ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Η σημερινή ημέρα μας γεμίζει με υπερηφάνεια και πίστη για να ανταποκριθούμε στα προτάγματα της εποχής μας.

Υποκλινόμαστε μπροστά στη θυσία των Αγωνιστών του 1821, που έδωσαν υπόσταση στον άσβεστο πόθο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

201 χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία, η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σταυροδρόμι.

Η ενεργειακή κρίση, το κύμα ανατιμήσεων και η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία τοποθετούν αδιαπραγμάτευτα στο κέντρο της πολιτικής μας τους πιο αδύναμους. Τη μείωση των ανισοτήτων και την δημιουργία μιας κοινωνίας δίκαιης ανάπτυξης για την ευημερία όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

Οφείλουμε να χαράξουμε νέες σύγχρονες πολιτικές που θα αναβαθμίσουν το παραγωγικό οικονομικό μοντέλο της χώρας και θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Με το υπόδειγμα μας στην άσκηση της πολιτικής να απηχούμε την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον παραγωγικό λόγο προς όφελος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της δήλωσης του Δημήτρη Μάντζου, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα:

Διακόσια ένα χρόνια μετά, το ηρωικό μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης παραμένει ζωντανό κι ανεξίτηλο.

Το αίτημα για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη είναι πάντοτε επίκαιρο. Ειδικά στη σημερινή διεθνή συγκυρία με τον πόλεμο να επιστρέφει στην Ευρώπη.

Η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κρατών, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου απέναντι σε κάθε είδους αναθεωρητισμό και η αποτελεσματική προστασία των συνόρων μας -που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα- αποτελούν τις βασικές εγγυήσεις για την ειρήνη και την ευημερία του λαού μας.

Με ενότητα και ομοψυχία, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά!

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Η χθεσινή αδυναμία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι της κυβέρνησης για να χαθεί και άλλος χρόνος αφήνοντας τους πολίτες -και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους- έρμαια της κερδοσκοπίας των αγορών ενέργειας.

Οφείλει άμεσα, όπως ήδη έχουν κάνει και άλλα κράτη, να προχωρήσει χωρίς ήξεις αφήξεις στην φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και να επιβάλει πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στην λιανική τιμή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν να εξαιρεθούν και πλέον έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έκτακτα εθνικά μέτρα. Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ως επιχείρημα η χαμηλή ενεργειακή διασυνδεσιμότητα της χώρας μας για να τύχει και η Ελλάδα αντίστοιχης ευνοϊκής ρύθμισης;

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.