ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


0
(0)

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, συναντήθηκε σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων σχετικά με τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Μετά τη συνάντηση ο Γ. Μαρίνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το προσφυγικό πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, όπως η Τουρκία και που προκαλούν τα κύματα των ξεριζωμένων. Αυτές τις επεμβάσεις στήριξαν και στηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Τόσο ο Κανονισμός του Δουβλίνου, όσο και η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον σχεδιασμένο εγκλωβισμό των προσφύγων, μετατρέποντας τα νησιά σε φυλακές της ΕΕ και τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Αυτή η πολιτική αποτελεί  “βούτυρο στο ψωμί” του Ερντογάν για να παίζει τα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια, με όχημα το προσφυγικό και για να ζητάει ανταλλάγματα για την εισβολή της στη Συρία.

Έχει ευθύνη η κυβέρνηση γιατί στην πρόσφατη σύνοδο των πρέσβεων του ΝΑΤΟ, στην οποία η Τουρκία ζήτησε τη ΝΑΤΟϊκή συνδρομή για να διατηρήσει την κατοχή σε συριακά εδάφη, έθεσε ως μόνο θέμα το σεβασμό από μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας της ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, κάνοντας ουσιαστικά αποδεκτή την επιθετική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λοζάνης.

            Στις σημερινές συνθήκες αποκτούν μεγάλη σημασία οι προτάσεις του ΚΚΕ για άμεση Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας. Άμεσα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή της χώρας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, να ακυρωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων, όπως το πυραυλικό σύστημα “Patriot”, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό”.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *