολίτη, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, για φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023)

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στις 11:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα περιοδεύσει στο Πέραμα Μυλοποτάμου (κεντρική πλατεία) και στις 12:45 στην αγορά του Ρεθύμνου.

Στις 15.00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων (Γραφεία Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, Τρία Μοναστήρια).

Στις 19:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου «Ούλοφ Πάλμε» (Πλατεία Μοχού, Ηράκλειο Κρήτης).

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΝΔ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Στη Σητεία μίλησε απόψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε φτιάξει έναν δράκο πριν τις εκλογές: “Αστάθεια, ψηφίστε με, έρχεται ο Τσίπρας”. Και πήρε με 20 μονάδες τις εκλογές, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι συσσώρευσε προβλήματα στον ελληνικό λαό. Τώρα ποιος είναι ο νέος δράκος; Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, λέει, είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω, πραγματικά, να πω σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα εδώ από τη Σητεία ότι η μόνη που μοιάζει στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Πολάκη, είναι η Νέα Δημοκρατία. Αυτή η παράταξη μιλά συγκεκριμένα, γι’ αυτό ζήτησα να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας και τι θέλουμε να κάνουμε αλλά και τι έχει κάνει ήδη η Νέα Δημοκρατία. Αυτό επιδιώκει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα. Μας είπαν ότι φύγαμε από τα μνημόνια, σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία, θα μειωθούν οι ανισότητες, τα παιδιά θα έχουν καλές θέσεις εργασίας. Τι λένε τα επίσημα στοιχεία; 50 δισεκατομμύρια νέο χρέος συσσώρευσε ο κ. Μητσοτάκης στις πλάτες τις δικές μας και των επόμενων γενεών. Θα έκανε, όπως υποσχέθηκε, ανταγωνιστική την οικονομία. 12% είχαμε εμπορικό έλλειμμα το 2022 και 9% θα έχουμε φέτος» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης αποδομώντας τους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί ταύτισης των οικονομικών προγραμμάτων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν η αγωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι χίλιες οικογένειες στην Ελλάδα, αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι εκατομμύρια Έλληνες, που θέλουν καλύτερες ημέρες κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής. Αυτή είναι η αγωνία του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τις προτεραιότητες του φορολογικού συστήματος, που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ξαναζήσαμε το αφήγημα: “Μα, ψήφισε ο λαός”. Και το 2007 ο λαός ψήφισε τον Κώστα Καραμανλή και το 2009 η Ελλάδα είχε 15,5% εξωτερικό έλλειμμα και έναν χρόνο μετά μπήκε στα μνημόνια. Αυτό θέλουμε; Να μην ασκείται κριτική στην εξουσία της σημερινής κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά της πεπραγμένα;» πρόσθεσε.

«Λαϊκιστής δεν είναι μόνο ο κ. Τσίπρας. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Ο νέος λαϊκιστής, που μιμείται τον κ. Τσίπρα, είναι ο κ. Μητσοτάκης με τη στήριξη ισχυρών συμφερόντων. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε επιλογή αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής στις 25 Ιουνίου. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη φαυλότητα του συστήματος της Νέας Δημοκρατίας. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, στα κινήματα θα ξαναβρεί τον πραγματικό του αντίπαλο. Τον αντίπαλο της προόδου και της αξιοπιστίας. Είχε κακομάθει με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τα πράγματα θα μπουν σε έναν νέο δρόμο» σημείωσε .

«Γι’ αυτό, ζητώ από τον ελληνικό λαό να αποκτήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια την αντιπολίτευση, που θα του δώσει πραγματική εναλλακτική επιλογή. Είναι αδιανόητο να έχουμε “Πάτσηδες”, που αγοράζουν τα δάνεια του λαού. Είναι αδιανόητο να έχουμε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Είναι αδιανόητο να μην πληρώνουν κάποιοι για την τραγωδία των Τεμπών. Είναι αδιανόητο να έχουν παραδοθεί κόκκινα δάνεια στα funds και να εκβιάζονται πολίτες, επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί. Είναι αδιανόητο να έχουμε σκάνδαλα σε θέματα θεσμών και δημοκρατίας, όπως οι υποκλοπές και, αντί να πέφτουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, να παίρνει παραπάνω. Ο χρυσός χορηγός σας, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι πια εδώ. Εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ, εδώ είναι η Δημοκρατική Παράταξη» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εκπροσωπεί την προοδευτική παράταξη, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε με νόημα: «Με τον Βορίδη; Με τον Γεωργιάδη; Με τον Πλεύρη; Με τον Καρατζαφέρη; Προχθές μάλιστα ανακοίνωσε τη στήριξή του στον κ. Μητσοτάκη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι Κεντροαριστερά. Αυτό δεν είναι Κέντρο. Αυτό δεν είναι Κεντροδεξιά. Άκρα δεξιά είναι. Κύριε Μητσοτάκη, εκπροσωπείτε την άκρα δεξιά με τα ανοίγματα που κάνατε τα τελευταία χρόνια».

Π. ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ, ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ»

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, εμφανίστηκε σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Κληθείς να απαντήσει ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε ότι : « Θέλουμε να είμαστε η κύρια και πλέον αποτελεσματική δύναμη της αντιπολίτευσης. Αυτό σημαίνει την άνοδο των ποσοστών μας, σε ποσοτικό επίπεδο και σε ποιοτικό επίπεδο, πριν και μετά τις εκλογές σημαίνει να κάνουμε την πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση, η οποία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της, είχε χαρακτηριστεί από πολύ έντονα φαινόμενα αλαζονείας, διαφθοράς, απευθείας αναθέσεων. Εμείς και μέσα και έξω από τη Βουλή, στους κοινωνικούς χώρους στα ΜΜΕ, θα ασκήσουμε αυτή την αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε και στο διαφορετικό μοντέλο αντιπολίτευσης που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με τεράστια ιστορία και με μέλλον, όπως απέδειξαν και οι προηγούμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του φωνή, αλλά πάνω από όλα ασκεί αντιπολίτευση με μία άλλη κουλτούρα. Μία αντιπολίτευση που σημαίνει αντιθέσεις, αλλά σε κρίσιμα εθνικά θέματα και συνθέσεις, όπως συνέβη με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ, την Γαλλία και τις αμυντικές δαπάνες. Η δική μας είναι η πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Όσον αφορά στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ξεκαθάρισε ότι: «Ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει μία συγκεκριμένη πολιτική. Έχει στόχο να βοηθήσει τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους, τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες. Φυσικά για 1000, 2000 άτομα, δεν είναι ευχάριστη αυτή η πολιτική. Για όλους τους υπόλοιπους, τους 9.998.000 πολίτες είναι ανακουφιστική. Ακούμε ότι έχει δήθεν κρυφή ατζέντα το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό. Πώς γίνεται ένα κόμμα, το οποίο επιδιώκει να είναι η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης να έχει κρυφό πρόγραμμα; Για να το εφαρμόσει μετά τις εκλογές, πως; Ως αντιπολίτευση;»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέδειξε τις αστοχίες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει με 5 δισεκατομμύρια παραπάνω ΦΠΑ τα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα, όπου επιπίπτει η φορολογική ρομφαία. Τα 2/3 των φορολογικών εσόδων προέρχονται από έμμεσους φόρους, οι οποίοι πλήττουν περισσότερο τους αδύναμους. Εμείς λέμε ότι ο ΦΠΑ στα βασικά είδη και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πρέπει να μειωθούν. Το έχουν κάνει και άλλες χώρες. Γιατί η υπεραπόδοση των 5 δισεκατομμυρίων είναι μία ληστρική υπεραπόδοση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε βάρος των πλέον φτωχών. Αυτά τα 5 δισεκατομμύρια προήλθαν από τις αυξημένες τιμές. Εμείς θέλουμε ο φτωχός, ο άνεργος, η μεσαία τάξη, ο αγρότης να μην επιβαρύνονται τόσο».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Δουδωνής απηύθυνε δύο βασικά ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία. «Κρυφή ατζέντα ποιός έχει; Έχει ένα κόμμα το οποίο αλαζονικά κινείται πλησίστιο προς μία επιδιωκόμενη παντοδυναμία. Τί σημαίνει αυτό; Να μας πει η Νέα Δημοκρατία δύο πράγματα. Τι λέει η μελέτη που ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο ΙΟΒΕ, το Νοέμβριο, για την άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και δεν έχουμε μάθει τα συμπεράσματά της; Και τι λέει η επιτροπή Πισσαρίδη για την ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας; Όπως έχει πει η Νέα Δημοκρατία, το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” είναι το Ευαγγέλιό της για θέματα φορολογίας. Όσον αφορά στην κοστολόγηση των Προγραμμάτων, ό,τι και να λέει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγια του αέρα. Η ουσία είναι να πάμε σε μία ανεξάρτητη, αδιάβλητη αρχή, όπως είναι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Αγωνιζόμαστε απ’ άκρη σε άκρη της Κρήτης για να πάρει το νησί μας το πολιτικό χρώμα, που του ταιριάζει.

Το πράσινο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Το πράσινο της ελπίδας και της προοπτικής.

Αγωνιζόμαστε με τον λόγο της αλήθειας, του συγκεκριμένου, για δίκαιη ανάπτυξη, για να λιγοστέψουν τα φορολογικά βάρη από τις πλάτες της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων.

Έχουμε άλλες αγωνίες από τον κ. Μητσοτάκη. Όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να μην φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των ολιγαρχών.

Αλλά, αλγεινή εντύπωση μου έχει προκαλέσει και η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που πια δεν μιλά για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε για να μείνει, για να υπερασπιστεί μια Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες στις νεότερες γενιές.

Μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Μια Ελλάδα που θα είναι ισχυρή στην Ευρώπη.

Αυτή την Ελλάδα θα ξαναδημιουργήσει η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή τη νέα εποχή.

Και είμαι σίγουρος ότι στις 25 Ιουνίου, οι πολίτες θα αγκαλιάσουν ακόμη πιο δυνατά αυτή την προσπάθεια, που κάνουμε.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Στο Ρέθυμνο περιόδευσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας σε φίλους και στελέχη του Κινήματος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η παράταξή μας επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Θέλω κι εδώ από το Ρέθυμνο, να καλέσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, να αγκαλιάσουν τη νέα μας προσπάθεια. Το πολιτικό χρώμα που ταιριάζει στο νησί μας, είναι το πράσινο και φιλοδοξούμε να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη. Το πράσινο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της προοπτικής. Το πράσινο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση. Διότι, δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω γιατί επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και διαστρεβλώνει όλες μας τις πολιτικές επιλογές, που πραγματικά δημιουργούν καλύτερες φορολογικές συνθήκες για τον ελληνικό λαό. Εμείς τι προτείνουμε; Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε. Μείωση του φόρου στις οικογένειες με παιδιά, για να δώσουμε κίνητρα να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε. Εμείς τι λέμε; Μείωση των φόρων μέσω της μείωσης των εισφορών στην μισθωτή εργασία, για να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τα ελληνόπουλα, για να μείνουν στην πατρίδα. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτό είναι κάτι λάθος. Και μας ψέγει γιατί; Γιατί λέμε ότι είναι αδιανόητο να δίνεις φοροαπαλλαγές για το 0,2% του ελληνικού πληθυσμού, που έχει εκατομμύρια ευρώ και όχι να δίνεις προοπτική σε εκατομμύρια Έλληνες. Αυτή είναι αξιακή μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη.

Στήριξαν τις ανισότητες. 50 δισεκατομμύρια παραπάνω χρέος έχει η Ελλάδα. Τρίτα από το τέλος σε αγοραστική δύναμη είναι τα νοικοκυριά της χώρας. Τα 2/3 των εσόδων είναι έμμεσοι φόροι, -ΦΠΑ και ειδικός φόρος κατανάλωσης- , που πλήττουν κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους Έλληνες. Το εμπορικό έλλειμμα είναι το μεγαλύτερο μετά το 2010.

Άρα, γιατί ο ελληνικός λαός ψήφισε τον κ. Μητσοτάκη; Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση. Και η σοβαρή αντιπολίτευση είναι εδώ, με το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, δυνατό, ως πραγματικό αντίπαλο της συντήρησης της Νέας Δημοκρατίας και ενός συστήματος εξουσίας, που δημιουργεί συνθήκες μιντιακού ολοκληρωτισμού. Όσο κι αν το σύστημα της ΝΔ και όσων το υπερασπίζονται τυφλά, θέλουν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη και φορολογική δικαιοσύνη.

Για τους συνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ανατροπή των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

1,2 δισεκ. για τους μισθούς του δημοσίου τομέα, ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του πληθωρισμού και να μη φτωχοποιούνται.

7% είναι η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα, όσο κι αν λέει άλλα η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό επίσημο στοιχείο του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Και βέβαια ανταγωνιστική οικονομία. Όχι μόνο επενδύσεις σε real estate, όχι εξαγορά των κόκκινων δανείων από τα funds για να αφελληνίσουμε την ελληνική οικονομία. Να αγοράζουν δηλαδή φτηνά την αγροτική γη μέσω των κόκκινων δανείων ή ξένα funds να αγοράζουν χιλιάδες σπίτια στα μεγάλα αστικά κέντρα για βραχυχρόνια μίσθωση.

Εμείς θέλουμε την ανάπτυξη, τη συνέργεια του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης με τον τουρισμό, σύγχρονες επενδύσεις που θα ανοίξουν καλές θέσεις εργασίας, θα πολλαπλασιάσουν τις εξαγωγές και έτσι θα έχουμε προοπτική και μέλλον. Αυτό είναι το μέλλον της πατρίδας. Η εξωστρέφεια, η ανταγωνιστικότητα, οι ισχυρές εξαγωγές. Και όχι μία χώρα που θα ξεπουληθεί για να υπάρχει πλασματική ανάπτυξη του real estate εις βάρος του ελληνικού λαού. Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε ξένοι στα νησιά μας, δεν θα αφήσουμε να αγοράσουν τα funds εκατομμύρια περιουσίες από τους φτωχότερους κτηνοτρόφους και αγρότες.

Το ΠΑΣΟΚ, το πατριωτικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, επανέρχεται δυναμικά με τη δύναμη όλων σας. Σας ζητώ να αγωνιστούμε τρεις εβδομάδες για να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη των αγώνων, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Κρήτη που αγάπησε το ΠΑΣΟΚ. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το κάστρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ακούω να υποστηρίζουν συχνά οι κ.κ. της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα εκπροσωπούν τη Δημοκρατική Παράταξη. Πολλές φορές ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορές στη Δημοκρατική Παράταξη και τον Ανδρέα Παπανδρέου και ο κ. Μητσοτάκης έδωσε προχθές μία συνέντευξη δηλώνοντας ότι είναι η προοδευτική, δημοκρατική παράταξη.

Δεν κατέχω τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά έχουμε συντριπτικές αξιακές διαφορές. Δεν θα μπορούσα ποτέ, τρεις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, να καλέσω τους δήθεν «παραστρατημένους» χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά έχουν στο κόμμα τους τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Καρατζαφέρη και προχθές δήλωσε στήριξη στη Νέα Δημοκρατία ένα άλλο πουλέν της ακροδεξιάς, ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό είναι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μας; Εμείς έχουμε ιδέες, αρχές και αξίες. Δεν κάνουμε τα πάντα για την καρέκλα. Δεν τα εργαλειοποιούμε όλα προς όφελος της εξουσίας. Σε αυτή τη νέα πορεία δεν θα απογοητεύσουμε ξανά καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα, που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα για να ξανακάνουμε πράσινο το νησί μας. Πράσινο, καταπράσινο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε σήμερα στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης.

Η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή.

Για αυτό σε όλες τους τις προσπάθειες οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023)

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στη Ρόδο.
Στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφτεί το Μουσείο Μελισσοκομίας.
Στις 19:00 θα μιλήσει στην Πλατεία Ευαγγελισμού.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ «ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ» ΣΤΟΝ ΜΟΧΟ

Θα ήθελα να ξεκινήσω συγχαίροντας τον Όμιλο Φίλων Ούλοφ Πάλμε και την Περιφέρεια Κρήτης, για αυτή την πρωτοβουλία, που τιμά έναν ιστορικό ηγέτη, όχι μόνο για τη Σουηδία, αλλά γενικότερα για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Τα εγκαίνια του μουσείου σήμερα στον Μοχό, ένα μέρος που αγαπούσε πολύ ο ίδιος και επισκεπτόταν συχνά, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να θυμηθούμε το έργο του, που παραμένει επίκαιρο.

Όλη του η ζωή χαρακτηρίστηκε από τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του εφάρμοσε αυτό που αργότερα έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη ως σουηδικό μοντέλο: Το ισχυρό κοινωνικό κράτος, διασφαλίζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλους.

Παράλληλα, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παγκόσμιας ειρήνης.

Η Σουηδία άνοιξε φιλόξενα τις πόρτες της στους Έλληνες, που αγωνίζονταν ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, κάτι που ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου ξέρει καλύτερα από όλους μας.

Με την Στοκχόλμη μάλιστα να είναι η πρώτη έδρα του ΠΑΚ, πριν την ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον Πάλμε.

Οι κοινές αγωνίες, για μία πιο δίκαιη κοινωνία και έναν κόσμο πιο ειρηνικό και ελεύθερο από τις εξαρτήσεις, ένωσαν τον Ούλοφ Πάλμε και τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου, επιτρέποντας μετά την επανεκλογή του πρώτου στην Πρωθυπουργία τη δημιουργία της «Κίνησης των έξι» μαζί με προσωπικότητες όπως η Ίντιρα Γκάντι και οι Προέδροι του Μεξικού, της Αργεντινής και της Τανζανίας.

Σήμερα, 37 χρόνια μετά την τραγική δολοφονία του, με τις ανισότητες να αυξάνονται, αξίζει να θυμηθούμε μια από τις πιο γνωστές του φράσεις: «Παραμένω σοσιαλιστής, όταν βλέπω οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Όταν βλέπω την κοινωνική δικαιοσύνη να υποχωρεί και ο πλούτος να προκαλεί. Όταν η αλληλεγγύη μειώνεται και ο εγωισμός αυξάνεται. Όταν οι δυνατοί αγνοούν τους αδύναμους».

Σε έναν τέτοιο κόσμο, λοιπόν, είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που διασφαλίζει ότι κανένας δεν θα μείνει μόνος του και ότι όλοι, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να προκόψουν.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΔΩΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η απάτη της Νέας Δημοκρατίας στο αποκορύφωμά της: το 2019 στο προεκλογικό τους πρόγραμμα έταζαν μείωση ΦΠΑ κατά δυο μονάδες στους δυο βασικούς συντελεστές.

Σήμερα, μετά από πληθωριστική κρίση που εκτοξεύει την ακρίβεια και πλήττει τα νοικοκυριά, καταγγέλλουν την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη.

Κι όλα αυτά για να δίνουν τα κάθε λογής pass για εκλογικούς λόγους. Καθαρή απάτη. Το σχετικό παρατίθεται από κάτω για τους δύσπιστους.

https://twitter.com/pandoudonis/status/1665271876661157888?s=46&t=NRz4WDJNNDEqmjb883GJrg

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

«Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή και τη μεταποίηση, ώστε οι ταξιδιώτες να γεύονται τα προϊόντα της εγχώριας παραγωγής και να γίνονται πρεσβευτές τους στις πατρίδες τους.

Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε εξωστρέφεια, ισχυρές εξαγωγές και χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας ώστε να μείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν και η Ελλάδα να έχει ανθεκτική οικονομία.

Μόνο αν έχουμε ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρή ανάπτυξη, θα έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο μας. Γι’ αυτό εμείς προτείνουμε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο με ποιοτικό τουρισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας για τα προϊόντα της μεταποίησης και του πρωτογενούς τομέα».

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.