ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΣΕΡΜΠΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Στη Μπούσα και τη Μαριούπολη εξαιτίας της παράνομης ρωσικής εισβολής, έχουν συντελεστεί βάρβαρες και ωμές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών κανόνων τόσο της διεθνούς έννομης τάξης όσο και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας στο διεθνές αίτημα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να επιταχύνει τις έρευνες, που έχουν ενεργοποιηθεί για τη σωρεία εγκλημάτων, που εκτελούνται στην ουκρανική επικράτεια και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και ευρεία λογοδοσία το ταχύτερο δυνατόν.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ -ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων στο 70οχλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας.

Μάλιστα η εν λόγω ελληνική επιχείρηση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Ευρώπης στα καλαμάκια ροφήματος και άλλα είδη μίας χρήσης για την εστίαση διαθέτοντας τρείς μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη και δίκτυο πωλήσεων σε 52 χώρες παγκοσμίως.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

Ο ελληνικός λαός όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης ζούνμια πολύ δύσκολη κατάσταση με τις ανατιμήσεις. Άλλα ευρωπαϊκά κράτη όμως, έχουνε ήδη πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση των ανισοτήτων, το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης στην τιμή της ενέργειας και βέβαια την αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων που πλήττουν τους πιο ευάλωτους Έλληνες.
Η χώρα μας και η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα χρήματα που έχει πάρει από τον μη προϋπολογισμένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στην αγορά.

Επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα τιμολόγια αυξάνουν και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα του Έλληνα.

Επίσης, ξεκάθαρα πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής ενέργειας και αυτά τα χρήματα, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το 2022 θα φτάσουν πανευρωπαϊκά τα 200 δισεκατομμύρια, να ξαναπέσουν στην αγορά ως μια ασπίδα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

Τέλος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα, όπως είναι η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και βέβαια, μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ την οποία εμείς έχουμε προϋπολογίσει στα 600 με 650 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 350.000 μικροσυνταξιούχους.

Ερωτηθείς για τις θηριωδίες σε βάρος αμάχων στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε:

Καταδικάζω απερίφραστα τις θηριωδίες έναντι των αμάχων στην Ουκρανία. Πρέπει άμεσα όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της συγκλονιστικής σφαγής να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

undefined

undefined

undefined

undefined

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-OΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο της αυτο-οργανωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζεται για αύριο 5 Απριλίου 2022 η παρακάτω κομματική δράση:

Βόρεια Αττική

18:30 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Πεντζερίδη 3)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ : Καρχιμάκης Μιχάλης μελος Π.Σ., Ξεκαλάκης Στέφανος μελος ΚΠΕ

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.