ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Καλεσμένος στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 με τους δημοσιογράφουςΜαρία Αραμπατζή και Θοδωρή Βγενή ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ενόψει της προεκλογικής περιόδου στην οποία μπαίνει η χώρα, ο κ. Μάντζος επανέλαβε την ανάγκη «να είναι όσο πιο πολιτική γίνεται, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και τοξικές αντιπαραθέσεις άνευ περιεχομένου» και τόνισε πως «εμείς, που είμαστε η κρίσιμη πολιτική δύναμη τούτον τον καιρό, θα αρθρώσουμε τη δική μας πειστική, ελκυστική, πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση».

Ως προς τη διερευνητική εντολή, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο είχε από την αρχή αποκρυσταλλώσει τι θέλει από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Δεν καταθέτουμε τη διερευνητική εντολή όπως κάνει η ΝΔ, ούτε “καίμε” ολόκληρο εκλογικό σύστημα όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε:

«Η ΝΔ επιμένει να ομαδοποιεί την αντιπολίτευση συντηρώντας ευφάνταστα σενάρια. Πρώτα ο Πρωθυπουργός μιλώντας για “τερατογένεση” και χθες και ο Γραμματέας του κόμματος. Εμείς πιστεύουμε στις συνεργασίες, όχι όμως στις συγκυριακές, με το μοίρασμα των υπουργικών θέσεων, αλλά στις πραγματικές, που δεν είναι αποτέλεσμα εξωτερικών πιέσεων ή οικονομικών συνθηκών, αλλά προϊόν προγραμματικού διαλόγου. Το πρόγραμμά μας είναι ο οδικός χάρτης έως τις εκλογές καθώς και οι όροι για να επιβάλουμε την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «η κυβερνητική σταθερότητα δεν εξισούται με τη στασιμότητα. Εμείς θέλουμε σταθερότητα, αλλά όχι στασιμότητα. Παλεύουμε με το δικό μας προγραμματικό λόγο να ανατάξουμε τη ζημιά και το πλήγμα στη νέα γενιά, στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους που προκλήθηκε και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει πρόγραμμα, υπευθυνότητα για τη διερευνητική εντολή και απολύτως ρεαλιστική προγραμματική θέση και για την επόμενη ημέρα. Σεβόμαστε το Σύνταγμα και τη θεσμική τάξη. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στο REAL FM με τους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Έλλη Τριανταφύλλου

Για το θέμα της συμφωνίας του δανεισμού των γλυπτών του Παρθενώνα ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ με την Μελίνα Μερκούρη είχαν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην φυσική τους τοποθεσία, σε πλήρη συμφωνία με ένα καθολικό αίτημα του ελληνισμού.

Σήμερα και παρά τα όσα γράφονται, η διαδικασία και οι όροι «δανεισμού» των μαρμάρων είναι ακόμη θολή.

Θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο, όπως και μία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, ιδίως από τη στιγμή που το κλίμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται θετικά και στην Μεγάλη Βρετανία.

Για τις αποχωρήσεις ορισμένων υποψηφιοτήτων από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος τόνισε:

Το πλήθος των υποψηφιοτήτων και η διαχείρισή τους αποτελούν έναν ευχάριστο ”πονοκέφαλο” για ένα κόμμα, από την στιγμή ιδίως που στο ΠΑΣΟΚ είχαμε να δούμε τέτοια φαινόμενα πολλά χρόνια.

Είναι λογικό να μην εκπληρώνονται όλες οι προσδοκίες των στελεχών και να υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες απογοητεύσεις και πικρίες, κάτι βέβαια που είναι αναμενόμενο ορισμένες φορές σε μία προεκλογική περίοδο.

Για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε:

Κάποιοι βιάζονται να φτιάξουν σενάρια πιθανών μετεκλογικών σχηματισμών και συνεργασιών, με βάση τις δημοσκοπήσεις ή τις επιθυμίες τους πρωτίστως, ωστόσο, θα πρέπει να μιλήσει δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει, διαχρονικά, τα διαπιστευτήριά του σε ό,τι αφορά τις έννοιες της πολιτικής ευθύνης και της σοβαρότητας.

Η πολιτική σταθερότητα και η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ακόμη και από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, επιβάλει σε αυτούς τους οποίους την επικαλούνται, να σεβαστούν το αποτέλεσμα και να στηρίξουν οποιαδήποτε απόφαση λάβουν οι πολίτες, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και ηγεμονισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με τις απαιτήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένα πρόσωπα στη θέση του Πρωθυπουργού.

Το πρόγραμμά μας έχει σαφείς κόκκινες γραμμές τόσο από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι μνήμες της οποίας εξακολουθούν και σήμερα να παραμένουν νωπές.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την ώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη διεθνείς συμμαχίες υποστήριξης και τις επιχειρεί με μεγάλο κόπο και κόστος, επιδιώκοντας τον αποκλεισμό της εξοπλιστικής αναβάθμισης της Τουρκίας με αμερικανικά F16, ο κ. Συρίγος – Υφυπουργός της Κυβέρνησης της ΝΔ – δηλώνει ρητά ότι: «Εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει τα F16».

Οι συνοδευτικές αιτιολογήσεις και δικαιολογίες εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον ίδιο και την Κυβέρνηση.

Οι περιστάσεις που ζούμε, ειδικά στα εθνικά και αμυντικά μας θέματα, δεν επιτρέπουν μια αλλοπρόσαλλη κυβερνητική φλυαρία.

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να διορθώσει εμπράκτως τη διεθνή ζημιά που προκαλούν για τη χώρα οι απερίσκεπτοι Υπουργοί της.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΕΝΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΕΝΟΥ

Ο αδόκητος χαμός του Παναγιώτη Τζένου προκαλεί βαθιά θλίψη. Ενεργός δημοσιογράφος με σημαντική διαδρομή και δημόσια παρουσία, ένας νέος και δημιουργικός άνθρωπος που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένειά του.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ»

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:

 

Αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας ενώνει όλους, θα έπρεπε να έχουμε κοινή στρατηγική, αλλά αντί αυτού τσακωνόμαστε δημοσίως. Φανταστείτε πώς φαίνεται αυτό στο εξωτερικό. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να ενημερώνει τα κόμματα – επίσημα και ανεπίσημα- για τέτοια θέματα ώστε να υπάρχει κοινή στρατηγική. Εμείς δεν συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει, και καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει για τη διαδικασία.

Αναφορικά με τις συνεργασίες: Πρώτα απ’ όλα, τα πάντα θα οριστούν από τη ψήφο των πολιτών. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν καίμε την πρώτη Κυριακή. Θέλουμε σταθερότητα, είναι σημαντικό να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε κρίσιμα θέματα. Εφόσον είμαστε ένα από τα τρία κόμματα που θα πάρει διερευνητική εντολή, θα θέσουμε το σοσιαλιστικό μας πρόγραμμα. Αυτό θα περιλαμβάνει κατάργηση του άρθρου 10 του νομοσχεδίου για την υγεία που καταργεί τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και άλλα σημαντικά θέματα όπως για παράδειγμα η κοινωνική στέγη για νέα ζευγάρια και φοιτητές. Εμείς ούτε «καίμε» την πρώτη Κυριακή όπως ο κ. Μητσοτάκης, ούτε λεμέ ότι «δεν κάνουμε κυβέρνηση ηττημένων», όπως λέει ο κ. Τσίπρας που αυτός έφερε και ψήφισε την απλή αναλογική. Είναι απαραίτητο λοιπόν, οι πολίτες να ψηφίσουν βάσει θέσεων και προγράμματος.

Η αδυναμία κάποιου κόμματος να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, δεν μπορεί να γίνει αδυναμία της χώρας να σχηματίσει κυβέρνηση. Έχουμε θέσει ένα σαφή όρο, ότι στην κυβέρνηση που μπορεί να σχηματιστεί με προγραμματική σύγκλιση δεν θα ηγηθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Φιλοδοξούμε οι πολίτες να μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, ώστε επιμείνουμε στο πρόγραμμα και τις πολιτικές μας. Αν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας συμφωνούν ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός, ας ψηφίσουν ο ένας τον άλλον.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τη ρίζα του κακού για τα προβλήματα, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Πάντοτε φταίει κάτι άλλο πλην της κυβέρνησης.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των προβλημάτων, που υπάρχουν στην παραγωγή στις διεθνείς αγορές. Οι παράλληλες εξαγωγές και ο ανεπαρκής σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας γιγάντωσαν το πρόβλημα.

Θα λυθεί όταν υποχωρήσουν οι αναπνευστικές εποχικές λοιμώξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, διατείνεται το υπουργείο. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, οι σαθρές δικαιολογίες και οι υπουργικές κενολογίες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Ο έλεγχος των φαρμακαποθηκών και φαρμακευτικών εταιρειών και η ενημέρωση από τον Ε. Ο. Φ. είναι αυτονόητες ενέργειες και δεν χρειάζονται βαρύγδουπες δηλώσεις και υπουργικές αποφάσεις.

Ο εξορθολογισμός των τιμών στα φάρμακα χαμηλής κοστολογικής αξίας δεν πρέπει να οδηγήσει στην πρόσθετη επιβάρυνση τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Αντίθετα, προτείνουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση της συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα για την υγεία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.