ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Η ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία αποτελεί απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real Νews και του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm, με πλήρη επίγνωση ότι βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αποτελεί απρόκλητο χτύπημα στην ελευθερία της έκφρασης και την πολυφωνία

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, με την ελληνική κοινωνία να δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως η υγειονομική και η ενεργειακή, και το εισόδημα των νοικοκυριών να συμπιέζεται δραματικά από το ράλι ακρίβειας, η δημοσιογραφία καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Να δυναμώσει τη φωνή των πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, μέσα από ενδελεχή έρευνα και αξιόπιστη τεκμηρίωση, να υπερασπιστεί την αλήθεια απέναντι στην παραπληροφόρηση και τα fake news και να αναδείξει με εγκυρότητα τα καθημερινά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που απειλούν την κοινωνική συνοχή και την ευημερία.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει την ελευθεροτυπία και να προστατεύσει την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Η πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου, επισημαίνει την ανάγκη θεσμικής και ουσιαστικής προστασίας από συστηματικές επιθέσεις και απειλές κατά των λειτουργών του Τύπου.

Είναι χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι στη χώρα μας διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία να ασκήσουν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περισσότερη δημοκρατία.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου.

Ο κ. Σπυρόπουλος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, επισήμανε ότι η παρουσία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους που έζησαν δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα 24ωρα. «Θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές ώστε να αμβλυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις».

Ο κ. Σπυρόπουλος περιόδευσε στους οικισμούς Κρύα Βρύση, Μελαμπες, Αγία Γαλήνη, Σακτούρια και Ορνέ.

Ακολουθεί η δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί και περιουσίες έχουν καταστραφεί. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, που βίωσαν αυτή την καταστροφή, το Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές. Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν οι αποζημιώσεις. Από την πλευρά μας θα πιέσουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην υπάρξει γραφειοκρατία. Το εισόδημα των κατοίκων σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από τις καμένες εκτάσεις. Ζητάμε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να σπεύσουν εδώ οι αρμόδιες αρχές και να δώσουν λύση στα προβλήματα. Ενώνουμε τη φωνή μας με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να αναβαθμιστεί σε σταθμό πυροσβεστικής το τοπικό κλιμάκιο για να μην βιώνουμε κάθε τρεις και λίγο τα ίδια γεγονότα.

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.