ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Η Χαρά Κεφαλίδου, Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας την απεργία των εκπαιδευτικών από την διαδικασία Αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, που μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών την κήρυξε παράνομη, στηλίτευσε την επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο επέλεξε να επιλύσει το πρόβλημα με την προσφυγή στα δικαστήρια, αντί να επιμείνει στη διαδικασία του θεσμικού διαλόγου.

Η απαραίτητη, για κάθε σύγχρονο κράτος, διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολικών μονάδων και μαθησιακού αποτελέσματος, θα αποτυγχάνει να εφαρμοσθεί, όσο αντιμετωπίζεται ως λάφυρο ενός πολέμου που θα έχει μόνο ηττημένους. Η διαχείριση αυτή είναι ευθύνη της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Η εξέλιξη στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από κανέναν. Όσο δεν βρίσκεται ο κοινός τόπος μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων, το μόνιμο εξιλαστήριο θύμα θα παραμένουν οι μαθητές και το δημόσιο σχολείο.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΕΗ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, εξυπηρετούν μόνο τους εκλεκτούς της, απέναντι στο δημόσιο συμφέρον.

Δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της αγοράς ενέργειας, αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές, την ώρα που οι αυξήσεις στο ρεύμα-και σε βασικά προϊόντα-πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ενώ την ίδια ώρα κλείνει τα μάτια στα φαινόμενα κερδοσκοπίας των funds με τις τιμές της μετοχής της ΔΕΗ, που δημιουργούν ενδείξεις για «εσωτερική πληροφόρηση».

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις η επιλογή μας είναι σαφής: Να υπερασπιστούμε την δημόσια περιουσία, το συμφέρον του Ελληνικού λαού.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Χωρίς αντίκρισμα για τους πολλούς και δοκιμαζόμενους από την ακρίβεια και τους φόρους κατανάλωσης πολίτες θα είναι η προβλεπόμενη ανάπτυξη από το σχέδιο Προϋπολογισμού, η οποία πάντως προκύπτει ως μέγεθος από τα σύγκριση με τη βαθιά ύφεση του 2020.

Η προβλεπόμενη αύξηση φόρων για το 2022, ιδίως κατανάλωσης και εισοδημάτων, σε ρυθμό διπλάσιο της προσδοκώμενης ανάπτυξης, καθώς επίσης και η πραγματική μείωση εισοδημάτων –όπως επισημαίνει και το δημοσιονομικό συμβούλιο- αποδεικνύουν το χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής που δουλεύει συστηματικά για τους λίγους και ισχυρούς, είτε μέσω φορολογικών απαλλαγών, είτε μέσω των συμφωνιών της Μαξίμου ΑΕ με τους μεγάλους της αγοράς.

Οι διαρθρωτικές αδυναμίες και στρεβλώσεις που αναδεικνύει το έλλειμμα στο ισοζύγιο των αγαθών, η άνιση και άδικη κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η διεύρυνση των ανισοτήτων μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα διαφορετικό σχέδιο για την Ελλάδα, όπως το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο που έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα συμμετάσχει σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου και αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια που διεξάγεται στη Λιουμπλιάνα

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Η 5η Οκτωβρίου είναι ημέρα υψηλού συμβολισμού για το αξιακό περιεχόμενο του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού και του έργου του ενώ συνδέεται αναπόφευκτα και με τρόπο εμφατικό με την κρίσιμη συγκυρία των ημερών.

Η σημερινή πραγματικότητα αποτελεί πρόκληση για τον εκπαιδευτικό, τον ρόλο του, τη σχέση του με την κοινωνία, την λειτουργία του εντός της σχολικής ζωής και κυρίως τη σχέση του με τους μαθητές και τις μαθήτριες του.

Η σχέση του εκπαιδευτικού σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης και εάν εργάζεται με τους μαθητές του και τους φοιτητές του είναι σχέση ιερή, σχέση ευθύνης, σχέση που χαρακτηρίζει με τρόπο μοναδικό, ανέκκλητο και τα δύο μέρη. Για αυτό το λόγο και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να εστιάζουν στη καλύτερη δυνατή σχέση ανάμεσά τους..

Είναι διάχυτη η αίσθηση της απαξίωσης της σημασίας της γνώσης, της αισθητικής, των αξιών που είναι συνδεδεμένες με το σχολείο και τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αυτό το στοιχείο όμως καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την ανάγκη να υποστηρίξουμε το σχολείο, τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή στην προσπάθεια τους. Με συναίνεση, δημιουργικότητα και σύνθεση.

Ο εκπαιδευτικός που καθημερινά αντικρίζει τα μάτια των μαθητριών και των μαθητών του είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία των στοχεύσεων των εκπαιδευτικών συστημάτων, των παιδαγωγικών μεθόδων, των κοινωνικών αναγκών. Δεν είναι απλά ένα εξάρτημα των σχεδιασμών των εκπονητών των δημόσιων πολιτικών αλλά ο καταλυτικός συνεργάτης για την επιτυχία του οράματος για μια καλύτερη εκπαίδευση.

Ο νεοσυντηρητισμός και οι εκφραστές του αγωνίζονται για να αποδομήσουν την κρισιμότητα της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και να απαξιώσουν τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

Θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Είμαστε δίπλα τους, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους, συμμετέχουμε στους προβληματισμούς τους, στηρίζουμε την προσπάθεια τους για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου.

Πιστεύουμε στην ανάγκη να υποστηριχθούν πραγματικά τόσο στο επίπεδο της σχολικής πραγματικότητας όσο και στο πεδίο της αναγνώρισης του αξιακού φορτίου του ρόλου τους αλλά και της οικονομικής αναβάθμισης του επαγγέλματος τους.

Για εμάς η Εκπαίδευση είναι πεδίο δημιουργικότητας, συνεννόησης και σύνθεσης με στόχο το προοδευτικό όραμα του σήμερα να είναι η πραγματικότητα του αύριο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΕΔΕΚΑΠ ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η ΕΔΕΚΑΠ απέστειλε προς τους υποψηφίους για την θέση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Επιπλέον απέστειλε και νέο έντυπο συλλογής υπογραφών, ώστε να διευκολύνει τους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ένα υποψήφιο και δεν είναι ως σήμερα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας τους την δυνατότητα να εγγραφούν τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συλλογή υπογραφών διαρκεί ως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Παραθέτουμε συνημμένο το σχετικό νέο έντυπο.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:

Η αποτυχία της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα lockdown

Ενώ τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη γονατίζουν απ’ τις αναστολές και την πίεση στις ΜΕΘ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο τραγικό λάθος με πέρυσι. Ας μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς. Ο Υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης μας έδωσε μια γεύση των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα σχετικά με τα μέτρα κατά του covid -19. O διαχωρισμός ανεμβολίαστων- εμβολιασμένων σε πρώτο πλάνο για ακόμα μια φορά, αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει σοβαρές λύσεις συνεχίζει να εμμένει στην κοινωνική πόλωση και να κατηγορεί τους πολίτες για ανευθυνότητα. Και όλα αυτά την ώρα που η βόρεια Ελλάδα κοκκινίζει και ο κ. Βορίδης διαβεβαιώνει ότι οι επερχόμενες παρελάσεις θα γίνουν κανονικά. Πραγματικά το οξύμωρο συνεχίζεται. Ενώ ανακοινώνονται «ελευθέριες» για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα μπορούν να πηγαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους μαζί με ανεμβολίαστους που απλά πρέπει να κάνουν τεστ.

Ελληνογαλλική Συμφωνία.

Η Φώφη Γεννηματά θα τοποθετηθεί την Πέμπτη για την Ελληνογαλλική συμφωνία και ο καθένας θα μετρηθεί με βάση πως έχει πορευθεί συνολικά όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός ότι η Ελλάδα αναπτύσσει μια πορεία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι σημαντικό. Οφείλει όμως η κυβέρνηση, να ενημερώσει άμεσα για το τι έχει αλλάξει από την προηγούμενη συμφωνία που δεν την έκρινε η ίδια επωφελή, και να προσδιοριστεί ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος αυτής της συμφωνίας. Χρειάζεται μία πολύπλευρη και αποτελεσματική στρατηγική στις επιλογές των συμμαχιών, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΕΕ στη διεθνή σκακιέρα. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε χρόνια τώρα την στρατηγική αναβάθμιση της ΕΕ με τη δημιουργία Ευρωστρατού, αλλά και την ολοκλήρωση της πολιτικής ενοποίηση της Ευρώπης. Η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, μάλιστα έχει προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητά τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται.

Οργανωμένο σχέδιο δείχνουν οι επιθέσεις ακροδεξιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Οι επιθέσεις που κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα δείχνουν πια οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης καθώς πλησιάζουμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Κλιμακώνουν τη δράση τους επικίνδυνα και προκλητικά. H καθυστέρηση θεσμικής αντίδρασης του κράτους και της κυβέρνησης και η υποβάθμιση του κινδύνου αναζωπύρωσης δράσης ακροδεξιών ταγμάτων δια της θεωρίας των δύο άκρων απλώς τρέφει το ακροδεξιό μόρφωμα και ακροατήριο. Αυτό δεν είναι θερμική αντίδραση της δημοκρατικής πολιτείας απέναντι στα φαινόμενα νεοναζισμού αλλά κομματική διαχείριση με παρωπίδες και επικίνδυνες ακροβασίες της ΝΔ με ψηφοθηρικούς σκοπούς και υστεροβουλία. Η αστυνομία και η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα. Αν τα πράγματα ξεφύγουν θα έχουν την πλήρη ευθύνη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ

Για την ακρίβεια που επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών και το προσχέδιο του προϋπολογισμού:

Είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ακριβώς επειδή δεν είναι κάτι μακρινό, αλλά αφορά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Ξεκίνησε από τις τιμές του ρεύματος, που δεν είδαμε καμία ουσιαστική μακροπρόθεσμη παρέμβαση που να επηρεάζει μάλιστα και τους εξωτερικούς παρόχους. Και αντί να παίξει εκεί η ΔΕΗ τον σημαντικό κοινωνικό της ρόλο, υπονομεύεται η δυνατότητα παρέμβασης του δημοσίου στο day-to-day management, χάνοντας την πλειοψηφία μετά την πώληση του επιπλέον 17% της Επιχείρησης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι και ορισμένα κρίσιμα σημεία που προκύπτουν από την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού που δείχνουν για ακόμα μία φορά ότι η προβλεπόμενη ανάπτυξη – σε σύγκριση φυσικά με το περσινό πολύ χαμηλό ΑΕΠ – δεν θα λειτουργήσει προς όφελος των πολλών και εκείνων που το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, υπάρχει μια αύξηση φόρων για το 2022 ιδίως κατανάλωσης και εισοδημάτων, σε διπλάσιο ρυθμό από την προσδοκώμενη ανάπτυξη, και ταυτόχρονα υπάρχει μια πραγματική μείωση εισοδημάτων, όπως επισημαίνει και το δημοσιονομικό συμβούλιο, που ακριβώς αποδεικνύουν το στοιχείο αυτό.

Είναι αναγκαίο, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, να αξιοποιηθούν για να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα κοινωνικών ανισοτήτων που διευρύνονται διαρκώς.

Για τις εσωκομματικές διεργασίες του Κινήματος Αλλαγής και τα όσα αποφάσισε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή:

Οριστικοποιήθηκε και επίσημα το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο με βάση το οποίο θα προχωρήσουμε στις διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη Κυριακή είναι στις 5/12 και η δεύτερη εάν χρειαστεί θα είναι στις 12/12.

Το σημαντικό είναι ότι στα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα προχωράμε με τη συμφωνία όλων, όπως στο γεγονός ότι η διαδικασία θα είναι απόλυτα ανοιχτή, και δικαίωμα συμμέτοχης θα έχει ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί, με την προϋπόθεση φυσικά ότι εκείνη την ημέρα θα εγγραφεί ως μέλος ή φίλος του κόμματος.

Το ζητούμενο είναι η μαζικότητα, η κινητοποίηση της κοινωνικής μας βάσης, η συμμετοχή, προκειμένου όλα αυτά να καταλήξουν ως εφόδια για την επόμενη ημέρα και την εξωστρέφεια μας.

Διότι αυτόν τον σκοπό έχουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, όχι να κοιτάνε προς τα μέσα, αλλά πάντα προς τον τρόπο με τον οποίο η παράταξη θα βγει ενισχυμένη και με πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να μιλήσει στην κοινωνία με ισχυρότερους όρους. Γιατί πολύ απλά, αυτό έχει ανάγκη και η ίδια η χώρα.

Π. ΒΛΑΧΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ «ΜΑΡΚΙΖΑ»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στην εκπομπή «Μετά την επικαιρότητα» με τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 04.10.2021 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Με μεγάλη πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τις διαδικασίες που πρότεινε η Επιτροπή Καταστατικού, ότι δηλαδή θα γίνουν δύο αναμετρήσεις (αν χρειαστεί) στις 5 και 12 Δεκέμβρη, ότι το αντίτιμο θα είναι τρία ευρώ για την πρώτη Κυριακή – χωρίς αντίτιμο την δεύτερη κι ότι τηρώντας το καταστατικό, χρειάζονται 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για να υποβάλει κάποιος επίσημα υποψηφιότητα για αρχηγός. Αυτό ήταν που προκάλεσε – κακώς – την αντίδραση κάποιων υποψηφίων, οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να σεβαστούμε το Καταστατικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις. Όταν αμφισβητείται το μητρώο ενός κόμματος, αμφισβητείται και η ύπαρξη του ίδιου του κόμματος. Σωστά λοιπόν, η Κεντρική Επιτροπή αποδέχθηκε όποιες αλλαγές προτάθηκαν και ψήφισε σε απόλυτη αρμονία με το καταστατικό.
  • Προχωράμε σε μία διαδικασία η οποία θα διεξαχθεί με τους ίδιους κανόνες, που ίσχυαν και το 2017. Για να διευκολύνουμε όμως την κατάσταση, οι υπογραφές υπέρ ενός υποψηφίου μπορούν να προέρχονται είτε από τις 138.000 μέλη ή από την κοινωνία, αρκεί όμως αυτός που υπογράφει να δηλώνει στη σχετική φόρμα ότι επιθυμεί να γίνει μέλος.
  • Η εκλογική διαδικασία θα γίνει διά ζώσης κανονικά. Όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες επιστρέφουν στο παραβάν και στην κάλπη, καθώς τη θεωρούν την πιο αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία. Δεν υπάρχει δυνατότητα για ηλεκτρονική διαδικασία, καθώς οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες απαιτούν κλειστά μητρώα και μόνο μέλη. Επειδή όμως εμείς θέλουμε οι εκλογές μας να αφορούν την κοινωνία, επιλέγουμε μία διαδικασία που θα φέρει τον κόσμο κοντά μας, να μπορεί και κάποιος που δεν είναι μέλος να έρθει και να ψηφίσει.
  • Υπάρχουν φωνές που κατά καιρούς επιμένουν ότι πρέπει να γυρίσουμε στον «ήλιο του ΠΑΣΟΚ» και ως διά μαγείας, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα μας κάνει μεγάλο κόμμα. Όμως, και το 2015 είχαμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να πάρουμε 4,7%. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που λοιδορήθηκε. Πολλοί από αυτούς που έχουν σήμερα την πολυτέλεια να ζητούν την επιστροφή του ήλιου του ΠΑΣΟΚ, έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Έχουν μιλήσει για κλείσιμο του ιστορικού του κύκλου, άλλοτε για συμπόρευση με ΝΔ και άλλοτε με ΣΥΡΙΖΑ.
  • Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής. Από την άλλη όμως, έχουμε κάνει όλοι μία προσπάθεια από το 2017 να φέρουμε κι άλλους ανθρώπους κοντά μας, από την Αριστερά, την Οικολογία, το Προοδευτικό Κέντρο και δεν θέλουμε να τους χάσουμε. Παράλληλα, επειδή το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που κρατάει το ΠΑΣΟΚ όρθιο οικονομικά αλλά και πολιτικά, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να έχει τη θέση που του αρμόζει. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο μία μαρκίζα, δεν είναι μόνο η «ταμπέλα» ούτε μόνο ο ήλιος. Είναι οι άνθρωποι, είναι η ιστορία και το κυριότερο, οι αξίες και η ιδεολογία του.
  • Είναι πολύ πιο ΠΑΣΟΚ κάποιος που σέβεται τις αξίες και την ιδεολογία του, την ανοιχτή και δίκαιη κοινωνία, την δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία, και πολύ λιγότερο κάποιος που θέλει να φαίνεται ΠΑΣΟΚ αλλά στη πράξη, η ιδεολογία του, η θέση και οι προτάσεις του προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, κι όχι απ’ την σοσιαλδημοκρατία.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.