ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Reading time: 11 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Μαΐου 2023 by manos (ceo)-admin

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για τη μεγάλη τιμή, που μας έκαναν και συνυπέγραψαν απόψε την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες.

Ο μεγάλος νικητής απόψε είστε όλοι εσείς. Που πιστέψατε, που αγωνιστήκατε, που αψηφήσατε όσους ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ υποταγμένο.

Σήμερα, αποδείχθηκε η βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σήμερα, το λαογέννητο κίνημα ξαναγίνεται πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας.

Φίλες και φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες. Κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε περιτύλιγμα ενός παρακράτους υποκλοπών και εκτεταμένης διαφθοράς.

Ο μόνος λόγος, που η Νέα Δημοκρατία δεν τα πλήρωσε όλα αυτά στην κάλπη, είναι ο «χρυσός» της χορηγός, που έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση: Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, απόψε το βράδυ, ο ελληνικός λαός ανέδειξε μία τεράστια ανάγκη. Να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στον τόπο, που θα αγκαλιάσει τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών. Που θα πορεύεται με τον λόγο της προόδου, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας.

Αυτή η παράταξη έχει χρέος να παλεύει γνήσια για τους πολλούς, με πυξίδα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Αυτόν το λαό εμείς δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Και δεν θα τον απογοητεύσουμε.

Γιατί είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη των αρχών, των αξιών, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Σήμερα, έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να τελειώνουμε με τη διχόνοια και την τοξικότητα.

Έχουμε χρέος η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα, ενώνοντας τον ελληνικό λαό. Έχουμε χρέος να έρθουν καλύτερες μέρες, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με βιώσιμη ανάπτυξη.

Για αυτό, σήμερα εδώ, από τα ιστορικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό Έλληνα, να αγωνιστούμε μαζί σε αυτήν τη νέα ελπιδοφόρα πορεία.

Ελάτε ξανά όλοι μαζί να δυναμώσουμε την παράταξή μας, τον πραγματικό και γνήσιο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας.

Φίλες και φίλοι,

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο για την επόμενη μεγάλη μάχη, για την επόμενη μεγάλη νίκη.

Σε αυτήν, λοιπόν, τη μάχη, θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο ψηλά, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλου του ελληνικού λαού, της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Σήμερα, από αυτά τα ιστορικά γραφεία, ξαναπιάνουμε το νήμα της Ιστορίας.

Και δεσμεύομαι προσωπικά, στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, ότι και στην επόμενη μάχη, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής, όπως και απόψε το βράδυ.

Έχουμε χρέος να εκφράσουμε τις ελπίδες, τις αγωνίες και την προοπτική του ελληνικού λαού.

Θα τα καταφέρουμε ενωμένοι, δυνατοί, όπως πάντα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ανανεωμένο, ενωμένο και δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους και όλες από τα βάθη της καρδιάς μου για τον περήφανο αγώνα που δώσαμε.

Σηκώστε την πράσινη σημαία, την περήφανη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής ξανανατέλλει απόψε το βράδυ στην πατρίδα μας.

Καλή δύναμη και καλό μας αγώνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΔ»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπουτου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κάνοντας μία αποτίμηση του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «ουδείς επιχαίρει με το γεγονός ότι ο χάρτης της χώρας κυριαρχείται από τη Νέα Δημοκρατία. Όμως, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής χαιρόμαστε διότι έχουμε αύξηση ποσοστών σχεδόν 50% και κατά 200.000 ψήφους σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με το 2019. Είναι μια υπέρβαση των προγνωστικών και των δημοσκοπικών προβλέψεων και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης την οποία πρέπει κανείς να επισημαίνει με πολύ θετικό τρόπο.

Εκπέμψαμε ένα θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα, το οποίο επιβραβεύθηκε. Δεν αποδοκιμαστήκαμε για αυτά που λέγαμε. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν από τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη δική μας εναλλακτική πρόταση και έβαλαν το λιθαράκι τους στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτή η ιστορική παράταξη επιστρέφει».

Αφού ξεκαθάρισε πως «ό,τι έχουμε πει πριν τις εκλογές ισχύει απαρέγκλιτα», υπογράμμισε ότι «προφανώς θα πρέπει κανείς να προβληματιστεί γιατί μια κυβέρνηση διεύρυνσης των ανισοτήτων, λανθασμένης διαχείρισης επάλληλων κρίσεων και παρακρατικών μεθοδεύσεων στο κράτος δικαίου, έμεινε όρθια. Αν μη τι άλλο, ψάχνοντας για τον φταίχτη, πρέπει κανείς να σταθεί στο χρυσό χορηγό που έχει υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια».

«Η εθνική ανάγκη που προκύπτει από την κάλπη, είναι να έχουμε ξανά μια ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική εναλλακτική, μια ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Είναι αυτό που έλειψε. Αυτήν την αντιπολίτευση δεν μπορεί να την χαρακτηρίζει τίποτε άλλο παρά μόνο συνέπεια, σοβαρότητα, αλήθεια και αξιοπιστία. Δεν υπήρξε αξιόπιστη αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον καμβά της αξιόπιστης, γνήσιας προοδευτικής αντιπολίτευσης δεν χωρά ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η διχόνοια, ούτε οι ανερμάτιστες και ασυνάρτητες πολιτικές προτάσεις. Αλλά ούτε και ο τυχοδιωκτισμός στην πολιτική στρατηγική ενός κόμματος που, όχι μόνο στέγασε τους ορφανούς ΑΝΕΛ και τον κ. Αντώναρο, αλλά τελικά έφτασε στο σημείο να “κλείσει και το μάτι” παραμονές των εκλογών στις ακραίες ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να εκφράζει τη Δημοκρατική Παράταξη.

Άρα, η ανάγκη είναι να ενισχύσουμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που είναι ο γνήσιος προοδευτικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Ώστε να ενώσουμε τους πολίτες να ακούσουμε τις αγωνίες τους και να εκφράσουμε ένα μήνυμά αισιοδοξίας για το μέλλον. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε και θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και από την επόμενη εκλογική μάχη», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος.

«Δεν δοξολογούν και ευγνωμονούν όλοι οι Έλληνες που θα έχουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχουν και Έλληνες προοδευτικοί πολίτες που διαφωνούν και αντιτίθενται στις πολιτικές του επιλογές. Εμείς σε όλους αυτούς απευθύνουμε ένα ειλικρινές κάλεσμα: Ελάτε να φτιάξουμε μια παράταξη ορθού λόγου, σοβαρότητας, αξιόπιστης αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : «Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΝ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Σχολιάζοντας το ποσοστό που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, επισήμανε: « Για εμάς είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Παρά τις μεγάλες πιέσεις και τις επιθέσεις, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο άντεξε, αλλά είναι από τους μεγάλους κερδισμένους αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και επιστρέφει πλέον ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Δεν είναι πλέον ένα μικρό κόμμα, το οποίο κάποιοι σκέφτονταν να το χρησιμοποιήσουν σε μία κυβέρνηση. Η επιλογή αυτή του ελληνικού λαού μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι χρειάζεται μία αξιωματική αντιπολίτευση, που θα εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο με σύγχρονο λόγο, με νέα πρόσωπα. Φαίνεται καθαρά ότι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και η αντιπολίτευση που επέλεξε να κάνει εναντίον του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας απέτυχαν».

Κληθείς να ερμηνεύσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές του επιλογές και η διακυβέρνηση ήταν επιτυχημένες. Σε μία σειρά από ζητήματα έχει αποτύχει. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα το ξεχάσουμε; Δεν οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος, το οποίο θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες; Δεν οφείλουμε να φτιάξουμε μία πιο ανθεκτική οικονομία; Θέλω να σας θυμίσω ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι αρνητικό. Είναι ο κυριότερος λόγος, που οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία. Να σας θυμίσω ότι το 2007 ο κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία κέρδισαν τις εκλογές με ισχυρό ποσοστό και δύο χρόνια μετά η Ελλάδα κατέρρευσε και μπήκαμε στην πιο βαθιά οικονομική κρίση».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν αρκετά χαμηλότερο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ αύξησε κατά 200.000 τους ψηφοφόρους του , όταν το προηγούμενο διάστημα, όλες οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν μονοψήφιο ποσοστό εν μέσω επιθέσεων και από τα δύο κόμματα. Εμείς δεν γκρινιάξαμε προεκλογικά ότι οι δημοσκοπήσεις δημιουργούσαν ένα κλίμα εχθρικό προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά οφείλουμε να πούμε μετά τις εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μονοψήφιο ποσοστό όπως προεξοφλούσαν, αλλά ένα ισχυρό διψήφιο».

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή αντιπολίτευση και αυτόν τον ρόλο δεν μπορεί να τον διαδραματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μεγάλο ευεργέτη, τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σαν τον Άη Βασίλη έβγαζε έναν Αντώναρο, έναν Κατρούγκαλο. Δεν ψήφισαν την τροπολογία στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή και δεκαπέντε μέρες μετά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θέλει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, του Κασιδιάρη, των καταδικασμένων δολοφόνων. Με τη στάση τους δεν ήταν στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου. Εμείς θα μιλήσουμε τη φωνή της λογικής, με πρόγραμμα, με σοβαρή τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα εκφράζει τις προοδευτικές δυνάμεις».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχολιάζοντας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Δουδωνής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να δούμε πιο αναλυτικά τι σημαίνει η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η μεγαλύτερη πτώση κόμματος στην αντιπολίτευση στη μεταπολιτευτική ιστορία του ελληνικού κράτους. Για να καταλάβετε, η Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις, που κατέρρευσε το 1977 με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, είχε χάσει 8,5 μονάδες ως ΕΔΗΚ που κατέβηκε με τον Γιώργο Μαύρο. Εδώ έχουμε 12 μονάδες. Δεν έχει υπάρξει στην ιστορία της μεταπολίτευσης, στην Ελλάδα, πτώση κόμματος της αντιπολίτευσης – γιατί της κυβέρνησης είναι λογικό – μεγαλύτερη από αυτήν».

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ξεκίνησε μια συζήτηση πολύ καθυστερημένα, γιατί η Φώφη Γεννηματά το έλεγε από το 2020, για να μην κατέβει στις εκλογές μια εγκληματική οργάνωση που κρύβεται πίσω από ένα πολιτικό κόμμα. Εμείς τι είπαμε ως ΠΑΣΟΚ; Θα ακολουθήσουμε τη συνταγματική οδό, θα προτείνουμε αλλαγές – κάποιες πέρασαν, κάποιες δεν πέρασαν και αν μας άκουγαν δεν θα πηγαίναμε και στον τραγέλαφο με τη δεύτερη τροπολογία – εν πάσει περιπτώσει είπαμε ‘’πάμε όλο το συνταγματικό τόξο μαζί’’. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με θεωρίες συνωμοσίας, δεν προχωρούσε. Αναρωτιόμασταν γιατί. Βγαίνουν μετά ο Μπαρμπαρούσης με τον Κασιδιάρη και έδωσαν γραμμή, οπότε καταλαβαίναμε τι εννοούσαν. Και μετά απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους τους και ο κ.Τσίπρας. Του έκανε καλό αυτό; Του έκανε πάρα πολύ κακό. Διότι δεν καταλάβαινε τι σημαίνει να είσαι ένα κόμμα της αριστεράς, είτε είναι κανείς αριστερός είτε όχι».

Κάνοντας μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είπε: «Για εμάς το ποσοστό μας, αυτό το ποσοστό που είδατε που είναι για πρώτη φορά διψήφιο μετά από 11 χρόνια, είναι μια τεράστια ευθύνη. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες ότι εδώ υπάρχει ένα προοδευτικό σπίτι για αυτούς, μια σοβαρή εναλλακτική και ότι δεν γίνεται να μένει ανεξέλεγκτος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αν δεν είχε τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του θα ήταν δεύτερο κόμμα. Άρα, λοιπόν, με βάσει αυτό που λένε και οι δημοσκόποι σας, θα υπάρχει κίνηση μεταξύ των κομμάτων στις δεύτερες εκλογές. Νομίζω ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα γίνονται όλο και θετικότερα, πάντα όμως με σοβαρότητα, χωρίς αλαζονείες».

Ερωτηθείς για το αν στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να έρθει δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές, ο κ. Δουδωνής απάντησε: «Κύριος στόχος μας είναι να γίνουμε η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης. Αν αυτό θα γίνει τώρα, αν θα γίνει σε ένα χρόνο – γιατί έχουμε πυκνές εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε ευρωεκλογές σε έναν χρόνο από τώρα – ή λίγο μετά, το τέλος της διαδρομής για εμάς, ο στόχος μας είναι αυτός. Δεν θέλω να πω κάτι το οποίο θα φανεί υπερφίαλο. Αλλά λέω ξανά πως αντιλαμβανόμαστε και την ευθύνη και την προοπτική».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪ́ΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μια φωτεινή μέρα ξημέρωσε για το ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός μίλησε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε.

Ο αγώνας όμως, συνεχίζεται.

Ήρθε η ώρα η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί ξανά ο γνήσιος εκφραστής των αγώνων και των ονείρων του ελληνικού λαού.

Να αποτελέσει τη ρεαλιστική, μαχητική και αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Είμαστε το πραγματικό ανάχωμα απέναντι στη μονοκρατορία της Δεξιάς.

Ευχαριστώ τον δημοκρατικό λαό της Αχαΐας για την τιμή που μου έκανε να με επανεκλέξει βουλευτή του και μάλιστα, αυξάνοντας κατά σχεδόν 50% τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη να δώσουμε μαζί την επόμενη μάχη για μια δυναμική δημοκρατική φωνή στις επερχόμενες εκλογές.

Να στείλουμε πιο ηχηρό το μήνυμα της Προοδευτικής Αλλαγής.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο μας, Νίκο Ανδρουλάκη και σε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος που δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία μας.

Και βέβαια, να συγχαρώ ιδιαιτέρως όλους τους συνυποψήφιούς μου στην Αχαΐα για τον έντιμο, συνεπή και ωραίο αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία.

Πριν τις εκλογές τους έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, που όμως όπως αποδείχθηκε περίτρανα τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ποιο είναι το βολικό κόμμα για να πετύχει τους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία, ενώ αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος αποδείχθηκε το περιτύλιγμα του παρακράτους των υποκλοπών και της εκτεταμένης διαφθοράς, αντί να καταρρεύσει, ενίσχυσε τα ποσοστά της χάρις τον χρυσό χορηγό της.

Θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καλύτερα οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως ήταν οι «Πρέσπες του Αιγαίου» και «η θάλασσα δίχως σύνορα», για τα «τοπικά νομίσματα» και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο.

Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία, που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Ο ελληνικός λαός έστειλε καθαρά τα μηνύματά του και καθείς εφ’ ω ετάχθη.

Σε αυτή τη νέα πορεία αγκαλιάζουμε τις αγωνίες των πολιτών για να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στην αντιπολίτευση, πραγματικό ανάχωμα και αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.