ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Η δήλωση είναι on camera
https://youtu.be/iFW1l4tN6xs
Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα pool μέσω της ΕΡΤ

Η Κυβέρνηση με τις επιλογές της κατάφερε να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Χρειάζεται άμεσα ένα πλέγμα μέτρων, τα οποία θα προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πολιτικές, που μέχρι χθες απαξίωνε ο κύριος Μητσοτάκης.

Όπως:

Η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας για να περιοριστούν οι συνέπειες στις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, που υφίστανται οι ιδιώτες καταναλωτές και οι μικροεπιχειρήσεις.

Η ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις που υπάρχουν

-και βέβαια η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, με την επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη τους και βάζοντας προκαταβολή φόρου για να ενισχυθεί άμεσα ρευστότητα.

Τον προσανατολισμό των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, στην αναβάθμιση του δικτύου. Για να έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι χιλιάδες Έλληνες πολίτες, θα μπορούν να παράγουν μέρος της ενέργειας που καταναλώνουν.Με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες τους καθώς και με τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων.

-ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να φτιάξουν επιτέλους τη μελέτη, που θα επικαιροποιείται κάθε δύο χρόνια και θα απαντά στα πιεστικά ερωτήματα που υπάρχουν. Πόσες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί τώρα να «σηκώσει» το δίκτυο; Τι έργα πρέπει να γίνουν και πόσο κοστίζουν, ώστε να απορροφηθούν οι ανανεώσιμες που έχουμε σαν στόχο το 2030;

Αυτά, είναι ολοκληρωμένες πολιτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τη χώρα μας, να οχυρώσει την κοινωνία και την οικονομία της, στις μεγάλες παρενέργειες που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση της εποχής μας.

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ: ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ

Οι αιχμές του Αντώνιου Μπέζα για πρόωρη λήξη της θητείας του ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, με απόφαση της Διοίκησης της ΕΕΣΥΠ, την ώρα που διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, είναι μια ακόμα θλιβερή υπενθύμιση για το Υπερταμείο Φρανκενσταϊν που γέννησε ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτρέφει με μεγάλη στοργή και θαλπωρή η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία που ως αξιωματική αντιπολίτευση μεμφόταν σε πολύ υψηλούς τόνους τη δημιουργία της Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και κατά κόσμον Υπερταμείο:

Φρόντισε να μην επιστραφούν στο Δημόσιο μια σειρά από τα 10.119 ακίνητα τα οποία είχαν εν κρυπτώ μεταφερθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο και τα οποία το ΣτΕ έκρινε ότι παρανόμως μεταφέρθηκαν.

Έσπευσε να αυξήσει τα ανώτατα όρια των αμοιβών των Προέδρων, των διευθυνόντων ή εντεταλμένων σύμβουλων των δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο, εφόσον απασχολούν περισσότερους από τρεις χιλιάδες (3.000) εργαζόμενους είτε ο κύκλος εργασιών τους σε επίπεδο εταιρείας ή ομίλου υπερβαίνει τα εκατό (100) εκατομμύρια €. Κάτι που είχε αποπειραθεί να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τρείς μέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι τον Ιούλιου του 2018 και αποσύρθηκε μετά την έντονη αντίδραση της τότε Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας.

Αύξησε το έργο του Υπερταμείου υπάγοντας την Εταιρεία «Συμμετοχές 5G A.E.» και το Ταμείο «Φαιστός» που έχει σαν αποστολή τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G, ένα πολύ κρίσιμο πεδίο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Αύξησε το έργο του Υπερταμείου χαρίζοντας σε αυτό μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την ωρίμανση Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Και φυσικά την εποχή της Διαβούλευσης και των Opendata στο κατά τα λοιπά ψηφιακό και επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας το Υπερταμείο λειτουργεί με τη χαμηλότερη δυνατή διαφάνεια και λογοδοσία.

Πρέπει άραγε να αποστρατευτεί κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για να ομολογήσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Η αλήθεια είναι όμως ότι το Υπερταμείο δεν κάνει απλά σκάνδαλά. Το Υπερταμείο είναι το πολιτικό σκάνδαλο της εκατονταετίας.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας στη Δημόσια Περιουσία με την επιλογή της Διοίκησης του Υπερταμείου από τη Βουλή των Ελλήνων είναι όσο ποτέ επίκαιρη και αναγκαία.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοινή ανακοίνωση του Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη και του Γραμματέα του Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χρήστου Μέγα.

Το πρόβλημα δεν είναι οι… άνεργοι, αλλά πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

Αντί για νέες και καλές θέσεις εργασίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους υποδιοικητές, κίνητρα -όχι για τους ανέργους αλλά- για τους υπαλλήλους, ενώ αλλάζει το όνομα του… κακόηχου, για τις συντηρητικές ιδέες της, ΟΑΕΔ.

Στόχος της ΝΔ είναι η μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων, οι οποίοι ξεπέρασαν το 1,1 εκ. τον Ιανουάριο του 2022, στοιχεία που «τσαλακώνουν» την δήθεν αναπτυξιακή διακυβέρνηση της.

Μέσα από περιπτωσιολογικές αναφορές ο υπουργός Εργασίας εισέφερε τελικά εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση της… Κάρτας Δωρεάν μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ για το κρίσιμο θέμα της έλλειψης στέγης, γενικόλογα εξήγγειλε «εκμίσθωση, ανοικοδόμηση και συμπράξεις».

Τι αλήθεια εμποδίζει την κυβέρνηση, να εφαρμόσει τον προ 40ετίας νόμο ώστε να διαγράφονται όσοι άνεργοι αρνηθούν τρεις φορές τις προσφερόμενες-κατάλληλες θέσεις εργασίας; Απλούστατα, ο ΟΑΕΔ δεν προσφέρει τέτοιες θέσεις. Δυστυχώς, η διαμεσολάβηση του Οργανισμού Απασχόλησης στην αγορά εργασίας κυμαίνεται κοντά στο αναιμικό 1% (επί των θέσεων εργασίας που δημιουργεί η οικονομία)!

Μέσα στην κρίση, με την ακραία ακρίβεια οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά και οι άνεργοι που διαβιούν χωρίς εισόδημα, χρειάζονται στήριξη, δηλαδή επιμήκυνση και ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και οπωσδήποτε πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επαναφέρει την πρότασή του για ενίσχυση του πρωτογενούς (καθετοποίηση επώνυμων προϊόντων) και, κυρίως, του δευτερογενούς τομέα (Ταμείο Ανάκαμψης), την δημιουργία Δικτύων, την διασύνδεση των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων, την παροχή κινήτρων και φορολογικών (επιχειρήσεις) αντικινήτρων για την δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας.

Επίσης, κάθε πολίτης που στερείται απασχόλησης, με προτεραιότητα στους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους (πέραν των 12 μηνών), θα πρέπει εντός 6 μηνών να έχει μια πρόταση για εργασία, επιδοτούμενη κατάρτιση ή εξειδίκευση.

Ειδικά για το μεγάλο πρόβλημα της λαϊκής κατοικίας ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να κινητοποιήσει τα τεράστια αποθεματικά από τις εισφορές υπέρ Εργατικούς Κατοικίας ώστε να προφέρει φθηνή-επιδοτούμενη στέγη στους ανέργους, τους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και, κυρίως, τα νέα ζευγάρια.

Τα κονδύλια, από εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους, υπάρχουν. Δεν πρέπει να σπαταλούνται όμως για την επικοινωνιακή αλλαγή λογότυπου στον ΟΑΕΔ.

Το πρόβλημα δεν είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, αλλά πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΛΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

Το ράλι του πληθωρισμού που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μήνα με τον μήνα σπάει όλα τα ρεκόρ.

Το 7,2% τον Φεβρουάριο του 2022 σε ετήσια βάση, με πολλαπλάσιο μάλιστα ρυθμό αύξησης έναντι των προηγούμενων μηνών, κατατάσσει τη χώρα μας στις πλέον ακριβές στην Ευρώπη.

Μήπως τώρα που ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ότι υπάρχει κερδοσκοπία στην αγορά του φυσικού αερίου, θα δει τι γίνεται και σε άλλους τομείς της αγοράς όπου οι ανατιμήσεις είναι ανεξέλεγκτες και θα μελετήσει τις προτάσεις μας με δεδομένο ότι η αύξηση του ΔΤΚ πλήττει τους πιο ευάλωτους και δοκιμάζει τις αντοχές της οικονομίας;

Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ορισμένες από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει:

Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης
Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά
Νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους

«ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ»

Στην πρώτη ανάγνωση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο: “Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε.» και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πάνας Απόστολος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε αρχικά στην ομιλία του το θέμα της ακρίβειας και των ατελέσφορων παρεμβάσεων της κυβέρνησης και τόνισε:

«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει επιφέρει τεκτονικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα σημερινά στοιχεία του πληθωρισμού επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η ακρίβεια πλέον έχει εδραιωθεί στη χώρα μας και δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο. Φτάσαμε πολύ γρήγορα στο σημείο όπου από τη μία πλευρά, οι παραγωγοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, ενώ από την άλλη πλευρά τα χτυπήματα είναι συνεχή για τους καταναλωτές, αφού οι τιμές των προϊόντων και της ενέργειας εξανεμίζουν τα όποια εισοδήματα.

Κι η απάντησή σας; – Καθυστερημένα και αποσπασματικά ημίμετρα, επιδόματα για λίγους, ένας προβληματικός και αναληθής προϋπολογισμός, εσπευσμένη προώθηση ψευδεπίγραφων και ήσσονος σημασίας Νομοσχεδίων, ενώ αντιθέτως ,άκρως απαραίτητα νομοσχέδια που σκοπό έχουν είτε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ,είτε την ενίσχυση της ρευστότητας να μένουν στην αναμονή, καθυστερώντας απαράδεκτα.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Πάνας και εν αναμονή της ακρόασης των εμπλεκόμενων φορέων χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και τους πολίτες, το ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 οφείλει να αποτελέσει βασικό εργαλείο διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Οφείλει να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην υλοποίηση δημόσιων πολιτικών, οι οποίες ν αντιμετωπίζουν τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα της φτώχειας, της ανισότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, η προστασία της εργασίας, η ενίσχυση της απασχόλησης, η αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος, η ενδυνάμωση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ορισμένα από τα πεδία, που πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών που θα χρηματοδοτηθούν μέσα από τις δομές και τα εργαλεία όπως περιγράφονται στο υπό επεξεργασία Νομοσχέδιο και τα οποία αποτελούν δείκτες ουσιαστικής σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω, θεωρούμε ότι αποτελεί πολιτικό λάθος και σχεδιαστική αστοχία της αρχιτεκτονικής του νέου ΕΣΠΑ η απουσία τομεακών προγραμμάτων, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων».

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Download (DOC, 78KB)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης για μια ακόμα φορά είναι αρνητής της πραγματικότητας.

Επιτέθηκε στο κόμμα μας και προσωπικά στον Πρόεδρό μας επικαλούμενος στοιχεία που δεν υφίστανται. Όλες οι προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής είναι κοστολογημένες και τον καλώ να τις μελετήσει με μεγαλύτερη προσοχή.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ …ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΕΤΙΧ ΤΗΣ ΝΔ !

Σε δήλωση για το ενδεχόμενο επανασύστασης της αγροφυλακής, προέβη η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών και με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ειδικά στα νησιά μας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ, κατέθεσε την πρόταση να επανασυσταθεί η αγροφυλακή, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών κ Βορίδης, άφησε απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «αλλαγή μοντέλου» θα ήταν να ξαναγυρίσουμε στην Αγροφυλακή, επιφυλασσόμενος για βαθύτερη μελέτη!.

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί ότι «αλλαγή μοντέλου» είναι να ξαναγυρίσουμε στην Αγροφυλακή, χαρακτηρίζει την αντίληψή της για το επιτελικό της κράτος, το οποίο χτίζει με μετακλητούς, ρουσφέτια και δομές που έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Σήμερα, στην εποχή των μεγάλων επιτευγμάτων της τεχνολογίας που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως επιτήρηση και ενδελεχείς ελέγχους παντού, η επιλογή της επανασύστασης της αγροφυλακής, ξεπερνά κάθε όριο.

Ας το ξεχάσει η Κυβέρνηση κι ας μη συνεχίσει να το …μελετά, παρότι μοιάζει με πολιτικό φετίχ της , από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει !»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάντηση με το προεδρείο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας(Δ.Ε.Ε.Ε.Μ.) – Ομόνοια είχε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στα γραφεία του κόμματος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών για την επαναφορά του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων και της εθνικής σύνταξης. Θέμα το οποίο είχε αναδείξει τον προηγούμενο μήνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας καλώντας την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό των ομογενών και να άρει την προϋπόθεση συμπλήρωσης 40 ετών νόμιμης και μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα για την συνταξιοδότηση τους.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ, Βασίλης Κάγιος, ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ, Γιώργος Τζομάκας, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) Ευάγγελος Ντούλε και ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.