ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ;»


Reading time: 7 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με τον κ. Μάντζο να τονίζει, αρχικά, ότι «η Δικαιοσύνη δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή προβολή, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να παίζει και καθυστερήσεις. Υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο και έκτοτε έχουμε εμπλουτίσει τη δικογραφία με νέα στοιχεία και νέες καταθέσεις που πρέπει η να εξεταστούν με μεγάλη σοβαρότητα και ταχύτητα. Θα έπρεπε ήδη να έχει ανοίξει το πελατολόγιο των Krikel και Intellexa που ακόμη και σήμερα διακινούν το Predator».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε πρώτος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά», ενώ παρατήρησε ότι «πολλές φορές το δικαστικό ρεπορτάζ μας δίνει πολλά στοιχεία για ανοικτές δικογραφίες άλλων υποθέσεων. Για αυτήν την υπόθεση, που άπτεται της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων, αν είχε γίνει έρευνα, δεν θα είχαμε ενημερωθεί ότι πράγματι άνοιξε το πελατολόγιο του Predator;», διερωτήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση του πρώην ΓΓ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «αρκέστηκε σε μονολεκτικές απαντήσεις, την ώρα που δεν υπήρχαν δίπλα του οι υπόλοιποι κρίσιμοι μάρτυρες που είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών, όπως ζητήσαμε. Η πλειοψηφία δεν δέχεται να τους καλέσει, επομένως για ποια εξέταση μιλάμε; Η δικαιοσύνη έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι θα κάνει τη δουλειά της. Η Βουλή και η Κυβέρνηση πότε θα κάνουν τη δική τους;».

Ως προς την επικείμενη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ΕΥΠ την προσεχή Πέμπτη (08/12), ο Δημήτρης Μάντζος απευθύνθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, και αναρωτήθηκε: «Είστε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση λέει στον κ. Ανδρουλάκη, στον κ. Κουκάκη και σε οποιονδήποτε άλλο έχει παρακολουθηθεί, “λυπάμαι που σας παρακολουθήσαμε, ελάτε σε τρία χρόνια να μας πείτε εσείς γιατί σας παρακολουθήσαμε”; Θα το κάνετε αυτό την Πέμπτη και θα είστε εντάξει με τη φιλελεύθερη πολιτική σας συνείδηση;».

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία για την ανάγκη ενίσχυσης της ΕΥΠ για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών της χώρας, ο Δ. Μάντζος αναρωτήθηκε: «Είναι εχθρός της πατρίδας και χρειάζεται τάγμα στρατού εναντίον του ο Νίκος Ανδρουλάκης; Τι είναι; Μαχητής της τζιχάντ; Τι χρειαζόταν η ΕΥΠ εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη; Πότε θα μάθουμε τον πραγματικό λόγο;».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει τη διάταξη που επιτρέπει να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος από την ΑΔΑΕ για το λόγο της παρακολούθησης», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

*Υλικό pool ΕΡΤ

Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κοινωνική αναγκαιότητα στη χώρα μας. Όμως η Νέα Δημοκρατία έχει άλλες προτεραιότητες. Όπως είδαμε με τον πρόσφατο νόμο, η υπονόμευση του ΕΣΥ συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της.

Εμείς θεωρούμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να ενισχυθεί. Πιστεύουμε ότι χρειάζονται νέα κίνητρα στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, νέες ειδικότητες και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να στηρίξουμε αυτόν το βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους, όπως κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ιδιαίτερα εδώ στην Ανατολική Αττική είναι απαράδεκτο μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα. Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση εάν δε δούμε την πραγματικότητα.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από την Ελλάδα κατατάσσονται μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία. Όλα αυτά δείχνουν τί πρέπει να κάνει κυβέρνηση, όμως οι ιδεοληψίες και η στήριξη του ιδιωτικού τομέα δεν της το επιτρέπουν.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ;»

Χάρης Δούκας: «Υπάρχει ανταγωνισμός στον κλάδο των πετρελαιοειδών;»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την ανακοίνωσή της το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις μας όλη αυτή την περίοδο, καθώς σημειώνει τα ακόλουθα:

(β) Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και δεικτών κερδοφορίας των επιχειρήσεων διύλισης και εμπορίας.

(γ) Ιδιαίτερα αυξημένο περιθώριο κέρδους των εταιρειών διύλισης το 2022 (σχεδόν διπλασιάζεται σε σχέση με το 2021)

(δ) Αύξηση του περιθωρίου διύλισης.

Αυτός ήταν και ο λόγος, που επισημαίναμε όλο αυτό το διάστημα τη σημασία έκτακτης εισφοράς στα υπερκέρδη στον κλάδο των πετρελαιοειδών.

Όμως, η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, βάζει και ένα περισσότερο κρίσιμο ερώτημα, εάν επικρατούν δηλαδή συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στα στάδια παραγωγής και διανομής των πετρελαϊκών προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Είναι χαρακτηριστικές οι διατυπώσεις της Επιτροπής, όπως:

«Υψηλός βαθμό συγκέντρωσης στην αγορά διύλισης, ασύμμετρη μετακύλιση στις τιμές πρατηρίου ιδιαίτερα για βενζίνη 95 και πετρέλαιο θέρμανσης», «αύξησης του περιθωρίου κέρδους στα διάφορα στάδια της αξιακής αλυσίδας», «πολύ μεγάλη ταύτιση τιμών μεταξύ των δύο εταιρειών διύλισης τόσο ως προς την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων όσο και ως προς το πετρέλαιο κίνησης».

Η Ελλάδα (με βάση και το πόρισμα) συγκαταλέγεται στις ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες στις τιμές των υγρών καυσίμων προ φόρων.

Εμείς εμπιστευόμαστε τις ανεξάρτητες αρχές.

Θα τους ακούσει η Κυβέρνηση, για να παρέμβει στα δομικά στοιχεία που διαμορφώνουν τις τιμές στα καύσιμα στη χώρα μας;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο βαρύτατος τραυματισμός με σφαίρα στο κεφάλι του ανηλίκου στη Θεσσαλονίκη μετά από αστυνομική καταδίωξη προκαλεί θλίψη και βαθύτατο προβληματισμό.

Ευχόμαστε να ξεπεραστεί γρήγορα η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το θύμα.

Ταυτόχρονα όμως τίθεται θέμα για την ευκολία με την οποία κάποιοι αστυνομικοί κάνουν χρήση όπλου. Διότι εν δυνάμει ανθρωποκτόνος πυροβολισμός, δηλαδή πυροβολισμός εξουδετέρωσης, κατα το Ν. 3169/2003 απαγορεύεται :

α. εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγεί τρίτος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος,

β. εναντίον ενόπλου πλήθους, εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγούν άοπλοι,

γ. εναντίον ανηλίκου, εκτός αν αποτελεί το μοναδικό μέσο για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου θανάτου.

δ. εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή, όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο.

Στην περίπτωση αυτή, φαίνεται να συντρέχουν πολλαπλοί λόγοι απαγόρευσης χρήσης όπλου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει άμεσα να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση και βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει ταχύτατα το έργο της.

Τέτοιες τραγικές καταστάσεις επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις έντονες παρατηρήσεις διεθνών και εθνικών μηχανισμών πρόληψης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, που αναφέρουν ότι στη χώρα μας όλο και περισσότερο περιπτώσεις αστυνομικής βίας αποκτούν συστηματικά χαρακτηριστικά και δεν είναι πια μεμονωμένα γεγονότα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ FUNDS

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ

ΣΤΟΝ ‘’ΑΘΗΝΑ 9,84’’ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΚΑΡΟΥΤΖΟ

Προεκλογικά μόνο θυμήθηκε η κυβέρνηση ότι οι τράπεζες λειτουργούν με όρους «ασυδοσίας». «Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν έκανε τίποτα επί 3,5 χρόνια, προκειμένου να «τραβήξει το αυτί» των τραπεζών και των funds, στα θέματα της ρύθμισης των «κόκκινων δανείων» και της αποτυχίας του εξωδικαστικού, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και της χορήγησης δανείων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, αφού πάνω από το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένο από τις τράπεζες.

Ενώ οι τράπεζες άντλησαν άφθονη ρευστότητα από την ΕΚΤ με την εγγύηση των ομολόγων ελληνικού δημοσίου και απαλλάχθηκαν από τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια με νομοθετικές ρυθμίσεις, οι επιχειρήσεις δε στηρίχθηκαν με νέα ρευστότητα, ενώ παρατηρείται μεγάλη απόκλιση σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη σχέση επιτοκίων δανεισμού με επιτόκια καταθέσεων» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου που στηρίζεται σε ένα διαφορετικό μοντέλο ρύθμισης οφειλών το οποίο, ωστόσο, «δεν θα αρέσει στις τράπεζες», γιατί μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, τη διευκόλυνση των δανειοληπτών μέσω πολλών δόσεων αποπληρωμής, αλλά και το δικαίωμα του δανειολήπτη να αγοράζει το δάνειο του πριν το πουλήσει η τράπεζα.

Σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών και το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Κ.Ο. κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τη στάση που τηρεί σε αυτό το ζήτημα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και διεθνώς.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, τη στιγμή που η κυβέρνηση συντεταγμένα προσπαθεί να συγκαλύψει αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, φέρνει ένα νομοσχέδιο για να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε από την αρχή αυτή την υπόθεση και έχει καταθέσει τις προτάσεις του για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών και τη λειτουργία της ΕΥΠ.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως στη σχετική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν κλήθηκαν εκείνοι που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με τον ανιψιό του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Δημητριάδη.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από την αρχή της υπόθεσης να χυθεί «άπλετο φως», προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες ποιοι ήταν εκείνοι που έστησαν έναν ολόκληρο παρακρατικό μηχανισμό, χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ όχι για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά για να παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Ο εθελοντισμός είναι πριν απ’ όλα ζήτημα πολιτισμού και κοινωνικής παιδείας.

Η σημερινή ημέρα, ας γίνει επιπλέον εφαλτήριο για τη διάδοση της αξίας της εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στη χώρα μας, στη Νέα Γενιά, στους μελλοντικούς εθελοντές, που τούτη τη δύσκολη ώρα των πολλαπλών κρίσεων, η κοινωνία μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με την ελπίδα να πάψει να υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Στο μεταξύ, η αξιοπρέπεια και η ζωή δεν μπορούν να περιμένουν.

Είναι χρέος όλων μας

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.