ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Ούτε τα μέτρα – κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ ούτε οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων αποτελούν λύση στην ακρίβεια, γιατί το πρόβλημα πηγάζει από την “απελευθέρωση της ενέργειας”, την πολιτική “της πράσινης μετάβασης της ΕΕ” και τις κυρώσεις στη Ρωσία που όλοι υλοποίησαν και υποστηρίζουν.

Πραγματική βελτίωση για τον λαό αποτελεί η τροπολογία του ΚΚΕ, που προβλέπει άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του ειδικού τέλους για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων, της έμμεσης φορολογίας στην Ενέργεια, καθώς και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το να επιχαίρει ο κύριος Μητσοτάκης για το νέο στρατηγικό δόγμα και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ως παράγοντα που δήθεν εγγυάται τη σταθερότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, συνιστά αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και της λογικής, όταν το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων κι αλλαγής συνόρων.

Τώρα, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο φανερό το πολύπλευρο παζάρι που διεξάγει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, χάριν της ΝΑΤΟϊκής διεύρυνσης και συνοχής, όπως δείχνει και η περίπτωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Την ίδια ώρα η κριτική των άλλων κομμάτων προς την κυβέρνηση αποτελεί μνημείο υποκρισίας, από τη στιγμή που έχουν υπηρετήσει και στηρίξει τόσο το επιθετικό-πολεμικό δόγμα του ΝΑΤΟ όσο και τη διεύρυνση αυτού του δολοφονικού οργανισμού.

 

 

ΑΘΗΝΑ 29/6/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π.). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά  ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον νόμο πλαίσιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα πανεπιστήμια.

Ο νόμος αυτός δεν απαντά στις ανάγκες ούτε των φοιτητών και των οικογενειών τους, ούτε των μελών ΔΕΠ και των διδασκόντων, των υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Ο νόμος αυτός ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο σε πτυχία σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων χωρίς επαγγελματική αναγνώριση.

Το ΚΚΕ καλεί και στηρίζει τους αγώνες, για να μην κατατεθεί το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Για να μείνει στα χαρτιά. Για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση αλλά και η διεκδίκηση για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας.”

 

 

ΑΘΗΝΑ 29/6/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη με τον ΓΓ Αθλητισμού Γ. Μαυρωτά: Να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση για σωματεία και αθλητές της Κολύμβησης

Με αφορμή την έντονη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί σε γονείς και μέλη
αθλητικών σωματείων κολύμβησης για το ενδεχόμενο να καθοριστεί χαράτσι
150 ευρώ ανά αθλητή από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας στα σωματεία,
για την συμμετοχή των αθλητών τους στους θερινούς Πανελλήνιους αγώνες
κολύμβησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, επικοινώνησε
τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γ. Μαυρωτά.

Ο Μ. Συντυχάκης μετέφερε την αγωνία αθλητών και γονιών και ζήτησε να
γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καμία οικονομική
επιβάρυνση.

Ο Γ. Μαυρωτάς γνωστοποίησε στον βουλευτή του ΚΚΕ ότι κάτι τέτοιο δεν
ισχύει, όπως τον διαβεβαίωσε – μετά από τηλεφωνική επικοινωνία – ο
πρόεδρος της ΚΟΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ “TURKAEGEAN” ΩΣ “ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η έγκριση και καταχώριση από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) της ονομασίας «Turkaegean» ως «εμπορικού σήματος» της Τουρκίας μέχρι το 2031 δεν είναι ούτε τυπική, ούτε «αθώα» απόφαση. Συνδέεται με συμφέροντα και επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ. Η αποδοχή της ονομασίας «Τουρκικό Αιγαίο» από τον οργανισμό της ΕΕ δεν αφορά βέβαια τη δήθεν «τουριστική προβολή» της Τουρκίας, αλλά την προβολή των απαράδεκτων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, την προκλητική αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την αστική τάξη της Τουρκίας.

Συνιστά πρόκληση για το λαό μας η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να παραστήσει την «ανήξερη», αν και η τουρκική αίτηση υποβλήθηκε στο EUIPO στις 16-7-2021 (δημοσιεύτηκε στις 7-9-2021 και εγκρίθηκε ελλείψει ενστάσεως στις 7-12-2021), πολύ δε περισσότερο να «ξεπλύνει» την ΕΕ με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δήθεν το «Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO)» είναι ένα ιδιωτικό γραφείο, που «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα», ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για οργανισμό της ΕΕ που διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε κράτος-μέλος, δύο αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι ένας του Ευρωκοινοβουλίου. Το EUIPO αποτελεί τον οργανισμό αναγνώρισης πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων (trade marks) της ΕΕ που μάλιστα υπερέχει και από τα εθνικά, ενώ διαθέτει και ολόκληρο σύστημα δικαστηρίων για τα εμπορικά σήματα. Επειδή μάλιστα αρχικά δεν υπήρχε ομοφωνία στο Συμβούλιο της ΕΕ για τη καθιέρωση του «εμπορικού σήματος της ΕΕ», το σύστημα προχώρησε με τη μορφή της «ενισχυμένης συνεργασίας» των «προθύμων» κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Όλες διαδοχικά οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, όσο και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πρωτοστάτησαν στην υλοποίησή του, ψήφισαν με «χέρια και πόδια» τη σχετική νομοθεσία και στο Συμβούλιο της ΕΕ, όπως κι οι ευρωβουλευτές τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν ήξεραν όταν ψήφισαν όλοι μαζί τον κανονισμό 2009/207 «για το εμπορικό σήμα της ΕΕ», κι έπειτα τον 2015/2424 που τον τροποποίησε, αλλά και τον 2017/1001 που τον αντικατέστησε, τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία με το Ν. 4679/2020 ;

Γι’ αυτό και είναι εξίσου προκλητική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που επιχειρούν να τα ρίξουν όλα στη δήθεν «ανικανότητα» και το «φιάσκο» της κυβέρνησης της ΝΔ για να αθωώσουν και πάλι την ΕΕ. Όταν πρωταγωνιστούσαν για να υλοποιηθεί το σύστημα εμπορικών σημάτων της ΕΕ δεν ήξεραν τι και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί;

Κάποιοι κουτοπόνηρα προβάλλουν την «καλή» δήθεν απόφαση του αντίστοιχου «οργανισμού πνευματικής ιδιοκτησίας» των ΗΠΑ, που απέρριψε την αίτηση για την καταχώριση του «σήματος» «Turkagean». Δεν λένε όμως ότι η απόρριψη έγινε αποκλειστικά και μόνο για τυπικούς λόγους και κυρίως επειδή η σχετική αίτηση δεν είχε κατατεθεί από αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο, όπως προβλέπεται στη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Και τώρα ΝΔ και αστικά κόμματα με τους ευρωβουλευτές και βουλευτές τους στέλνουν επιστολές στον οργανισμό της ΕΕ, κάνουν ερωτήσεις τι μέτρα δήθεν θα πάρει η ΕΕ «να αποτρέψει τη χρήση από την Τουρκία αυτού του σήματος», ενώ η κυβέρνηση προαναγγέλλει «προσφυγές» και νομικές «κινήσεις» κατά της απαράδεκτης απόφασης του EUIPO, που … κατά τ’ άλλα δεν «παράγει πολιτικά ζητήματα». Τα πάντα για να μείνει στο απυρόβλητο το γεγονός ότι στο περιβάλλον της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καλλιεργείται και ενθαρρύνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας. Ότι η στρατηγική του ευρωατλαντισμού της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων αποτελεί το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται οι απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις και η αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της αστικής τάξης της Τουρκίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού της με την ελληνική αστική τάξη για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων στην περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παρακάτω κατ’ επείγουσα ερώτηση:

«Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι η απόφαση του EUIPO δεν αφορά σε αναγνώριση «εμπορικού σήματος» και «τουριστική προβολή», αλλά ενισχύει πολιτικά την επιθετικότητα της Τουρκίας, τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της και την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων;»

29/06/2022                                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.