ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;»


Reading time: 15 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Στην εκπομπή «ONEMagazine» του τηλεοπτικού σταθμού ONEChannel με τη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιλογή πολιτικού προσώπου στο πρόσωπο του πρωθυπουργού σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας, ο Δ. Μάντζος τόνισε πως «είναι μία θέση την οποία έχουμε εκφράσει εξαρχής και στην οποία είμαστε σταθεροί και αξιακά προσηλωμένοι. Δεν υποχωρούμε. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η αξιοπιστία και η σταθερότητα ενός πολιτικού προκαλεί τόση έκπληξη. Και, μάλιστα, μου κάνει εντύπωση που αντιδρά το πολιτικό σκηνικό του fake δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ένας πολιτικός αρχηγός, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, πιστεύει στα λόγια του».

Εκτίμησε ότι «εκεί έξω στους δρόμους υπάρχει διάχυτος θυμός, ο οποίος ουσιαστικά συμπυκνώνεται σε μία φράση: Ως εδώ! Αρκετά πια, αλλαγή σελίδας. Τη νέα σελίδα του βιβλίου της ιστορίας μας, όμως, δεν μπορούν να τη γράψουν οι ίδιοι, παλιοί συγγραφείς. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και πολιτικού ήθους. Να μιλήσουμε για την εξουσία, όχι ως λάφυρο ή ιδιοκτησία, αλλά ως μία ιστορική πολιτειακή ευθύνη. Να μιλήσουμε για ανανέωση που δεν θα είναι απλώς ηλικιακή ή επικοινωνιακή αλλά πραγματική. Ανανέωση παραδείγματος, του πώς κάνουμε πολιτική στην πατρίδα μας. Εμείς αυτό ως μήνυμα έχουμε εισπράξει από την Κοινωνία και προσπαθούμε να το μετουσιώσουμε σε πράξη με το πρόγραμμά μας.Ένα πρόγραμμα για διαφάνεια, αξιοκρατία, δίκαιη πράσινη ανάπτυξη και μείωση ανισοτήτων».

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που επιβάλλει η συγκυρία και το Σύνταγμα. Μιλούμε με τους πολίτες και την κοινωνία με το πρόγραμμά μας και ζητούμε ισχυρή εντολή με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές. Αν το έχουμε, θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω στο πρόγραμμά μας. Και αν το έχουμε και αυτό θα μιλήσουμε για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των υπουργών», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εξήγησε:

«Οι πολίτες εκεί έξω δεν αγωνιούν για το πολιτικό μέλλον ή παρόν του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Θέλουν αλλαγή και επίλυση προβλημάτων εδώ και τώρα. Υπάρχει από τη μία πλευρά η κυβερνησιμότητα και η σταθερότητα και από την άλλη η στασιμότητα. Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα. Δεν μπορούν το βαθύ και αναχρονιστικό κράτος να το αντιμετωπίσουν εκείνοι οι οποίοι το έχουν εργαλειοποίησει και ταυτιστεί μαζί του και το βλέπουν στον καθρέφτη τους».

Ο Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε, παράλληλα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «παροιμιώδη παραλογισμό», καθώς φαίνεται πως αυτήν τη στιγμή «αγωνιά μπροστά στη διαφαινόμενη απώλεια αυτοδυναμίας και την ήττα του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητάει από εμάς να τον διορίσουμε πρωθυπουργό. Ο αρχηγός του κόμματος που έχει πει “θα καταθέσω τη διερευνητική εντολή μόλις την παραλάβω για να κάψω το εκλογικό σύστημα της πρώτης Κυριακής” καλεί εμάς να τον διορίσουμε πρωθυπουργό. Δηλαδή τι περιμένει ο κ. Μητσοτάκης; Να πάρουμε εμείς την εντολή και να του πούμε “ελάτε κ. Μητσοτάκη, πάρτε τώρα την εξουσία και την κυβέρνηση”;».

Εξηγώντας το γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει για σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, ο Δ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «οι πρώτες εκλογές θα αποτυπώσουν ένα νέο πολιτικό συσχετισμό. Ο άγνωστος Χ δεν είναι ο πρωθυπουργός, αλλά ο πολιτικός συσχετισμός και το αποτέλεσμα των εκλογώνΌποιος τη δική του μικροπολιτική η μικροκομματική ανησυχία τη μετουσιώνει με αντισυνταγματική επιχειρηματολογία σε εκβιασμό εις βάρος του λαού, θα το πληρώσει στην κάλπη».

«Η ΝΔ μας καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες αλαζονεία. Αν όμως κάποιος αποπειράται να εκβιάσει τους πολίτες και να νοθεύσει τη λαϊκή ετυμηγορία πριν καν αυτή εκφραστεί, είναι η ίδια η ΝΔ που επισείει τον κίνδυνο της αστάθειας. Είναι οι ίδιοι που αδιαφορούν και αγνοούν τα μηνύματα των πολιτών, είναι οι ίδιοι που μεταφράζουν την οργή του κόσμου σε αίτημα για αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη. Είναι ο αλαζόνας πρωθυπουργός που καλεί τους πάντες να αλλάξουν όλα γύρω του, αρκεί να μη χρειαστεί να αλλάξει ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «μία πολιτική η οποία παίζει στα ζάρια την οικονομική, νομισματική και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν είναι για εμάς προοδευτική. Ορθά-κοφτά».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «η αλλαγή πολιτικού ήθους και πολιτικών προσώπων που θα διαχειριστούν το καλό της πατρίδας μας είναι μία πολιτική που μας εκφράζει όλους στο ΠΑΣΟΚ. Οποιαδήποτε διαφορά ή αισθητή απόκλιση από την κοινή περπατησιά μας προκαλεί μία ιδιαίτερη παραδοξότητα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού από τον πρωθυπουργό στα 780 ευρώ είναι η ανεπαρκής και ετεροχρονισμένη, την ώρα που ο πληθωρισμός τρέχει με αλματώδεις ρυθμούς. Ενώ δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα αντισταθμιστικά μέτρα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η αργοπορημένη και ελάχιστη δυνατή αυτή αύξηση αφορά ένα μόνο μέρος των εργαζομένων, λιγότερο από 590.000 και φυσικά δεν καλύπτει το υψηλό κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που παραμένουν εκτός τραπεζικής χρηματοδότησης, θα μείνουν και χωρίς κρατική στήριξη για να ανταπεξέλθουν.

Η αύξηση που θα δουν οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση – στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οι πλέον ευάλωτες ομάδες, νέοι και γυναίκες- θα είναι αμελητέα. Ταυτόχρονα επικρατεί πλέον ο απόλυτος παραλογισμός, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα αμείβονται κάτω από τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη επίπτωση στους μέσους μισθούς, αφού οι κλαδικές συμβάσεις παραμένουν ανενεργές ελέω του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κώφευσε στις επανειλημμένες νομοθετικές παρεμβάσεις της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους και την αποκατάσταση του συνολικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Διατήρησε την πρωθυπουργική προνομία καθορισμού του κατώτατου μισθού, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ, για προεκλογικούς και μόνο λόγους.

Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ολόπλευρη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, χωρίς την θεσμική θωράκιση του κόσμου της εργασίας. Η Ελλάδα παραμένει ουραγός της ΕΕ στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται και προγραμματικά για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το ξεπάγωμα των τριετιών και την επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η κοινωνία ξανά στο προσκήνιο με δυνατούς δημοκρατικούς θεσμούς.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Για τη φορολογία των Ευρωβουλευτών: Με ερώτηση που έκανα στη Βουλή, ανέδειξα το θέμα της φορολογίας των Ευρωβουλευτών. Πρότεινα να κατατεθεί τροπολογία (από το 2022 και μετά) ώστε να φορολογούνται και να πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης. Τι γίνεται με τη φορολογία πριν το 2022;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τους Ευρωβουλευτές να πληρώσουν. Πλήρωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν η ΑΑΔΕ αποφάσισε να πληρώνουν φόρο και εισφορά αλληλεγγύης οι Ευρωβουλευτές και ο κ. Μαριάς προσέφυγε στο ΣτΕ για αυτή την απόφαση, γιατί η ΝΔ δεν νομοθέτησε ώστε να είναι νόμιμη η απόφαση της ΑΑΔΕ και να μην χαθούν περίπου 6 εκ ευρώ από τη μη καταβολή φορολογίας των Ευρωβουλευτών; Να απαντήσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ποιοι Ευρωβουλευτές τους δεν έχουν πληρώσει φόρο και εισφορά αλληλεγγύης. Είναι θέμα διαφάνειας και ηθικής.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών: Ο κ. Ανδρουλάκης εδώ και ένα χρόνο λέει ότι δεν θα μπούμε σε μια συγκυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να γίνει προγραμματική συμφωνία από την πρώτη Κυριακή. Επειδή θεωρούμε ότι οι δύο κύριοι απέτυχαν, αν δεν τους κάνει ο κόσμος Πρωθυπουργούς, δεν θα τους βάλουμε εμείς από την πίσω πόρτα. Το νέο στοιχείο που πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, είναι ότι εφόσον οι πολίτες δεν θέλουν αυτά τα δύο πρόσωπα, θα προτείνουμε ένα πολιτικό πρόσωπο για Πρωθυπουργό της χώρας.

Μια καλή Κυβέρνηση θα ήταν να συγκυβερνήσει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον και οι δύο συμφωνούν ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Είναι μια ευκαιρία να τα βρουν!

Όλοι θέλουν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ. Τους προτείνω να ψηφίσουν κατευθείαν ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται με εντιμότητα στους πολίτες ότι αυτά που λέει πριν τις εκλογές, θα τα κάνει πράξη μετά τις εκλογές. Αν ο κόσμος συμφωνεί και δεν θέλει για Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα και πιστεύει στο πρόγραμμά μας, τότε να συμπορευτεί μαζί μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

O Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Απαντώντας στους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, ο κ. Δουδωνής εξήγησε ότι σε καμία χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει άγραφος συνταγματικός κανόνας που να λέει ότι εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος γίνεται Πρωθυπουργός. «Όσον αφορά στο άρθρο 37 του Συντάγματος, που επικαλέστηκαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι Πρωθυπουργός. Στο άρθρο 37, παράγραφος 1, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι όταν υπάρχει αυτοδυναμία, πράγματι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος είναι Πρωθυπουργός και παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις εξετάζεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, με 3 διερευνητικές εντολές και μετά με τη συνάντηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι στη συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες πρέπει να ληφθεί υπόψη και ένα άλλο κριτήριο που αξιολογείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. «Έχει σημασία πως έχουν κινηθεί τα κόμματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Αν δείτε τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία χάνει 7 με 12 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ 5 με 6 μονάδες. Στο ερώτημα για καταλληλότερος Πρωθυπουργός, ο «Κανένας» είναι επικρατέστερη επιλογή σε σχέση με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, θα αποδοκιμαστούν από τον ελληνικό λαό, γιατί θα πέσουν τα εκλογικά τους ποσοστά».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι η νομιμοποίηση ενός Πρωθυπουργού σε μία κυβέρνηση συνεργασίας αντλείται από την ψήφο της Βουλής. «Προφανώς, η προτεραιότητα σε μία κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να είναι το πολιτικό πρόγραμμα το οποία θα συμφωνηθεί. Το πρόσωπο το οποίο θα επιλεγεί, θα είναι ένα πρόσωπο το οποίο θα υπηρετήσει αυτή την προγραμματική συμφωνία. Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να εφαρμόσουν μία τέτοια συμφωνία.»

Απευθυνόμενος στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδο και τους ισχυρισμούς του περί εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Δουδωνής υπογράμμισε: «Δεν ζητάμε να καθαιρεθεί ο κ. Μητσοτάκης από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Εσείς ασχολείστε με τα άλλα κόμματα, παρακολουθώντας τους αρχηγούς τους. Ακούμε τις ψεκασμένες θεωρίες από τη Νέα Δημοκρατία ότι την πολεμούν τα συμφέροντα. Τι άλλο θα μας πουν;»

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι οι αρχηγοί Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για τις προσωπικές φιλοδοξίες τους. «Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να είναι Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο κ. Τσίπρας, ενώ το ΠΑΣΟΚ θέλει να φέρει προγραμματικές αλλαγές για το καλό της Ελλάδας».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τον Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή

Για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Προφανώς, η λαϊκή ετυμηγορία είναι εκείνη που θα κρίνει και θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις.

Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται την κρίση των πολιτών και πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα σταθερότητας της χώρας θα πρέπει να δοθεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Άλλοι είναι εκείνοι που αποζητούν δεύτερο γύρο εκλογών, προκειμένου να εκβιάσουν για αυτοδυναμία, η οποία πλέον δεν υφίσταται ως στόχος.

Την αυτοδυναμία τους, ωστόσο, την ζούμε σήμερα: Έχουμε δει τα αποτελέσματα και τα «επιτεύγματα» της και πλέον οι πολίτες γνωρίζουν πως δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ θα έχει ποσοστό που θα του δώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Όπως καταγράφεται εδώ και καιρό, τόσο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση της τάξης περίπου του 30% από τα εκλογικά τους ποσοστά, ενώ το ΠΑΣΟΚ άνοδο της τάξης, ακόμη και του 50%.

Αυτές οι δημοσκοπικές καταγραφές δημιουργούν συνθήκες αντιστροφής του «παιχνιδιού», δίνοντάς μας το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι ως προς την τελική έκβαση του αποτελέσματος.

Και βέβαια αυτές οι καταγραφές δείχνουν αλλαγή στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και ΠΑΣΟΚ, αφού φαίνεται να θεωρούν πως το κίνημά μας μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για την επόμενη ημέρα, διαδραματίζοντας πλέον ρόλο πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Σε σχέση με την πρόσφατη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Η κατεύθυνση που έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πως θα κινηθεί η παράταξη πριν και μετά τις εκλογές, είναι και σωστή και σαφής.

Η θέση που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης οδήγησε σε στοχευμένες αντιδράσεις από την κυβερνητική παράταξη και τα φιλο-κυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δίνει καθημερινά μάχη, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για την επόμενη μέρα και την σταθερότητα στη χώρα.

Εγώ δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ δεν συμβάλλει στον κοινό στόχο και την κοινή προσπάθειά μας για τις εκλογές.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο καθεστωτισμός του κυβερνώντος κόμματος ξεπερνά επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη κάθε προηγούμενο στάδιο. Απαιτεί πια από τον Πρόεδρο μας να δηλώσει οτι θα τον προτείνει ως επόμενο Πρωθυπουργό! Για την απάντηση στην πρωτοφανή αυτή απαίτηση αρμόδιος είναι ένας και μόνο: Ο ελληνικός λαός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σημαντική επιδείνωση στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα κατέγραψε για το 2022 η χώρα μας, κατεβαίνοντας 4 θέσεις σε σύγκριση με το 2021 στη διεθνή κατάταξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Ανταγωνιστικότητας (Institute for Management Development – IMD) και της, έκθεσης IMD 2022 Digital Competitiveness Ranking, η Ελλάδα κατρακύλησε στην 50η θέση, με βάση την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα της, μεταξύ 63 χωρών.

Η αληθινή εικόνα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από φιέστες. O σχεδιασμός των ψηφιακών δράσεων από το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον. Αντιθέτως, οι λιγοστές παρεμβάσεις έχουν βραχυπρόθεσμο και επιφανειακό χαρακτήρα. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις την ψευδή εικόνα που καλλιεργείται. Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κακοδιαχείριση δημόσιων πόρων με τις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις και τα υπερκοστολογημένα και ακριβά έργα πληροφορικής, η σπατάλη πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και οι πολίτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν το χειρότερο και πιο ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη και παραμένουν αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία και την αδιαφάνεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), αρμοδιότητες «αρχής σχεδιασμού» για τους λιμένες της Μυτιλήνης, Χαλκίδας και Κύμης αποτελεί μια καθόλα αρνητική και ιδιαίτερα ανησυχητική πρωτοβουλία.
Πρόκειται μια επιλογή καθ’ όλα υποτιμητική για το ρόλο των τοπικών φορέων διαχείρισης και εκμετάλλευσης λιμένων ως αρμόδια όργανα για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των λιμένων. Πρόκειται επίσης για μία επίθεση στις δομές, το ρόλο και το προσωπικό του ΥΝΑΝΠ, ως εθνικό εποπτικό φορέα της λιμενικής πολιτικής.
Τα δε κίνητρα της επιλογής παραμένουν ακατανόητα, καθώς το μόνο έργο που έχει να επιδείξει το ΤΑΙΠΕΔ από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα είναι να ιδιωτικοποιήσει με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ τις «αρχές σχεδιασμού» σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, και λίγες ημέρες πριν, με τις ευλογίες της ΝΔ, να ιδιωτικοποιήσει την «αρχή σχεδιασμού» στην Ηγουμενίτσα.
Η σημερινή κυβέρνηση πορεύτηκε τέσσερα χρόνια χωρίς καμία πολιτική για την ανάπτυξη των περιφερειακών λιμένων της χώρας. Σήμερα επιλέγει να υπονομεύσει τόσο την ανάπτυξη και συμβολή των λιμένων στην οικονομία, όσο και τη λειτουργία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Καλούμε την ΝΔ να σταματήσει τις καταστροφικές πρωτοβουλίες ‘της τελευταίας στιγμής» και να αφήσει την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά της εκλογές να προχωρήσει σε αυτό που δεν έκαναν οι δυο τελευταίες κυβερνήσεις, την χάραξη μιας ολοκληρωμένης λιμενικής πολιτικής.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στην επιλογή για ισχυρές δημόσιες αρχές διοίκησης των λιμένων της χώρας, με ενίσχυση της ιδιωτικού τομέα στην παροχή υπηρεσιών και στα πλαίσια αυτά αγωνίζεται για να γίνει πραγματικότητα η αναγκαία μεταρρύθμιση του Ελληνικού λιμενικού συστήματος

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.