ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Η κοινωνία μας δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες μικρές ή μεγάλες κρίσεις που η κυβέρνηση συνεχώς αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει, όπως πρόσφατα με την κακοκαιρία. Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων αξιόπιστη εναλλακτική, γιατί κινείται ευκαιριακά, χωρίς σχέδιο.

Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας κάνει τα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Με λόγο αξιόπιστο, λόγο προγραμματικό, που αγκαλιάζει m αγωνίες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες.

Άλλωστε, σε όλη την Ευρώπη, οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Το Κίνημά μας βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό όταν αυτό ενισχύεται ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις.

Το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες.

Απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη.

Η πολιτική επιστρέφει.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ, ΤΗ ΜΙΚΑ ΚΟΥΤΣΙΛΑΙΟΥ

Αποχαιρετούμε σήμερα μια αγαπημένη συντρόφισσα, αγωνίστρια και φεμινίστρια, τη Μίκα Κουτσιλαίου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από την πρώτη σύνθεσή της μέχρι το 2000, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.  Μεταξύ άλλων, η Μίκα Κουτσιλαίου διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (1997-1999) και Ειδική Γραμματέας Πρόνοιας (1985-89), καθώς και μέλος της αρχικής ομάδας σχεδιασμού του ΕΣΥ και σύνταξης του αντίστοιχου νόμου ίδρυσής του. Πάνω απ’ όλα όμως, η Μίκα ήταν μια σπουδαία γυναίκα που με τις γνώσεις, το ήθος, τους αγώνες της, αλλά και την προσφορά της στο γυναικείο κίνημα, συνεισέφερε τα μέγιστα στην άρση των έμφυλων διακρίσεων.

Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.