ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΡΥΦΑΚΟΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ»


Reading time: 14 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 25 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse, με τον κ. Μάντζο να επικρίνει την Κυβέρνηση ότι «φιλοτεχνεί επίμονα μία εικόνα δήθεν αδύναμης και ελλιπούς αντιπολίτευσης, δείχνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω κακά νέα για τη ΝΔ: Αντιπολίτευση υπάρχει με θέσεις, προτάσεις, αυστηρότητα και δικαιοσύνη, υπάρχει εναλλακτική πρόταση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Αναλύοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι δεν σημειώνεται μονάχα η υποχώρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Αυτό σημαίνει ότι η αξιόπιστη εναλλακτική ενισχύεται, επικοινωνείται και κεφαλαιοποιείται στην κοινωνία, απέναντι στα δύο μοντέλα διακυβέρνησης που απέτυχαν. Είναι καλά νέα για τους πολίτες ότι αχνοφαίνεται ξανά το δικαίωμα στην ελπίδα και στην αξιοπρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε πυρά σε βάρος της Κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ καλή στο να μας κρυφακούει, αλλά δεν μας ακούει όταν φέρνουμε προτάσεις». Συγκεκριμένα:

«Μας κρυφακούει αλλά δεν μας ακούει που από τον Ιανουάριο μιλάμε για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα και που από τον Μάρτιο μιλάμε για την ανάγκη μείωσης των έμμεσων φόρων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά όσο διαρκεί αυτή η κρίση. Μας κρυφακούει, αλλά δεν μας ακούει όταν από τον Φεβρουάριο προτείνουμε φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, που οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ έλεγαν πως δεν υπάρχουν. Δεν μας ακούει όταν από τον Αύγουστο ζητούσαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και αναστολή πλειστηριασμών. Δεν μας άκουσε ακόμη κι όταν μιλήσαμε για τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα τραπεζικά επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων».

«Δεν χρειαζόταν καν να μας κρυφακούει γιατί όλες αυτές οι προτάσεις ήταν δημοσιευμένες στο διαδίκτυο και στη δημόσια συζήτηση, με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία όπως πάντοτε έκανε και κάνει το ΠΑΣΟΚ. Επισυνδέθηκαν στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων και αποσυνδέθηκαν από τη φιλελεύθερη δημοκρατία και την κοινωνική πραγματικότητα», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σύμφωνα με την έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

-Το 1/3 των γυναικών έχουν βιώσει σωματική βία

– Το 1/2 των γυναικών ήρθαν αντιμέτωπες με κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή συστηματική ψυχολογική βία

– Τα 3/4 των γυναικών δεν έχουν καταγγείλει ποτέ στην αστυνομία περιστατικά βιασμού ή σωματικής κακοποίησης

– Το 80% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων είναι γυναίκες.

Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη.

Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστοσύνη των γυναικών απέναντι στην Πολιτεία και θα συντελέσει αποφασιστικά να σπάσει η σιωπή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΑΜΕΤΟΧΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Στις 7 Νοεμβρίου, με παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε αναδείξει την κερδοσκοπία των τραπεζών, που ενώ άντλησαν ρευστότητα άνω των 50 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν τη διοχέτευσαν επαρκώς στην αγορά.

Προσφέρουν επιτόκια-ψίχουλα για τις καταθέσεις και την ίδια ώρα δανείζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με υπερπολλαπλάσιο επιτόκιο.

Όπως και με την ενεργειακή κρίση, είναι τα νοικοκυριά, η νέα γενιά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκείνοι που καλούνται ξανά να σηκώσουν το βάρος.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε λύσεις ακούγοντας τις αγωνίες των πολιτών και εντοπίζοντας τα προβλήματα. Και με την κοινωνική κατοικία και με το ιδιωτικό χρέος και σήμερα με τις τράπεζες.

Τρεις εβδομάδες μετά, η Κυβέρνηση συρόμενη διαρρέει ότι αναζητά λύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ θα αρκούσε να υπερψηφίσει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Οικονομικών “παρακαλεί” τις τράπεζες να εξετάσουν την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τις ευχές ενός αμέτοχου παρατηρητή και να αναλάβει τις ευθύνες της. Να νομοθετήσει την επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων ευάλωτων νοικοκυριών, όσο διαρκούν οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Και φυσικά, εφόσον ο κ. Σταϊκούρας αναγκάστηκε να επικαλεστεί το παράδειγμα της ισπανικής κυβέρνησης, τον καλούμε να το υλοποιήσει ολόκληρο, φορολογώντας με έκτακτη εισφορά 4,8% τα υπερκέρδη των τραπεζών από το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Β’ Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

“Είναι ώρα όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε, να αντιδράσουμε, να σπάσουμε την σιωπή”

Το 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Το γεγονός όμως ότι είκοσι δύο χρόνια αργότερα κρίνεται επιβεβλημένη η ύπαρξη και η διατήρηση της ημέρας αυτής για ένα ζήτημα πιο επίκαιρο ίσως από ποτέ που βρίσκεται σε έξαρση, είναι απλά τρομακτικό και προσβλητικό.

Η ύπαρξη της έμφυλης βίας αποτελεί μια ηθική προσβολή για όλους τους ανθρώπους, ένα σημάδι ντροπής για όλες τις κοινωνίες και ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική, ισότιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπιση δε, αυτού του φαινομένου αποτελεί ένα γόρδιο δεσμό, που θα πρέπει όμως άμεσα και επιτακτικά να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Δυστυχώς την τελευταία περίοδο βιώνουμε τραγικά μεγάλο αριθμό και συχνότητα συμβάντων έμφυλης βίας . Γυναικοκτονίες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενδοοικογενειακή βία, διαδικτυακές κακοποιήσεις εις βάρος γυναικών, απλά και μόνο εξαιτίας του φύλου τους, τείνουν να γίνουν δυστυχώς κομμάτι της εν Ελλάδι καθημερινότητας. Μαζί μ΄αυτά αδικαιολόγητες διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στο χώρο της εργασίας τους όπου οι γυναίκες παραμένουν περισσότερο ευάλωτες στην εργασιακή εκμετάλλευση και κακοποίηση, κατάσταση που έχει παγιωθεί.

Μοιάζει σα να μην υπάρχει λογική πια για το μέγεθος της βίας κατά των γυναικών, έχοντας λάβει διαστάσεις πανδημίας. Η σιωπή, η συγκάλυψη, η ανοχή, ο φόβος φαίνεται να διαιωνίζουν τον κύκλο της ανεξέλεγκτης πλέον βίας. Οι καταγγελίες δείχνουν να αυξάνονται, όμως από μόνες τους δεν είναι ικανές να σταματήσουν τους δράστες.

Είναι ώρα όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε, να αντιδράσουμε, να σπάσουμε την σιωπή.

Είναι ώρα η πολιτεία μέσω της εκπαίδευσης και νομοθετικών ρυθμίσεων να συνδράμει καθοριστικά για να εξασφαλίσει τη μη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών.

Είναι η ώρα να εξασφαλίσουμε: Την πλήρη ισότητα και ισοτιμία των φύλων, με σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα στην εκπαίδευση, με την ένταξη της διάστασης του φύλου στα προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με στόχο τη μη βία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Την εξειδικευμένη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μέσω σεμιναρίων. Νομικό πλαίσιο για την πρόληψη, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών.Τον χαρακτηρισμό των δολοφονιών των γυναικών λόγω φύλου, που είναι η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, ως γυναικοκτονίας στον Ποινικό Κώδικα. Την εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων για την άμεση επέμβαση σε τυχόν καταγγελίες, καθώς και την υποστήριξη των θυμάτων βίας για την ασφαλή διαδρομή διαφυγής τους. Τη δημιουργία περισσότερων Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων σε όλους τους Δήμους της Χώρας, με στόχο την εύκολη πρόσβαση και υποστήριξη των θυμάτων βίας. Τη Δικαστική υποστήριξη των θυμάτων βίας. Την εκπαίδευση των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας, που προσφεύγουν τα θύματα. Την εξασφάλιση ειδικών φοροαπαλλαγών σε εταιρείες που προσλαμβάνουν γυναίκες θύματα βίας.

Η ένταση και συχνότητα της έμφυλης βίας είναι πλέον τέτοια που δεν αρκούν επετειακές εκδηλώσεις και ευχολόγια και που δεν αρκούν τα όποια βήματα έχουν γίνει. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η λύση του φαινομένου αυτού αποτελεί ένα γόρδιο πολιτικό και κοινωνικό δεσμό, που θα πρέπει όμως να λυθεί επιτακτικά και αποτελεσματικά.

Αυτόν τον αγώνα έχουμε χρέος να τον δώσουμε γυναίκες και άντρες, όλοι μαζί, μέχρι τέλους.

ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – KΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ «WORLD REVIEW 2022» ΤΩΝ EURO2DAY / NEW YORK TIMES

Η χώρα μας βιώνει από το 2010 ένα συνεχές κρίσεων. Οι ανισότητες αυξήθηκαν ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης ζωής. Για να αντιστρέψουμε αυτό το αρνητικό σπιράλ, το οποίο υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας, και θα θέτει τις βάσεις για μία ανθεκτική στις κρίσεις οικονομία και κοινωνία.

Ο μετασχηματισμός αυτός για να είναι επιτυχημένος, απαιτείται και ένα διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο, όπου το κράτος δεν θα αντιμετωπίζεται ως λάφυρο.

Ο ρόλος της Βουλής ως ελεγκτικού μηχανισμού της κυβέρνησης έχει υποχωρήσει σημαντικά. Η εκτελεστική εξουσία ασκείται με ένα αδιαφανές και συγκεντρωτικό μοντέλο χωρίς λογοδοσία ευνοώντας τη διαφθορά. Η υπόθεση των παρακολουθήσεων ανέδειξε το παρωχημένο υπόδειγμα διακυβέρνησης. Το κράτος των στενών συγγενών και φίλων. Η αίσθηση παντοδυναμίας και ατιμωρησίας συχνά διαπερνά οριζόντια την άσκηση της εξουσίας και αποτυπώνεται από την επιχείρηση ελέγχου των θεσμών και την δημιουργία νησίδων ανομίας μέσα στο κράτος. Παράλληλα, οι ανεξάρτητες αρχές που αποτέλεσαν μείζονα θεσμική καινοτομία, που εισήχθη από το ΠΑΣΟΚ, βάλλονται πολλαπλώς όταν προσπαθούν να επιτελέσουν με πενιχρά μέσα την αποστολή τους. Τέλος, η Δικαιοσύνη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν δύο ακόμα κρίσιμους τομείς για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, είναι όμως κοινός τόπος ότι παρατηρούνται δυστυχώς μεγάλες αδυναμίες και στρεβλώσεις.

Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένες και απτές πολιτικές επιλογές, που απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Πρώτα από όλα, με γενναία μέτρα για την υπεράσπιση της ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας απέναντι στις απειλές από αδιαφανή ιδιωτικά κέντρα εξουσίας που επιδιώκουν να ποδηγετήσουν τις πολιτικές διαδικασίες. Πρέπει επίσης να επεκτείνουμε εργαλεία όπως είναι η «Διαύγεια», ξεκινώντας από τις δαπάνες της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων, ενώ το ΑΣΕΠ πρέπει να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στον πλήρη εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, με τις αξιοκρατικές διαδικασίες να γίνονται ο απόλυτος κανόνας.

Παράλληλα πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις όλο και αυξανόμενες προκλήσεις. Δυστυχώς η κυβέρνηση άφησε την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να περάσει αναξιοποίητη, αποφασίζοντας τον καταμερισμό των κονδυλίων όχι προς όφελος της κοινωνίας αλλά των λίγων κολλητών.

Όμως ως χώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε στάσιμοι. Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

Αρχικά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την πράσινη μετάβαση και να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα γίνει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο και τα οφέλη που θα προκύψουν, θα διαχυθούν σε όλη την κοινωνία. Για το λόγο αυτό έχουμε προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα πολιτικών για τη δίκαιη μετάβαση, που θα εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και θα καταπολεμά την ενεργειακή φτώχεια. Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων, ιδιαίτερα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και την επιχορήγηση για την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων, ώστε να μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να είναι διαχρονικά προστατευμένοι. Με την προώθηση μικρών και μεσαίων προγραμμάτων εγκατάστασης ΑΠΕ ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες και η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων για αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές, ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος και η παραγωγή ενέργειας να μην περιορίζεται σε λίγες μόνο μεγάλες εταιρείες, αλλά όλο και περισσότεροι να μπορούν να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν. Μάλιστα, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή εμπειρία η πολιτική αυτή οδηγεί τις κοινωνίες στη δημιουργία μίας νέας κουλτούρας εξοικονόμησης, που είναι και ένας βασικός στόχος της πράσινης μετάβασης.

Επιπλέον θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές, που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και θα μειώνουν τα ανελαστικά κόστη των ελληνικών νοικοκυριών. Ένα από αυτά είναι και το κόστος της στέγασης καθώς ένας στους τρεις Έλληνες ξοδεύει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για έξοδα στέγασης, μακράν το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ο μέσος όρος είναι 7,8%. Τα ποσοστά είναι ακόμα χειρότερα για όσους ενοικιάζουν το σπίτι στο οποίο διαμένουν, όπου το 59,6% δαπανά πάνω από το μισό εισόδημά του. Για το λόγο αυτό, πρώτοι από όλα τα κόμματα, παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός δημόσιου αποθεματικού κατοικιών, που θα διατίθενται προς ενοικίαση και όχι προς πώληση με κοινωνικά κριτήρια.

Σε αυτό το περιβάλλον αλλαγών και προκλήσεων οφείλουμε να εγγυηθούμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω γιατί στο όραμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας η κοινωνική συνοχή, η ευημερία και η Δημοκρατία δεν είναι έννοιες ασύμβατες, άλλα άρρηκτα συνδεδεμένες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΤΑΒΡΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΑΜΠΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΜΠΛΟΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΡΑΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΤΣΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΑΝΙΩΤΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΡΥΩΝΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΑΡΙΖΕΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΑΚΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΣΜΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΩΝ/ΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΕΤΣΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΧΗΝΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΛΕΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΠΟΓΛΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΙΛΤΟΣ ΚΡΟΚΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΡΟΖΑ ΒΡΕΤΤΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΕΡΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΩΜΑΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΤΑΚΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΑΡΜΕΝΑΚΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΥΜΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΦΗ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΕΝΑ ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΕΝΑ ΧΑΛΒΑΤΖΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΚΑΛΙΔΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΗΡΩ ΔΟΥΜΑΝΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΡΗΣ ΓΚΑΖΟΓΙΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΣΠΑ ΓΟΣΠΟΔΙΝΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΑΝΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΛΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΝΑΚΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΠΑΤΣΙΑΡΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΙΝΤΑ ΠΕΛΛΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΕΝΙΑ ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΚΗΣ ΤΣΙΜΟΥΡΤΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΧΗΣ (ΠΡΟΝΟΙΑ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΧΑΡΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΟΥΛΑ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΠΟΠΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΗΚΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΕΛΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΙΡΙΣ ΖΑΧΜΑΝΙΔΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΝΝΙΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΝΙΑΤΣΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΛΙΒΙΑΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΟΥΚΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΤΟΝΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΤΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΖΟΣ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΙΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΑΝΝΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΝΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΓΑΡΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΑΣΙΑ ΜΑΔΕΣΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΤΣΑΚΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΕΚΙΑΡΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΤΣΙΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΒΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΝΑΝΤΙΑ ΣΑΛΤΕΡΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΣΠΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΡΔΑΛΗΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. ΕΒΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 θα περιοδεύσει στην αγορά του Κερατσινίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: «ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, ως ειδικός αγορητής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας με τίτλο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Ο κ. Φραγγίδης αρχικά επεσήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατάφερε να τοποθετήσει απέναντί του το σύνολο των νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών. Τροποποιεί τις εργασιακές σχέσεις και αλλάζει τη θεμελιώδη φιλοσοφία του ΕΣΥ, το οποίο μέχρι τώρα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στους πολίτες. Δεν απαντά στα μεγάλα προβλήματα, όπως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση στην υγεία. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση διαθέτει μόνο το 4,8% των πόρων του Ταμείου για τις υποδομές Υγείας, όταν η Ιταλία διαθέτει το 10%.

Η εφαρμογή του νομοσχεδίου αναμένεται να έχει δυσμενείς και πολυεπίπεδες επιπτώσεις. Σε μια εποχή που οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες βαθαίνουν λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής ακρίβειας και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας χρειάζονται προστασία, όχι μόνο δεν τις αμβλύνει αλλά τις ενισχύει. Η ήδη εκτροχιασμένη ιδιωτική δαπάνη στην υγεία θα αυξηθεί περαιτέρω. Το δίδαγμα της πανδημίας για δημιουργία ισχυρών δημόσιων συστημάτων αγνοείται από την κυβέρνηση, που αφήνει το ΕΣΥ αποδυναμωμένο και ανοχύρωτο απέναντι σε κάθε υγειονομική απειλή. Με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία αποπειράται με μια εμβαλωματική λύση, που μάλιστα δεν αφορά όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης σε σχέση με τις αμοιβές τους. Αντί να δώσει σοβαρά μισθολογικά και άλλα κίνητρα, ωθεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε επιπλέον εργασία στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα ανέφικτο με την κόπωση και το φόρτο εργασίας που ήδη έχουν και με βάση την ισχύουσα στελέχωση των υγειονομικών δομών, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ιατρικών λαθών. Το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της υγείας μετατρέπεται σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς. Η κυβέρνηση επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του χώρου της υγείας, από την οποία όφελος θα έχουν κυρίως τα μεγάλα ιδιωτικά funds μέσω της πτώσης των αμοιβών και της εξασφάλισης φθηνού εργατικού δυναμικού.

Αυτοί που θα πληγούν είναι κυρίως οι ασθενείς, που θα αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά για την υγεία τους, εξαιτίας των μεγάλων αναμονών σε χειρουργεία και ραντεβού στο ΕΣΥ και των υποβαθμισμένων ποιοτικά υπηρεσιών. Επιπλέον, με την παροχή δυνατότητας σε γιατρούς του ΕΣΥ για παράλληλο ιδιωτικό έργο, εγείρονται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους ιδιώτες γιατρούς. Όμως και μέσα στο ίδιο το ΕΣΥ δημιουργούνται γιατροί πολλών ταχυτήτων, αφού με βάση τις προϋποθέσεις που τίθενται, δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα σε όλους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την Υγεία, με στόχο την αναγέννηση του ΕΣΥ. Για εμάς, είναι καθοριστικής σημασίας η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με προϋπόθεση την ενίσχυση των δομών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα. Το ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες και να αποκλείονται φαινόμενα συναλλαγής ανάμεσα σε γιατρό και ασθενή.

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.