ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: Η ΝΔ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ


Reading time: 11 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» με τους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της παρακολούθησής του, ο κ. Μάντζος παρατήρησε ότι εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «έπρεπε να έχουν προσέλθει όλα τα πρόσωπα που έχουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση για να πουν όλη την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος».

Απαντώντας παράλληλα σε σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υπογράμμισε ότι «δεν έγιναν όσα ζητήθηκαν θεσμικά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζήτησε θεσμικά μία σειρά μαρτύρων. Δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός που διοικητικά και πολιτικά προΐσταται της ΕΥΠ, δεν ήρθε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού που παραιτήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν ήρθε ο Εισαγγελέας της ΕΥΠ στην Εξεταστική Επιτροπή για την ίδια την ΕΥΠ! Εμείς αυτά ζητήσαμε».

«Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι εικοσαετίας, αλλά νόμοι του 2019 και του 2021, τους οποίους εισηγήθηκε η ΝΔ για να καλύψει τις δικές της αυθαίρετες και απολυταρχικές πρακτικές», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Αφού επανέλαβε ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα, της παράνομης παρακολούθησης και της συγκάλυψης», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέρριψε τον μύθο του εθνικού λόγου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς «αν υπήρχε πραγματικός εθνικός λόγος, η Κυβέρνηση θα το είχε κάνει φέιγ βολάν. Προφανώς, δεν υπήρχε και γι’ αυτόν το λόγο παραιτήθηκαν όσοι παραιτήθηκαν».

Όσον αφορά στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Δημήτρης Μάντζος μίλησε και πάλι για την ανάγκη ενός αρραγούς εθνικού μετώπου και μίας ενιαίας φωνής στο εξωτερικό απέναντι σε έναν «διεθνή ταραξία, που θέλει να ξαναγράψει διεθνείς συνθήκες και αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης για τη γειτονιά μας τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο και για τα ελληνοτουρκικά».

Σημείωσε, ωστόσο, για ακόμη μία φορά το διαρκές αίτημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και των πολιτικών δυνάμεων. Το έχουμε ζητήσει κατά καιρούς», ενώ επεσήμανε τις κόκκινες γραμμές στις οποίες Κυβέρνηση έχει ευθύνη να μείνει σταθερή και αταλάντευτη: «Αφενός, η επιμονή στην τήρηση του διεθνούς δικαίου σε όλα τα επίπεδα και η επίκλησή του σε όλα τα fora, με αξιοποίηση των διεθνών μας συμμαχιών. Και, αφετέρου, η διαρκής διεθνοποίηση του ζητήματος, όχι μόνο στον ΟΗΕ, αλλά και στην ΕΕ».

Επεξηγώντας τη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για διεθνοποίηση του θέματος, ο Δημήτρης Μάντζος στάθηκε σε δύο ενέργειες που είναι απαραίτητες να γίνουν από την Κυβέρνηση:

«Πρώτον, να πιέσει ώστε να περάσουμε επιτέλους σε ένα νέο καθεστώς ειδικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας, με αναβάθμιση τελωνειακής ένωσης και με κυρώσεις, και, δεύτερον, ο Πρωθυπουργός να θέσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο του 2020 που έχει προταθεί απ’ τον Νίκο Ανδρουλάκη ως Ευρωβουλευτή για εμπάργκο όπλων. Η δική μας πρόταση είναι πολύ χειροπιαστή».

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ ένα ακόμα μία παράταξη που χάραξε και υλοποίησε εθνικές κόκκινες γραμμές», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Χρόνια Πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία!

1 Οκτωβρίου 1960 – Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

62 χρόνια μετά τιμούμε τους αγώνες του κυπριακού λαού και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ελευθερωθεί ολόκληρη η μαρτυρική Μεγαλόνησος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η επικοινωνιακή ομοβροντία από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι η νέα επένδυση της Google μπορεί να φέρει 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ έως το 2030 και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, είναι άκρως ανακριβής και πολιτικά παραπλανητική. Οι θέσεις εργασίας που ο κ. Μητσοτάκης προέτρεξε να ανακοινώσει δεν είναι θέσεις που θα δημιουργήσει η ίδια η Google, αλλά προβλέψεις από ένα γραφείο συμβούλων στη Σιγκαπούρη για το πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν δυνητικά αν οι ελληνικές επιχειρήσεις υιοθετήσουν ψηφιακές τεχνολογίες και η παραγωγικότητά τους αυξηθεί…

Nα μας πει, λοιπόν, ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η ίδια η Google στη χώρα μας.

Και τέλος, για το γενικότερο αφήγημα της κυβέρνησης περί επενδυτικής έκρηξης στη χώρα.

Από την πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, καταδεικνύεται ότι ενώ οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές υπερδιπλασιάστηκαν στην Ελλάδα το 2021, οι επενδύσεις σε νέες παραγωγικές μονάδες (announced greenfield investment) μειώθηκαν κατά 14%.

Η έκθεση αυτή λέει, επίσης, ότι οι επενδύσεις αυξήθηκαν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες κατά μέσο όρο 130% και στην Ευρώπη ειδικά κατά 171%, τρέχοντας δηλαδή με τον διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το 78% της Ελλάδας.

Καλό είναι, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης αντί να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και να προβλέπει αορίστως φανταστικές θέσεις εργασίας, να προστατέψει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στα Παραπολιτικά FM και στη Νίκη Λυμπεράκη

Για την υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη είπε:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που ήταν και ο στόχος της παρακολούθησης, ήταν τελικά το μόνο πολιτικό πρόσωπο το οποίο κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή. Μια επιτροπή η οποία και θα έπρεπε -υπό κανονικές συνθήκες- να καλέσει όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες που θα έριχναν πραγματικά άπλετο φως στην υπόθεση.

Η συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή, δυστυχώς, ήταν πολύ κατώτερη του αναμενόμενου.

Κι ας περίμενε όλος ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί για το ποιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν και υλοποίησαν το νοσηρό σχέδιο παρακολούθησης και εγκλωβισμού πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Η σκιά, ωστόσο, παραμένει.

Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ποιοι φέρουν την ευθύνη, από τη στιγμή που η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Κανείς δεν ξέρει ποιο άλλο πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο παρακολουθούνταν στη χώρα, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε τον αγώνα της διαφάνειας για όλους τους πολίτες, γιατί είναι ένας αγώνας ο οποίος δεν αποτελεί μόνο προσωπική υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ούτε του ΠΑΣΟΚ και των χιλιάδων μελών του κόμματος.

Η συνέχιση του αγώνα για διαφάνεια είναι υπόθεση όλων των πολιτών.

Γι’ αυτό εμείς δεν συναινούμε βολικά σε αυτό που θέλει η κυβέρνηση – δηλαδή να κλείσει άρον άρον αυτή η νοσηρή υπόθεση, που σημειωτέον εκθέτει την χώρα διεθνώς, την στιγμή που κάποιοι προσπαθούσαν επίμονα να μας πείσουν ότι όλα αυτά αποτελούν «κανονικότητα» και ότι τάχα δεν έγινε και τίποτα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζει να διεξάγει έρευνες, καλώντας όλους όσοι έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων ή εγκατάστασης παράνομού λογισμικού, εξαιτίας της έκτασης που το ζήτημα έχει λάβει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με επίκεντρο βεβαίως την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις και κατά πόσο επηρεάζει το θέμα των υποκλοπών ο επικεφαλής της Κ.Ο. δήλωσε:

Εμάς μας απασχολεί πάνω από όλα, να χυθεί άπλετο φως σε ένα ουσιώδες ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.

Κατανοούμε ότι αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα, με την ακρίβεια, με τις τιμές της ενέργειας και τα εξαιρετικά σοβαρά θέματα επιβίωσης γενικότερα.

Όμως θεωρώ πως τα θέματα δημοκρατίας, τα θέματα λειτουργίας των θεσμών και του κράτους δικαίου δεν μπορούν μπουν σε αυτήν την ζυγαριά.

Είναι θέμα αρχής ένα σύγχρονο κράτος το 2022, το οποίο θέλει να λειτουργεί με όρους φιλελεύθερης δημοκρατίας και να αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, να σέβεται πραγματικά τους θεσμούς, να υπερασπίζεται την διαφάνεια, και να προασπίζεται την Δημοκρατία.

Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν μας γύρισαν απλώς στο 1990-93 – όπου πάλι είχαμε ανάλογες καταστάσεις με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Μητσοτάκη – αλλά μας γύρισαν την δεκαετία του 1960.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως:

Tο ΠΑΣΟΚ εξαρχής ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει αυτοδύναμη πορεία και αυτόνομη στρατηγική.

Γιατί αποδεδειγμένα δεν αποτελεί ένα κόμμα διαμαρτυρίας – ακόμη και ως έβδομο κόμμα στη Βουλή το 2015 δεν δίσταζε να ψηφίζει νομοσχέδια της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι για να στηρίξει τους κ.κ. Καμμένο και Τσίπρα, αλλά γιατί πολύ απλά έδιναν λύσεις σε ορισμένα -τότε υπαρκτά- προβλήματα και απηχούσαν τις δικές μας απόψεις.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, διαχρονικά, όπου διαφωνεί, αντιπροτείνει. Όπου συμφωνεί με παρρησία ψηφίζει.

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καλέσει τις υπόλοιπες δυνάμεις να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με τις προτάσεις μας.

Εμείς διαθέτουμε την δική μας πρόταση και περιμένουμε την λαϊκή ετυμηγορία.

Εμείς έχουμε στόχο την αλλαγή υπέρ της κοινωνίας, διαθέτοντας παράλληλα λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες.

Ζητάμε την επιβεβαίωση και τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει κανέναν διακαή πόθο να μπει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει όμως διακαή πόθο να είναι χρήσιμο για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Σε σχέση με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Πολυτεχνειούπολη ο Μιχάλης Κατρίνης είπε:

Δυστυχώς η εικόνα που είδαμε στην Πολυτεχνειούπολη με επεισόδια, με βία και τραμπουκισμούς, προσβάλουν όλα τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία -σημειωτέον- έχουν πολύ καλή κατάταξη σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα επεισόδια προσβάλουν την χώρα και μας προσβάλουν ως πολιτικό σύστημα.

Εμείς είχαμε εξαρχής προειδοποιήσει ότι αυτό που η κυβέρνηση θεωρούσε ως λύση και μονόδρομο, ότι δηλαδή θα πατάξει την ανομία στα πανεπιστήμια με την πανεπιστημιακή αστυνομία –μετατρέποντας την σε «σύνθημα» για το πολιτικό της όφελος- θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως θα επέλυε.

Θα πρέπει συλλογικά να βρούμε μια καλύτερη λύση.

Σίγουρα όμως λύση δεν συνιστά η λύση της κυβέρνησης.

Όλα αυτά δε συνιστούν ιδεολογικό ζήτημα, αλλά ζήτημα σεβασμού, αξιοπρέπειας και ασφάλειας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Απόστολο Μαγγηριάδη ήταν το βράδυ της Παρασκευής (30/09) ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Συζητώντας τη χθεσινή κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της παρακολούθησής του, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «ήταν παρών ως όφειλε απέναντι στη Βουλή, την Επιτροπή και τον ελληνικό λαό για να επιστήσει την προσοχή των βουλευτών στο δεύτερο ολίσθημα της κυβέρνησης, μετά το πρώτο των παράνομων παρακολουθήσεων, που είναι η προσπάθεια συσκότισης η οποία ξεκινά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Στάθηκε, παράλληλα, στην απουσία ουσιωδών μαρτύρων της υπόθεσης από τη διαδικασία, επιρρίπτοντας την ευθύνη τόσο στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής όσο κυρίως στην Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν κλήθηκε ο Πρωθυπουργός στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ, ο κ. Δημητριάδης που παραιτήθηκε, οι αρμόδιοι υπουργοί ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ. Πιερρακάκη που είχαν πάει στην πρώτη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά ούτε και η Εισαγγελέας η οποία εξέτασε το φάκελο και υπέγραψε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επανέλαβε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «έχει ήδη λάβει επίσημη απάντηση από την ΑΔΑΕ ότι, βάσει του νόμου που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, είναι παράνομη η ενημέρωση του», λέγοντας πως αυτό αποδεικνύεται και «από τις αναντιστοιχίες σε αυτά που λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς φυσικά και από το γεγονός ότι ο φάκελος καταστράφηκε την ίδια ημέρα που οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πήγαν στην ΑΔΑΕ και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Είναι μία προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης».

Κληθείς να σχολιάσει τον δημοσκοπικό αντίκτυπο της υπόθεσης των υποκλοπών για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν αναδεικνύουμε αυτήν την ιστορία ούτε για προσωπικό συμφέρον του Νίκου Ανδρουλάκη ούτε για κομματικό συμφέρον της παράταξης. Είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας απέναντι στον ελληνικό λαό και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς, η οποία έχει διασυρθεί. Δεν υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. Όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός και από εκείνον θα κριθεί και η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά».

Σχετικά τα σενάρια σύγκλισης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κατά τη διακυβέρνηση του απέδειξαν πως ούτε αυτοί σέβονται το κράτος δικαίου, κάνοντας επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν τους αντικατέστησε ο ελληνικός λαός για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του και να κάνει τα ίδια. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε συμψηφισμούς. Θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να υπάρξει Δημοκρατία και κράτος δικαίου σε αυτήν τη χώρα, που θα σέβεται τον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Σχολιάζοντας την κλιμακούμενη ένταση από την πλευρά της Τουρκίας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επανέλαβε την ανάγκη «να υπάρξει ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων. Και ο πρόεδρός μας, μέσα από τις παρουσίες και τις τοποθετήσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ίσες αποστάσεις όσον αφορά στον επιθετικό γείτονά μας. Χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ να υπάρξει ομόφωνη απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως έχει θέσει πρώτα ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και να έχουμε πλέον μία ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας».

Κλείνοντας, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών, με αφορμή την τραγωδία της Καβάλας, κάνοντας έκκληση στην Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών κομμάτων. «Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλοι θεσμοί ώστε οι γυναίκες να νιώθουν ασφάλεια. Να απευθύνονται κάπου, να μοιράζονται το πρόβλημά τους, ακόμη και να στεγάζονται κάπου. Να προλαβαίνουμε τα εγκλήματα και να μην είναι μόνες τους και αβοήθητες, ιδιαίτερα στην επαρχία όπου δεν υπάρχουν καθόλου αυτές οι δομές», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Πρέπει να υπάρξει και ζήτημα παιδείας σε αυτήν τη χώρα έτσι ώστε από την οικογένεια, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να υπάρξει μία διαφορετική κουλτούρα στα νέα παιδιά για να μη βιώνουμε ξανά τέτοια φαινόμενα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Είμαστε σταθερά απέναντι στον αναθεωρητισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν και των θαυμαστών του στη γειτονιά μας.

12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Με νόμο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2010 καμία πράξη της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν δεν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σήμερα το Πρόγραμμα Διαύγεια κλείνει 12 χρόνια ζωής, καθώς βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα την 1η Οκτωβρίου του 2010. To Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποτελεί ακόμα μία σημαντική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, που εξαγγέλθηκε και υλοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλες πρωτοπόρες πρωτοβουλίες και τομές, όπως οι ανεξάρτητες αρχές, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), το TAXIS, η ισότητα των φύλων και το οικογενειακό δίκαιο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι ηλεκτρονικές προμήθειες κ.ά.

Στη Διαύγεια έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα εκατομμύρια πράξεις με έναν ρυθμό ανάρτησης (στις 29/09/2022) περίπου 25.000 πράξεις / ημέρα και αριθμεί πάνω από 127.000 εγγεγραμμένους χρήστες της δημόσιας διοίκησης.

Οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις πρέπει να ενδυναμώνουν τη δημοκρατία, να προωθούν τη λογοδοσία της εξουσίας και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Αυτές οι προτεραιότητες για την εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση, δημιουργούν τις βάσεις για την ευημερία και την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.