ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Υποδεχτήκαμε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής το σύντροφο Άντρο Κυπριανού, ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής και είχαμε μια πολύ χρήσιμη αλληλοενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις τόσο στην Κύπρο όσο και την Ελλάδα, για τις θέσεις των κομμάτων μας, τις δραστηριότητες μέσα στο κίνημα, στους αγώνες, στο κοινοβούλιο, γενικότερα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικοπολιτικής δράσης της χώρας μας.
Εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράσαμε για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη μας προς τον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, ιδιαίτερα προς τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, επιβεβαιώσαμε τις αδελφικές σχέσεις των κομμάτων μας και την αλληλεγγύη μας για δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στην κατεύθυνση της ενωμένης Κύπρου, με μια κυριαρχία, μια κρατική οντότητα, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με το λαό κυρίαρχο στη χώρα του και βεβαίως με κοινή πορεία και δράση σε όλα τα κοινωνικοπολιτικά επίπεδα τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο των Τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία ανεξάρτητη Κύπρο.
Θα συνεχίζουμε τον αγώνα και εδώ στην Ελλάδα εκφράζοντας καθημερινά την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες, βιώνει την εισβολή και κατοχή της πατρίδας του.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΩ

Το νέο ναυάγιο ανοιχτά της Κω, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού του λιμενικού σώματος με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, έρχεται να επιβεβαιώσει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος. Οπωσδήποτε, απαιτείται να διερευνηθούν οι συνθήκες του ναυαγίου.
Σε κάθε περίπτωση, το εκρηκτικό μίγμα “καταστολής και εγκλωβισμού”, που αποτελεί την ουσία της ευρωενωσιακής πολιτικής, είναι η αιτία που άνθρωποι θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και που όλη η χώρα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών κυνηγημένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την φτώχεια και την καταπίεση.
Αυτήν την πολιτική, που αποτυπώνεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έρχεται να θωρακίσει η κυβέρνηση της ΝΔ με νέα κατασταλτικά μέτρα εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, όπως αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα το μαύρο – άσπρο, βαφτίζοντας “αλληλεγγύη” τις Μόριες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.