ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη

Χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν μόνοι τους στο έλεος της κακοκαιρίας. Άλλοι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, άλλοι χωρίς ρεύμα και θέρμανση και βέβαια με κλειστές κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας για ώρες.

Μέρες τώρα ήταν γνωστό ότι θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας, παρόλα αυτά δεν υπήρξε σχέδιο και συντονισμός. Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επιτελικό χάος που ταλαιπωρεί διαρκώς τον ελληνικό λαό.

Δ. ΜΑΝΤΖΟΣ: “ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΞΑΝΑ”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή “Ημερολόγιο” του Παύλου Τσίμα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Μάντζος, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ευθύνες σε κυβερνητικά όργανα και κυβερνητικές πολιτικές. Τόσο σε προληπτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Πρέπει αυτές να αποδοθούν, σε άμεσο χρόνο, με τρόπο αναλυτικό και αντικειμενικό.
Αναρωτιόμαστε, αν αυτό συνέβη με τέτοια έγκαιρη προειδοποίηση, τι θα γίνει όταν θα έχουμε πραγματικά απρόβλεπτα φαινόμενα; Είχαμε έγκαιρη επιστημονική ενημέρωση, κι όμως δεν υπήρξε ουσιαστική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού Ακούγαμε δυο εικοσιτετράωρα πριν το χτύπημα της κακοκαιρίας ότι είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός. Όμως, το μόνο που είδαμε ήταν συσκέψεις με άγνωστο αντικείμενο και απλές συστάσεις.
Η ευθύνη του ιδιώτη παραχωρησιούχου της Αττικής Οδού φαίνεται πως είναι μεγάλη. Δεν μπορεί, ωστόσο, να καλυφθούν οι ευθύνες της Κυβέρνησης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων θα έπρεπε να έχει επιβληθεί εγκαίρως από τον κρατικό μηχανισμό. Δεν μπορεί να επιρρίπτεται η ευθύνη σε μία επιχείρηση για να «βγαίνει λάδι» η Κυβέρνηση.
Το δήθεν επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε για μία ακόμη φορά. Με δικό της νόμο έχει δημιουργηθεί ειδικό Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, που απέτυχε πλήρως σε κάθε ευκαιρία.
Άφησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση μόνη χθες και μετά έριξαν τις ευθύνες εκεί που τους βόλευε. Κάποιοι δήμοι έχουν αφεθεί, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, να κάνουν μόνοι τη δουλειά τους. Ο γενικός συντονισμός ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία καλείται να συντονίσει και να καλέσει Περιφέρεια και δήμους να συνεργαστούν.
Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σταθερό μοντέλο: μία Κυβέρνηση που πάντα ρίχνει το φταίξιμο αλλού: είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε σε ιδιώτες είτε -και εκεί είναι το πιο προβληματικό και το πιο θρασύ – στους πολίτες, και δεν κρατάει τίποτα πάνω της. Κρατά μόνο την εξουσία, τη διαχείριση και την επικοινωνία.

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.