ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


0
(0)

“Αλληλεγγύη!

Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον λαό της Παλαιστίνης, που αυτή την ώρα δοκιμάζεται από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς, που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, έρχονται τώρα να συμπληρώσουν οι βομβαρδισμοί, τα δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Εδώ και τώρα καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική “αναβάθμισης” της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και για τη συνέχιση της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015”.

ΑΘΗΝΑ 11/5/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

“Το ΚΚΕ καταδικάζει τη σφαγή του ισραηλινού κράτους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, όπως ζούμε αυτές τις μέρες στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και έχουν μεγάλες ευθύνες οι Αμερικανοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που αναβαθμίζουν αυτά τα χρόνια τις στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.

Σημειώσαμε και στον κ. Υπουργό την ανησυχία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Το Κόμμα μας εκτιμά ότι η πολιτική της εμπλοκής, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική της εμπλοκής στους σχεδιασμούς των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι άκρως επικίνδυνη για τον λαό μας και τα συμφέροντά του, αλλά και για τους γειτονικούς λαούς. Και αυτήν την πολιτική της εμπλοκής το Κόμμα μας την καταδικάζει και την αντιπαλεύει.

Αυτό το επικίνδυνο στοιχείο, ο επικίνδυνος χαρακτήρας της πολιτικής της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, φαίνεται καθαρά από την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, στη Σούδα, στο Στεφανοβίκειο, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη. Φαίνεται από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και ιδιαίτερα όπως βλέπουμε στην άσκηση “Defender Europe”, που συνιστά πρόβα πολέμου στην ευρύτερη περιοχή ενάντια στη Ρωσία. Φαίνεται από την εμπλοκή της χώρας στον Περσικό Κόλπο, την αποστολή του πυραυλικού συστήματος Patriot και τη γενικότερη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε σοβαρές τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πρόκειται για ένα παζάρι, μέσω των διερευνητικών συνομιλιών και άλλων συνομιλιών, όπως είναι σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο και περισσότερο μέσα από τις εντάσεις και την προσπάθεια συμβιβασμού, εκτιμούμε ότι επιχειρείται να διαμορφωθεί έδαφος ενός κεντρικότερου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος ενεργειακών οικονομικών ομίλων.

Το Κόμμα μας ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Πρόκειται για μια προσπάθεια, αναζήτηση, συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στη διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία και σε κάθετη διχοτόμηση, που προβάλλει η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά. Ο κίνδυνος να διαιωνιστεί η τουρκική κατοχή, με τη μορφή διχοτομικών συνομοσπονδιακών λύσεων, είναι μεγάλος.

Στις εξελίξεις αυτές το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να δείξει τη δύναμή του, να δυναμώσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να αγωνιστεί πολύμορφα για το ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων από τη χώρα, για τη μη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό”.

ΑΘΗΝΑ 11/5/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *