ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


0
(0)

Είχαμε μία πολύ χρήσιμη συνάντηση εδώ στο δημαρχείο με το δήμαρχο Ορεστιάδας για τα προβλήματα που απασχολούν το δήμο, την ευρύτερη περιοχή σε μία κρίσιμη γεωστρατηγική περιοχή, με ένταση της τούρκικης επιθετικότητας και προκλητικότητας  -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- και τα προβλήματα με τις προσφυγικές ροές. Αλλά μας απασχόλησε και το ζήτημα της πληθυσμιακής κατάρρευσης, να το πω έτσι, της περιοχής εδώ, που έχει να κάνει με τις τεράστιες ελλείψεις, το μη σχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος του λαού, των λαϊκών συμφερόντων. Δηλαδή δεν υπάρχουν υποδομές, έχει κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης, δεν υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη στην ουσία.

Και βεβαίως υπάρχει και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η μη στήριξη -δηλαδή- της αγροτικής παραγωγής είτε με την έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είτε με τις διάφορες καταστροφές που συμβαίνουν αλλά κυρίως με το ότι είναι πολύ ακριβό το κόστος της παραγωγής, είναι πολύ χαμηλές οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα ο αγρότης να μην μπορεί να επιβιώσει.

Για να κρατηθεί ο πληθυσμός στην περιοχή, για να γίνουν γεννήσεις, για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον χρειάζεται η ενίσχυση της Παιδείας – είδα και τους εκπαιδευτικούς νωρίτερα ερχόμενος στο δημαρχείο. Εδώ έχουμε μείωση σχολικών μονάδων, μειώνονται δημοτικά, νηπιαγωγεία που σημαίνει ότι καταρρέει γενικότερα ο πληθυσμός εδώ στην περιοχή. Και φυσικά υπάρχουν και τα τεράστια προβλήματα της Υγείας που αντιμετωπίζει όλη η χώρα, και ιδιαίτερα αυτή η ευαίσθητη περιοχή που χρειάζεται ενίσχυση, στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων, των Κέντρων Υγείας με  προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, και μια σειρά τέτοια ζητήματα που και μας απασχολούν και εμάς ως Κόμμα και τα θέσαμε, τα ξέρει άλλωστε και ο κ. Δήμαρχος.

Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όχι στα λόγια – ξέρετε ποιο είναι το ΚΚΕ – αλλά με πράξεις, με ενέργειες στη βουλή έτσι ώστε να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα και να πιέσουμε υπουργούς, κυβερνήσεις τους πάντες μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στους δρόμους του αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

 

ΑΘΗΝΑ 18/6/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στο καφενείο “ο Πλάτανος” στη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας, θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Θα ακολουθήσει η συνάντηση με το δήμαρχο Δήμαρχο Μαρωνείας –  Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο στο δημαρχείο Σαπών.

 

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις με το Δήμαρχο του Δήμου Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν στην έδρα του Δήμου στη  Φιλλύρα και η συνάντηση με  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στη Φιλλύρα θα αναβληθούν λόγω των μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή.

ΑΘΗΝΑ 18/6/2020                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ 1 ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη  επισκέφθηκε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το φυλάκιο εδώ στις Καστανιές, ένα προκεχωρημένο φυλάκιο που δίνει καθημερινά τη μάχη σε αυτή την ακριτική περιοχή. Δεν είναι μόνο συμβολική η επίσκεψή μας, είναι και ουσιαστική, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε, μέσα από την επίσκεψή μας και τη συζήτηση με τους στρατευμένους νέους της πατρίδας μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την πάλη του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Και φυσικά σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των προσφύγων, των μεταναστών, απ’ τη μεριά της κυβέρνησης του Ερντογάν και την πίεση που ασκεί στην περιοχή κάτω απ’ το φόντο και της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και το ρόλο των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ, άλλων τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή που προκαλούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και γεμίζουν τη χώρα με αμερικανικές βάσεις θανάτου.

Εμείς, ξέρετε, έχουμε ως πάγια θέση την προστασία και την προβολή των αιτημάτων των ανθρώπων που εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, του μόνιμου προσωπικού, αλλά και των στρατευμένων νέων, των εφέδρων της πατρίδας μας, τα οποία είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Γι αυτό έχουμε κάνει αλλεπάλληλες ερωτήσεις, παρεμβάσεις, ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη βουλή -ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο- για τα ζητήματα που αφορούν εδώ την περιοχή του Έβρου και τα προβλήματά τους. Έχουμε επίσης ως πάγια θέση ότι τα δικαιώματα δε σταματούν έξω απ’ τις πύλες του στρατοπέδου, αλλά υπάρχουν και μέσα, γι’ αυτό ο στρατευμένος νέος έχει δικαίωμα στη συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και στην ανθρώπινη διαβίωση, διατροφή, ένδυση. Και βεβαίως να μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις του με τη διοίκηση, τους μόνιμους, το προσωπικό, έτσι ώστε να μπορεί να παίζει αποφασιστικά το ρόλο του στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που είναι και το βασικό καθήκον του”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ ΣΤ. ΤΖΙΑΜΑΛΙΔΗ

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Έβρο επισκέφτηκε τις Καστανιές όπου και συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη Καστανέων, Στ. Τζιαμαλίδη.         Ο κοινοτάρχης ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο τόπος που ερημώνει, καθώς ο πληθυσμός γερνάει και οι νεότεροι μεταναστεύουν σε αναζήτηση εργασίας. Έκφραση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος είναι και το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Ο κοινοτάρχης έθεσε ακόμα το σοβαρό πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου, τονίζοντας πως είναι επιτακτικά αναγκαία η αποκατάσταση της περιοχής. Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα προς στήριξη των ακριτών του Έβρου έθεσε και τις διεκδικήσεις των αγροτών που ξεκληρίζονται, του οδικού δικτύου κ.α. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την στήριξη του κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα τις προωθήσει με κάθε δυνατό μέσο που διαθέτει.

ΑΘΗΝΑ 18/6/2020                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΚΩΝ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Θράκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση του με το Δήμαρχο τόνισε πως με την υπογραφή του στο βιβλίο φίλων του αρχαίου θεάτρου Μαρωνείας, στηρίζει την προσπάθεια αυτό να γίνει πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, τα οποία συζήτησε με το Δήμαρχο και αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, τα θέματα της αγροτικής παραγωγής και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μικρή και μεσαία αγροτιά, αλλά και άλλα κοινωνικά στρώματα της περιοχής. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του φράγματος, το οποίο επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί για την υδροδότηση και την άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών, αλλά και το σημαντικό ζήτημα της δρομολόγησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μαρωνείας – Σαμοθράκης, η οποία θα βοηθήσει γενικότερα την περιοχή, ζητήματα τα οποία βέβαια το ΚΚΕ με διάφορες παρεμβάσεις θα επιδιώξει να γίνουν πράξη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε επίσης και για τα εξής:

 

Για τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα και τα νέα κρούσματα στην περιοχή

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως: “Δυστυχώς, όπως είχαμε προβλέψει -να μη γινόμαστε βέβαια μάντεις κακών- το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και βρίσκεται στο ότι δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος των περιοριστικών μέτρων, της καραντίνας, του πρώτου κύματος του κορωνοϊού για να προετοιμαστεί και να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα. Μακάρι να είναι μόνο τώρα και να αφορά συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες, αλλά δεν αποκλείεται και όσο προχωρά ο καιρός και από το Φθινόπωρο, να έχουμε ένα πιο ισχυρό κύμα πανδημίας. Γι αυτό χρειάζεται ενίσχυση των νοσοκομείων μας, στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά κυρίως με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία μας. Απ΄ αυτή τη σκοπιά στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ή διάφοροι άλλοι τους αντιμετωπίζουν καθυβρίζοντας τους, λέγοντας ότι δε χρειάζονται αγώνες. Μα μόνο με τον αγώνα και την πίεση μπορεί να υλοποιηθούν αυτά τα οποία χρειάζεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας για να προστατευθεί η ζωή του λαού μας, η ζωή και η υγεία των παιδιών μας.

 

Για την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως “η οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και πιθανόν η Ελλάδα να την πληρώσει πιο ακριβά από άλλες χώρες, ακριβώς διότι η οικονομία της, με την περίφημη “εξωστρέφεια”, στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, τις μεταφορές και τη ναυτιλία και θα επηρεαστεί πολλαπλά από την κρίση που υπάρχει σε άλλες πιο ισχυρές οικονομίες, όπως της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, όπως είναι των ΗΠΑ κ.λπ.”

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.