ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 54 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ


0
(0)

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για τα 54 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

54 χρόνια από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, τα γεγονότα παραμένουν ζωντανά στη συλλογική μνήμη.

Οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις, η λογοκρισία, η στέρηση της ελευθερίας του Ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της Κύπρου δεν είναι μόνο μνήμες του χθες.

Όπως και η αντίσταση κατά της δικτατορίας, η θυσία των αγωνιστώ, το Πολυτεχνείο, είναι γεγονότα που μας δείχνουν και σήμερα το δρόμο.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για την απόφαση του Ελληνικού λάου να αντισταθεί στον φασισμό και στους εκφραστές του.

Η μάχη για τη Δημοκρατία είναι καθημερινή σε αυτή την εποχή ιδιαίτερα με την υγειονομική και οικονομική κρίση που βιώνουμε.

Φόβος για την ίδια τη ζωή, ανισότητες που διευρύνονται, ελευθερίες που περιορίζονται, όξυνση και πόλωση που διχάζει. Τουρκικές προκλήσεις που κλιμακώνονται σε βάρος των εθνικών μας δικαίων.

Όμως, όπως η οδυνηρή εμπειρία της εφταετίας ένωσε τους Έλληνες και όπλισε μια ολόκληρη γενιά με θάρρος και πίστη να διεκδικήσει μια άλλη Ελλάδα συμφιλίωσης, ειρήνης και προόδου, έτσι και τώρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά.

Να μην συμβιβαστούμε ούτε λεπτό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών ή μια δημοκρατία αδύναμη που θα μας γυρίσει πίσω.

Αλλά να αγωνιστούμε μαζί για μια έξοδο στο φως της ελευθερίας και μια επανεκκίνηση για την Αναγέννηση της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη.

ΕΡΩΤΗΣΗ Α. ΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TESTS

Ερώτηση του Ανδρέα Πουλά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια με θέμα: «Προβλήματα και καθυστερήσεις με την παράδοση των self test στα φαρμακεία»

Τα παρατράγουδα και οι αναποδιές με την προμήθεια των self test μέσω κατά παρέκκλιση συμβάσεων δεν έχουν τέλος. Μετά από την κήρυξη έκπτωτης εταιρείας η οποία θα προμήθευε την αγορά με 3 εκατομμύρια self test, μία άλλη εταιρεία που συμμετείχε στον δεύτερο διαγωνισμό φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να αδυνατεί να παραδώσει τις ποσότητες που της αναλογούν.

Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό έγιναν δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες στον πρώτο, για τα 10 εκατομμύρια self tests, έχουν παραδοθεί ήδη τα 7 εκατομμύρια μέσα στις 7 πρώτες ημέρες από τη υπογραφή, όπως προέβλεπε η σύμβαση, ενώ στον «αέρα» βρίσκονται τα 3 εκατομμύρια από την εταιρεία που το Σάββατο κηρύχθηκε έκπτωτη.

Στο δεύτερο διαγωνισμό για άλλα 10 εκατομμύρια κομμάτια που έγινε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και για τον οποίο δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση, τα 2,5 εκατομμύρια τεστ κατοχυρώθηκαν σε εταιρεία που όπως όλα δείχνουν, είναι σε θέση να παραδώσει μέσα σε μια εβδομάδα. Αλλά τα υπόλοιπα 7,5 εκατομμύρια κατοχυρώθηκαν σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εταιρεία που μάλλον δεν μπορεί να εκπληρώσει την άμεση χρονική παράδοση των 7 ημερών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα νέα εμπλοκή στη διαδικασία έχει παρουσιαστεί έπειτα από προσφυγή εταιρείας, που αντιπροσωπεύει το κινεζικό τεστ εναντίον άλλης επιχείρησης που έχει επιλεγεί και προσφέρει τα ίδια τεστ 30 λεπτά φθηνότερα.

Η πρώτη εταιρεία έχει προσφύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ενώ υποστηρίζει ότι η επιχείρηση που έχει πάρει την ανάθεση, όχι κατευθείαν από το εργοστάσιο, αλλά από έναν ενδιάμεσο, δεν έχει την έγκριση του εργοστασίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι η πρώτη προσφυγή ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη από άλλη εταιρεία που υποστηρίζει ότι ένας άλλος μειοδότης στο δεύτερο κύμα του διαγωνισμού, κατέθεσε εκπρόθεσμα την προσφορά του.

Δεδομένου ότι τα γεγονότα αυτά δημιουργούν τεράστια προβλήματα και τα self test δεν θα φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία μέχρι το Πάσχα και

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση στηρίζει πολύ μεγάλο μέρος του ανοίγματος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη στρατηγική των self test

Eρωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Επιτέλους θα φτάσουν έγκαιρα οι ποσότητες των self test στα φαρμακεία σύμφωνα με αρχικό χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση;
  2. Είναι στις προθέσεις η διενέργεια και τρίτου διαγωνισμού για την προμήθεια self test και αν ναι σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να μη υπάρξουν τυχόν παρατυπίες και καθυστερήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Π.ΒΛΑΧΟΣ: ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του “Vice” σχετικά με τα “κορωνοπάρτυ” και τη στάση της Κυβέρνησης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Η κυβέρνηση σκηνοθετεί τα δύο άκρα. Από τη μια, αυταρχισμός και ακρότητες της Αστυνομίας, όπως είδαμε στη Νέα Σμύρνη και από την άλλη, λευκή πετσέτα σε μαζικά κορωνοπάρτι στην Κυψέλη, το Περιστέρι, το Παγκράτι. Την ίδια στιγμή που καλλιεργούν ελπίδες για άνοιγμα των εστιατορίων και μπαρ και για «Πάσχα στο χωριό», ενώ τα νοσοκομεία διασωληνώνουν ασθενείς στους διαδρόμους, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του παρακολουθούν με πολιτική κουτοπονηριά χιλιάδες νέους να συνωστίζονται. Και δεν φτάνει αυτό, τους προβοκάρουν από πάνω μεταφέροντάς τους αποκλειστικά την ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας. Γι’ αυτό και το άνοιγμα των εστιατορίων και των μπαρ είναι κάτι που θα μπορούσε μεν να βοηθήσει, αλλά θέλει σχέδιο για να προστατευτούν και οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές. Με τη σημερινή κατάσταση και τη λογική «κόσμε κάνε τεστ και κόψε το κεφάλι σου», χωρίς μέτρα και ελέγχους, τη νεολαία ως βολικό ένοχο και το Μέγαρο Μαξίμου να επιβάλλει πολιτικά κριτήρια στις προτάσεις των ειδικών, η κατάσταση μάλλον περνά στα χέρια μας. Ας προστατέψουμε τους ανθρώπους μας και τους εαυτούς μας από τον κορονοϊό και την ανεύθυνη κυβέρνηση.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΔΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ

Οι πολίτες, έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown.

Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Οι αριθμοί σοκάρουν.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε αλλά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Επέλεξε η Κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε.

Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά, δεν κατευθύνεται ούτε προς το πρόβλημα αλλά ούτε στη λύση του.

Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία νέα εικονική πραγματικότητα, με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς.

Είναι ώρα για πειστικό οδικό χάρτη επαναφοράς των δραστηριοτήτων με ασφάλεια και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι:

Το άνοιγμα του τουρισμού πρέπει να συνδυαστεί με το άνοιγμα της εστίασης και άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών.

Δεν αρκούν τα μέτρα που πρότεινε η Κυβέρνηση για την εστίαση, χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας και λειτουργίας τους.

Η μικρή και μεσαία επιχείρηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία και την απασχόληση και πρέπει τώρα να ενισχυθεί με αποτελεσματικό τρόπο για να αποφύγουμε τα λουκέτα.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ, ΨΑΧΝΕΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 fm και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη.

Ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι από τον Φεβρουάριο και έχουμε φτάσει Απρίλιο και σύμφωνα με τα στοιχεία των λοιμοξιολόγων έχουμε μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα ακόμα μιας πολύ δύσκολης περιόδου.

Ζούμε ένα φιάσκο, το οποίο ξεκίνησε τα Χριστούγεννα όπου έλεγαν ότι θα μείνουμε μέσα για να κάνουμε Πρωτοχρονιά, την Πρωτοχρονιά μείναμε μέσα για να κάνουμε 25η Μαρτίου και στη συνέχεια μένουμε μέσα για να κάνουμε Πάσχα και τώρα πάμε για καλοκαίρι.

Όλα αυτά δείχνουν πως έχουμε μέτρα τα οποία έχουν αποτύχει, έχουμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lock down στην Ευρώπη και ταυτόχρονα τα κρούσματα δεν μειώνονται.

Η Κυβέρνηση ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, πότε είναι αυτά είναι οι λοιμωξιολόγοι, πότε οι δημοσιογράφοι, ποτέ η αντιπολίτευση και στο τέλος και οι πολίτες, η ίδια δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη. Πρώτα ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για το Πάσχα. Μετά διαπραγματεύεται και κάνει διαρροές, στη συνέχεια το Μαξίμου θα πιέζει τους ειδικούς να επικυρώσουν τα τετελεσμένα και στο τέλος η πανδημία συνεχίζει απτόητη.

Και για την πολυφωνία τον λοιμωξιολόγων, θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, να πει ότι δεν γίνεται να βγαίνουν και τα 20 μέλη της επιτροπής και να μιλάνε έξω στον κόσμο και να τον μπερδεύουν: εξελέγη για να αποφασίζει: η ίδια έχει την πολιτική ευθύνη και έχει εκλεγεί από τους πολίτες για να αντιμετωπίζει μια σειρά ζητημάτων.

Επομένως, η συζήτηση πρέπει να γίνει με όρους λογικής. Εμείς αυτό το οποίο κάνουμε είναι να χτυπήσουμε μία καμπάνα, λέγοντας ότι επειδή ούτε ο εμβολιασμός πηγαίνει ακριβώς όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, ενδεχομένως και λόγω των ευθυνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξαιτίας της ατυχίας με τα εμβόλιο, χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα και ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις για να εφαρμοστούν και από αυτές δεν θα κερδίζουμε εμείς, αλλά πρώτα απ’ όλα η πατρίδα και οι πολίτες.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ :«ΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΑΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΣΥ Α.Ε.»

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή

Θέμα: «Άμεση επανεξέταση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της πανάκριβης προμήθειας γαντιών από τις ΟΣΥ Α.Ε.».

Κύριε Υπουργέ,

Εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε, πάνω από ένα έτος στην χώρα μας, εκτός από τους πολίτες, και πλήθος εταιρειών έχουν χρειαστεί και προμηθεύονται είδη ατομικής προστασίας με σκοπό την προφύλαξη των εργαζομένων τους από τον κορωνοϊό. Για τις προμήθειες, που πραγματοποιούνται από εταιρείες οι οποίες εποπτεύονται από δημόσιους φορείς, είναι απόλυτα επιβεβλημένο να ακολουθούνται όλες οι σύννομες διαδικασίες, να διενεργούνται με απόλυτη διαφάνεια και να προστατεύεται το Δημόσιο Συμφέρον.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για την προμήθεια γαντιών που ενέκριναν οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), όπως χαρακτηριστικά παρουσιάζεται και στην σχετική απόφαση που έχει δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ), από εταιρεία με κύρια ασχολία την κατασκευή και εμπορία επίπλων, αλλά και ξυλουργικές εργασίες, με έδρα τις Σέρρες, η οποία πρόσφατα συμπεριέλαβε στο καταστατικό της και το εμπόριο ειδών -μέσων ατομικής προστασίας.

Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη προμήθεια αναφέρεται σε 16.000 τεμάχια με τιμή μονάδας 12,25 €, που για το συγκεκριμένο είδος η τιμή αυτή είναι αρκετά υψηλή, υψηλότερη και από τιμές λιανικής για το είδος αυτό, και κυρίως για μία παραγγελία χονδρικής όπως είναι η αναφερόμενη.

Τα δεδομένα και τα στοιχεία του διαγωνισμού αυτού εύλογα δημιουργούν προβληματισμούς και οι συμπτώσεις είναι πολλές.

Επειδή κάθε διαγωνισμός προμήθειας ή έργου που πραγματοποιείται σε δημόσιο φορέα, σκοπό έχει την αξιολόγηση και στη συνέχεια την επιλογή της βέλτιστης και οικονομικότερης προσφοράς, για τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος,

Επειδή για κάθε ποσό δημοσίου που ξοδεύεται απαιτείται η τεκμηρίωση της δαπάνης, ακόμα περισσότερο όταν αυτό ανέρχεται στα 243.040,00 €,

Επειδή σε κάθε περίπτωση οι όροι πρέπει να είναι απολύτως καθαροί και η Διαφάνεια επιβεβλημένη,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1. Πότε διενεργήθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός προμήθειας, με ποια διαδικασία και ποιες ήταν οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούσε;

2. Ποια ήταν η πορεία του διαγωνισμού, ποιοι υποψήφιοι προμηθευτές συμμετείχαν και ποια ήταν η αξιολόγησή τους;

3. Ποια ήταν η σύνθεση της επιτροπής, ή των επιτροπών, για κάθε φάση του διαγωνισμού;

Και παρακαλούμε για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα, μαζί με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής ή των αντίστοιχων επιτροπών για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση αυτού του διαγωνισμού.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Χρήστος Γκόκας

Γιώργος Αρβανιτίδης

Μιχάλης Κατρίνης

Ανδρέας Λοβέρδος

Κώστας Σκανδαλίδης

Απόστολος Πάνας

Νάντια Γιαννακοπούλου

Γιώργος Καμίνης

Χάρης Καστανίδης

Ευαγγελία Λιακούλη

Ανδρέας Πουλάς

Βασίλης Κεγκέρογλου

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.