ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ 40Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Η όλο και πιο μεγάλη πρόσδεση της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, οδηγούν το λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, στην ακρίβεια, σε επισιτιστική κρίση. Οδηγούν σε μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και βεβαίως μεγαλώνουν τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τις περιβόητες “δυτικές αξίες τους” απ’ όπου κι αν τις πιάσεις, λερώνεσαι.

Μόνη λύση, μοναδική διέξοδος, μοναδική ελπίδα η συντονισμένη πάλη των λαών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις δίκες των εργαζομένων στην Καβάλα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί, την  Τρίτη 24 Μάη, στα Δικαστήρια Καβάλας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα Καβάλας.

συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον νέο Πρέσβη της Κούβας

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ, με τον νέο Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Αραμίς Φουέντε Ερντάντες. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλωσόρισε τον πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα και στην πρώτη αυτή συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και τις εξελίξεις στις δύο χώρες, την ανάπτυξη της φιλίας των δύο λαών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Πρέσβη για τη δράση του κόμματος, καταδίκασε τον πολύχρονο, απαράδεκτο αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στην Κούβα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και επιβεβαίωσε τη διαχρονική διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο πλευρό της Κούβας, του ΚΚ και του κουβανικού λαού.

 

 

ΑΘΗΝΑ 23/05/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό

 

Ό,τι κι αν κάνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, για να εμφανίσουν το παλιό ως “νέο” και να επινοήσουν κάλπικες -μεταξύ τους- διαχωριστικές γραμμές, το επόμενο διάστημα θα γίνεται ακόμη πιο φανερή η κοινή στρατηγική τους βάση, την οποία ο λαός πληρώνει με ακρίβεια, φτώχεια κι ανασφάλεια.

Η επιχείρηση “αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος” πρέπει να πέσει στο κενό και η πρόσφατη νεανική ψήφος στις φοιτητικές εκλογές ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

 

 

ΑΘΗΝΑ 23/5/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η σημερινή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για το μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, πάνω από 100 εκατομμύρια, θρυμματίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών για τον “κόσμο της ειρήνης και της σταθερότητας”, που τάχα θα επικρατούσε μετά από την  ανατροπή του σοσιαλισμού το 1991.

Ταυτόχρονα, ξεσκεπάζει την υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων που -στο όνομα της καταπολέμησης της “παράνομης μετανάστευσης”- εντείνουν την άγρια καταστολή σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων, χτίζουν πελώριους φράχτες και υπερδομές – φυλακές στα σύνορα, αλλά και εργαλειοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, αξιοποιώντας τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.

Το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, φέρνει μόνο πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση, μετανάστευση και προσφυγιά.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους ξεριζωμένους και με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με νέους

Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, σε μία ακόμα από τις αρκετές -στεγανοποιημένες και σε ελεγχόμενο περιβάλλον- «συναντήσεις με νέους» απέδειξε, για άλλη μια φορά, με τα λεγόμενά του, ότι η πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τους πραγματικούς προβληματισμούς, τις αγωνίες και τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας της νέας γενιάς.

Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να «διαβάσει» το μήνυμα της οργής μιας γενιάς που ζει εδώ και χρόνια, μέσα σε έναν «φαύλο κύκλο», σπουδάζει και δουλεύει με όρους χειρότερους από αυτούς που γνώρισαν οι γονείς της, μιας οργής που εδώ και καιρό «σιγοβράζει» και πλέον αρχίζει να «φουντώνει».

  • Πώς αλλιώς να εξηγηθεί, για παράδειγμα, ότι παρουσίασε ως καινοτόμες και ελπιδοφόρες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αυτές ακριβώς τις πολιτικές που καταδίκασαν οι φοιτητές μόλις πριν λίγες μέρες, αναδεικνύοντας σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές την Πανσπουδαστική Κ.Σ. και στέλνοντας στη 2η θέση την κυβερνητική ΔΑΠ, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες;

Πρόκειται για την πολιτική του «Πανεπιστημίου Α.Ε.», στο οποίο οι ιδιώτες θα εμπλέκονται στα πάντα και οι φοιτητές θα πληρώνουν για τα πάντα. «Δεν είναι ανάγκη οι φοιτητικές εστίες να είναι δωρεάν», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κάτι που, άλλωστε, έχει ήδη υλοποιηθεί σε πολλές πόλεις… Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο στο οποίο τα τμήματα θα ανοίγουν, θα κλείνουν και θα συγχωνεύονται διαρκώς, με βάση τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, αφήνοντας τους φοιτητές «ξεκρέμαστους», ενώ, για όσο μένουν ανοιχτά, θα επωμίζονται για λογαριασμό των επιχειρήσεων το καθήκον της έρευνας, με σκοπό, όχι την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, αλλά την απόκτηση «πνευματικής ιδιοκτησίας που μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά για μία επιχειρηματική δραστηριότητα».

  • Τι να σχολιάσει κανείς για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τις «καλές δουλειές» και τους «καλούς μισθούς», την ώρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΦΚΑ μόλις πριν λίγες μέρες, το 34,2% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (770.823 άτομα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι και νέες) λαμβάνει μισθό μόλις 468,40 ευρώ μικτά ή 398,20 ευρώ καθαρά… Λίγη ντροπή δε βλάπτει!
  • Οι κούφιες φράσεις και οι φλυαρίες περί «καινοτόμου επιχειρηματικότητας», «start up», «clusters» κ.λπ. έχουν πλέον «ξεθωριάσει» μετά από μια δεκαετία χρήσης και δεν πείθουν πια κανέναν. Άλλωστε, είναι πλέον και στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι πιθανότητες τέτοια εγχειρήματα να αποτύχουν αφήνοντας, μάλιστα, τους επίδοξους «νέους επιχειρηματίες» καταχρεωμένους, είναι συντριπτικές.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος του για την… επόμενη τετραετία είναι να κάνει τους νέους «πρωταγωνιστές». Τον ενημερώνουμε ότι η νεολαία δεν πρόκειται να περιμένει τις «τετραετίες» ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της καθεμιάς από τις οποίες μετράει πάντα αυτά που έχασε.

«Πρωταγωνιστές» γίνονται οι νέοι και οι νέες στον καθημερινό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για όλα εκείνα, δηλαδή, που δεν «χωρούν» στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

 

Αθήνα, 23/5/2022                                                  Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Πολλά συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα κωπηλασίας για την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, (τρία χρυσά κι ένα ασημένιο),  στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που ολοκληρώθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια με πολλές ακόμα επιτυχίες στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τη λογοκρισία του youtube σε βάρος της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ένα ακόμη περιστατικό φίμωσης και λογοκρισίας, στο πλαίσιο της δήθεν «ελευθερίας του διαδικτύου», αυτή τη φορά με την πλατφόρμα του youtube να «κατεβάζει» το κανάλι της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή.

Ακόμη πιο προκλητικό και από το ίδιο το γεγονός είναι η αιτιολογία που το συνοδεύει, ότι δήθεν το κανάλι «έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο».

Είναι το γνωστό πλέον «μήνυμα» της πλατφόρμας που συνοδεύει ανάλογες απαγορεύσεις σε βίντεο με μη «αρεστό» περιεχόμενο, που -απ’ ό,τι φαίνεται από το κανάλι της Σεμίνας Διγενή- φτάνει στο σημείο να ασκεί λογοκρισία ακόμη και για σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Η πρακτική αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αίθρια». Αντίθετα τροφοδοτείται και από διάφορες οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ενσωματώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις, που ουσιαστικά επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό «τρομονόμο».

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή.

 

 

ΑΘΗΝΑ 23/5/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.