ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «Η ΝΔ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ»


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαΐου 2023 by manos (ceo)-admin

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ο Δ. Μάντζος χαρακτήρισε, αρχικά, την παρουσία περισσότερων γυναικών στη Βουλή ως «θετική εξέλιξη για τη δημοκρατία μας. Δεν είμαστε ακόμη στο σημείο να καταργήσουμε την ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, αλλά πρέπει να φτάσουμε σε αυτό, με δημογραφικές και κοινωνικές πολιτικές που να διασφαλίζουν την ισότιμη ζωή των φύλων στη δημόσια ζωή».

Επί του αποτελέσματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και πως «έκαστος εφ’ ω ετάχθη», ξεκαθαρίζοντας ότι «πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και καμία πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Υπάρχει η εκλογική κρίση της 21ης Μαΐου και η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στη ΝΔ για το τι θα κάνει στις 25 Ιουνίου, αν δεν έχει την αυτοδυναμία για την οποία αγωνιά εδώ και μήνες».

«Εμείς έχουμε αγωνία και δίνουμε αγώνα μόνο για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εκεί έξω. Δεν έχουμε καμία αγωνία για την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη ή την πολιτική επιβίωση του κ. Τσίπρα. Είμαστε καθαροί σε αυτό εδώ και μήνες. Στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις 25 Ιουνίου είναι να αποκτήσει η χώρα επιτέλους μια γνήσια προοδευτική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε τέτοια αντιπολίτευση και για αυτό δεν θέλουμε απλά να αλλάξουμε θέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε τη ΝΔ για «αλαζονεία και διαρκή υποτίμηση. Ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές ακόμη και το ποσοστό που πήραμε ως αύξηση το μείωσε. Ο κ. Σκέρτσος χθες βγήκε και είπε ότι θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι καταστροφολογούμε.

Και εγώ ερωτώ: είναι καταστροφολογία να μιλάς για τα πλήγματα στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και το δήθεν φιλάνθρωπο κράτος των επιδομάτων; Είναι καταστροφολογία να μιλάς για τα δημοσιονομικά ολέθρια σφάλματα της κυβέρνησης όταν έχει αναλάβει δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% το 2026 με το πρόγραμμα σταθερότητας 2023-26 που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς να συζητήσει ποτέ στη Βουλή την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου; Είναι καταστροφολογία ότι έχει αυξηθεί το δημόσιο χρέος 45 δισ. ευρώ ή ότι έχουμε ρεκόρ εξωτερικού εμπορικού ελλείμματος από το 2010, ενώ την ίδια ώρα τάζει λαγούς με πετραχήλια; Πώς θα βγουν οι δεσμεύσεις αυτές; Ας αφήσει ο κ. Σκέρτσος τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς τον κ. Ανδρουλάκη όσο και στο ΠΑΣΟΚ και ας πάμε στη δημοσιονομική ταμπακιέρα, στην ουσία. Η ΝΔ είχε βολευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση τόσα χρόνια. Τα κακά νέα για εκείνους και τα καλά για την πατρίδα είναι ότι μπορεί ο τόπος να αποκτήσει μία σοβαρή αντιπολίτευση».

Στο στόχαστρο του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «ακούω την κ. Τσαπανίδου να περιγράφει έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Για να παραφράσω τον εθνικό ποιητή, αν αποσυνθέσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σου μείνει λαϊκισμός, τοξικότητα, ανερμάτιστες πολιτικές και θολό στρατηγικό αποτύπωμα. Που σημαίνει ότι αν προσθέσεις άλλα τόσα θα τον ξαναφτιάξεις.

Στις εκλογές της Κυριακής αξιολογήθηκε και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση. Πώς ζητά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει στο δεύτερο ημίχρονο ό,τι δεν έκανε στο πρώτο; Πώς θα πάρουν διαζύγιο από όλα αυτά που περιέγραψα; Πώς θα σταματήσουν να είναι ο χορηγός της ΝΔ ενώ τέσσερα χρόνια το έκαναν τόσο καλά;».

Ζήτησε παράλληλα… «συγγνώμη» από την Κουμουνδούρου που «δεν ήρθαμε στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών και προτιμήσαμε να πανηγυρίσουμε στην ιστορική έδρα του για τη σημαντική άνοδο των ποσοστών μας. Χαρήκαμε και το δείχνουμε. Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη και για αυτό;», ενώ ως προς τον μπλε εκλογικό χάρτη τόνισε:

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μπορούν να επιχαίρουν οι προοδευτικοί πολίτες που οι συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ φαίνεται να κυριάρχησαν στο χάρτη. Υπάρχει γι’ αυτό ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ανερμάτιστες πολιτικές, το θόλο μήνυμα και την αμηχανία του ακόμη και απέναντι στο εκλογικό σύστημα που ο ίδιος εισήγαγε».

Ως προς τον στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη ΝΔ, να την κοιτάξει στα μάτια και να την πολεμήσει. Εμείς απευθυνόμαστε στους δημοκράτες πολίτες, που αισθάνονται ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη ημέρα για αυτήν τη χώρα. Σε όσους θέλουν να δουν ελπίδα, αξιοπρέπεια και ευημερία μέσα από σχέδιο και μέσα από μία πραγματικά γνήσια προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο. Αυτό προϋποθέτει αξιοπιστία.

Δεν τελειώνουμε τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο ξεκινάμε, ο δρόμος είναι μακρύς και δεν οδηγεί σε μια στείρα αντιπολίτευση, ένα ανάχωμα στην εξουσία. Είναι έλεγχος στην εξουσία, εξισορρόπηση και εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό είναι το αισιόδοξο δικό μας μήνυμα».

«Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία αλαζονεία και καμιά έπαρση. Από εμάς, υπάρχει μόνο δουλειά, τεκμηρίωση και πραγματική όρεξη να προσφέρουμε. Το είδατε και προεκλογικά. Δεν θέλαμε ποτέ τοξικότητα και αντιπαράθεση. Πάντα θέλαμε γόνιμη και δημιουργική αντιπαράθεση. Και τελικά αυτό έρχεται και επιβάλλει ο λαός. Να πάμε όλοι πιο συνετά, πιο χαμηλά και εμείς αυτό το κάνουμε επί πολλούς μήνες», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Φαίνεται από την προεκλογική συζήτηση , το πρόγραμμά μας, τις δώδεκα σοβαρές προτάσεις που καταθέσαμε και αποτυπώνουν την άποψή μας για το τι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τον κ. Μητσοτάκη και με τη Νέα Δημοκρατία» .

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέδειξε βασικές πολιτικές της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας: «Πού πηγαίνουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης; Χρειάζονται τα δημόσια νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα μία ουσιαστική ενίσχυση για να φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ; Ποια είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του; Να πάει στη δημόσια υγεία μόλις το 2% έως 4% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, όταν στις γειτονικές Ιταλία και Ισπανία, οι αντίστοιχοι πόροι έφταναν το 8% έως 10%. Χρειάζονται ενίσχυση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό τους και την ψηφιακή τους μετάβαση, για να δημιουργηθεί ένα άλλο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Γιατί εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο 108 εταιρείες; Αυτές ήταν οι επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται ενίσχυση στον ενεργειακό τομέα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια κρίση. Πέρα από το πλαφόν, πέρα από το να κερδίζουν οι λίγοι και ισχυροί, χρειάζεται να μπορεί ένας πολίτης να φτιάξει ένα φωτοβολταϊκό στο σπίτι του, στο χωράφι του. Πρέπει να βελτιώσουμε την πρωτογενή παραγωγή, να μειώσουμε τις τιμές. Το έκανε αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Πήγαινε στην Ευρώπη και νουθετούσε τους Ευρωπαίους εταίρους, προκρίνοντας τη διασυνδεσιμότητα των άλλων χωρών στην ενέργεια, και δεν έφτιαξε το δίκτυο στην Ελλάδα» .

Ο κ. Σπυρόπουλος περιέγραψε τον ρόλο, που φιλοδοξεί να παίξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ως σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Ο κόσμος, πέρα από τα προγράμματά μας, κρίνει την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, το ήθος και τον τεκμηριωμένο λόγο της αντιπολίτευσης. Έχουμε φτάσει σε μία εποχή όπου οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν από όλους μας, αυτά που λέμε να τα έχουμε μετρήσει, τεστάρει και να μπορούμε να τα εφαρμόσουμε την επόμενη μέρα. Εμείς αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα και θα το κάνουμε και αύριο, είναι μία σκληρή, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, που θα έχει στόχο να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους πολίτες».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στον παριστάμενο στην εκπομπή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδο, επισήμανε: «Εμείς σας λέμε, χωρίς να προσβάλλουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ότι την επόμενη μέρα στη Βουλή και την κοινωνία, με μία σοβαρή αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για εσάς. Είχατε συνηθίσει να παίζετε με εύκολο αντίπαλο, τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.», κατέληξε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.