ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελόριζο, στην καρδιά του καλοκαιριού και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί εκεί, αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και την Εθνική οικονομία.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην αδράνεια και στην απροθυμία της Κυβέρνησης να επιλύσει το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, για τα οποία υπεύθυνη είναι η ΥΠΑ.

Είχαμε προειδοποιήσει από την πλευρά μας, αλλά και επανειλημμένα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ για όλες αυτές τις δυσλειτουργίες.

Στα 11 από τα 15 περιφερειακά αεροδρόμια, υπηρετεί ένας (1) μόνο υπάλληλος, για 24ωρη εξυπηρέτηση του αεροδρομίου, και στα 7 από αυτά δεν υπάρχει κανένας μόνιμος υπάλληλος.

Είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη η ολιγωρία από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να επιλύσει, άμεσα, όπως οφείλει, όλα τα σχετικά προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια, με το κατάλληλο και απαιτούμενο προσωπικό, όλα τα Αεροδρόμια και ιδιαίτερα τα περιφερειακά Αεροδρόμια  της χώρας.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ANTONOV

Η υπόθεση της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους στην περιοχή του Παγγαίου εμφανίζει διαρκώς νέες και άγνωστες πτυχές. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ερευνών. Καλούμε τις ελληνικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές να πράξουν κάθε αναγκαία ενέργεια για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής και για την εξασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Εν συνεχεία δε να υπάρξει αναλυτική και πλήρης ενημέρωση των πολιτών για μια σειρά ερωτημάτων, που αφορούν στη διαδρομή του αεροσκάφους, την προέλευση και τον προορισμό του, τις συνθήκες της πτώσης του και ιδίως την ακριβή ταυτότητα και τον βαθμό επικινδυνότητας του φορτίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Δ. ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ «ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ»

Η ηρωική νήσος Κάσος (όπως άλλωστε και πληθώρα, κυρίως μικρών, νησιών της χώρα μας) αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρά προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσής της με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εδώ δε και πάνω από μία εβδομάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού από και προς Πειραιά, Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο από το πλοίο το οποίο έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των εν λόγω δρομολογίων με σύναψη σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην επιβατική προσβασιμότητα και την τροφοδοσία και εφοδιασμό του νησιού, ακόμη και με ήδη πρώτης ανάγκης, όσο και στην τουριστική δραστηριότητα και την οικονομία του νησιού.

Παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση για άμεση επίλυση του προβλήματος και παρά την κατάθεση δίκαιων αιτημάτων και συγκεκριμένων προτάσεων, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. διακινδυνεύοντας την εδαφική και οικονομική συνοχή του νησιού καθώς και τις προοπτικές εκμετάλλευσης της τουριστικής δραστηριότητας που του αναλογούν εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας θερινής περιόδου, με τη σχετικά υψηλή τουριστική ζήτηση.

Τα παραπάνω προβλήματα και προκλήσεις αναδεικνύονται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης ναυτιλίας, νησιωτικής πολιτικής και τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, να λάβουν υπόψη τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας της ηρωικής νήσου Κάσου για την άμεση, αποτελεσματική και βιώσιμη επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης καθώς και για την ενίσχυση της πληγείσας τουριστικής δραστηριότητας του ακριτικού νησιού, διασφαλίζοντας όχι μόνον την εδαφική και οικονομική συνοχή του νησιού αλλά και τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα.

.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.