ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


0
(0)

Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα.

Στο «και πέντε» ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μέτρο στην κατεύθυνση που είχαμε ζητήσει.

Όμως πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό με βάση την ηλικία, έπρεπε να ξεκινήσει από το ίδιο το κράτος. Δεν μπορεί να ελέγχει ένας ανεμβολίαστος την τήρηση των μέτρων για τον εμβολιασμό. Ας τολμήσει.

Δυστυχώς βέβαια, για μία ακόμα φορά, «ξέχασε» να πει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΤΟ ‘’ΣΧΕΔΙΟ’’ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!»

Για «κυβέρνηση – απλό παρατηρητή» και υπουργούς που «στρουθοκαμηλίζουν» μπροστά στο πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων που δείχνει να έχει τόσο διάρκεια, όσο και ένταση, «στραγγαλίζοντας» την αγορά και φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής επέρριψε ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο αν και βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παρουσιάζουν πτώση τζίρου της τάξης του 30%, να «πνίγονται» από την αύξηση των απαιτήσεων αποπληρωμής συσσωρευμένων οφειλών και να τις κατατρέχει η μειωμένη ρευστότητα λόγω ασφυκτικών όρων δανειοδότησης, δεν κάνει τίποτα για να αποφύγει τον κίνδυνο μαζικών λουκέτων, παρότι ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί το 99% της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, επιπλέον, εγκάλεσε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρέθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν εκταμίευσε την 1η δόση του Ταμείου, ύψους 1,718 δις ευρώ τον Οκτώβριο, αλλά αντίθετα μετέθεσε την όλη διαδικασία για το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε πως η συγκεκριμένη καθυστέρηση οφείλεται στη – με ευθύνη της κυβέρνησης – καθυστέρηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και στόχων που σχετίζονται με την εκταμίευση των δόσεων, όπως και με την όχι και τόσο καλή δημοσιονομική εικόνα της χώρας, παρά τις περί αντιθέτου «ενέσεις αισιοδοξίας» του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σημειωτέον αποφεύγει να εξηγήσει, γιατί οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αποφεύγουν να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία.

Σε σχέση με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις «Στρατηγικές Επενδύσεις» ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για «μνημείο άκρατου κυβερνητικού οπτιμισμού», το οποίο ωστόσο παρουσιάζεται ως «νομοθετική επιτομή» συνεκτικότητας και ολοκληρωμένου σχεδίου προσέλκυσης και επιτάχυνσης επενδύσεων, χωρίς ωστόσο όλα αυτά να επιβεβαιώνονται από τη στιγμή που νομοθετείται:

η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος ταυτίζεται με την απορρύθμιση του χωρικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού,
η απαράδεκτη υλοποίηση «στρατηγικών» επενδύσεων σε όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000,
η παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας, που ξεκάθαρα αντίκειται στις αρχές της αειφορίας,
το εξόφθαλμο και υπερβολικό χρονικό περιθώριο των 15 ετών για την υλοποίηση μιας στρατηγικής επένδυσης,
πολεοδομικές ρυθμίσεις, που αναιρούν το χωρικό σχεδιασμό σε όλες τις κλίμακες, ακυρώνοντας κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου, πολεοδομικού κεκτημένου και διασφάλισης της τοπικής συναίνεσης και κυρίως
καμία πρόβλεψη για τις μικρές επιχειρήσεις, όπως και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Εύβοια και την Ηλεία.
«Τα πάντα στο βωμό ‘’του επένδυση να είναι, κι ό,τι να ‘ναι’’, τα πάντα όμως και στο βωμό της επικοινωνίας προκειμένου να παρουσιαστεί η κυβέρνηση ως φιλο-επενδυτική, αρκεί να βγει ο κ. Πρωθυπουργός φωτογραφία στα σχετικά ρεπορτάζ με κάποιους από τους Υπουργούς του, αρκεί να παίξει κάτι – οτιδήποτε – στα κεντρικά δελτία ειδήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε πως το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, παραδοσιακά στηρίζει τις κάθε είδους επενδυτικές πρωτοβουλίες, εφόσον αυτές σέβονται το περιβάλλον και εφόσον βασίζονται σε ένα ισορροπημένο πλαίσιο κινήτρων, τόσο για τους ξένους, όσο και για τους εγχώριους επενδυτές, υπενθυμίζοντας ενδεικτικά τη συνεχή υποστήριξη του κόμματος για την επιτέλους ολοκλήρωση της επένδυσης του Ελληνικού.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Ι.Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (σελ. Α44 68)

Ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά το δημοσίευμα του Ι.Κ. Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής (σελ. Α44 68) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για άλλη μια φορά, ο κ. Πρετεντέρης διαστρεβλώνει την αλήθεια, ελπίζω χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα…

Επικαλείται το όνομα μου, αναφερόμενος σε γραφόμενα άλλου δημοσιογράφου, αφού δεν είχε την ευθιξία αλλά ούτε και το θάρρος να επικοινωνήσει μαζί μου και να ρωτήσει ό,τι θέλει, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η αλήθεια για το θέμα που θίγει είναι ότι: βάσει συμφωνητικού που είχε συνυπογράψει η Φώφη Γεννηματά και έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές, ρυθμίζονται κατά τον νόμο όλα τα σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση θέματα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στο συνασπισμό «Κίνημα Αλλαγής» έχουν εκχωρήσει την κρατική χρηματοδότηση: α) στο ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετείται μέρος των υποχρεώσεων του και β) στην κεντρική διαχείριση του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου, μαζί με τις οικονομικές συνεισφορές των βουλευτών και των μελών, να καλύπτονται λειτουργικές και πάγιες ανάγκες.

Ο κ. Πρετεντέρης όφειλε και μπορούσε να γνωρίζει τα παραπάνω ώστε να μην κατηγορηθεί για σκοπιμότητα αφού και άλλα κόμματα όπως η ΝΔ είχαν ανάλογα και μεγαλύτερα χρέη στα οποία ποτέ δεν αναφέρεται.

Η εκλογική διαδικασία είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση που δεν μπορεί να θολώσει από αυθαίρετους και ανιστόρητους ισχυρισμούς.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Ο Γραμματέας του Κινήματος ΑλλαγήςΜανώλης Χριστοδουλάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό κ. Γιώργο Χότζογλου, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής και αρμόδιος για θέματα Εργασίας της Κ.Ο. Γιώργος Μουλκιώτης και οι Γραμματείς των Τομέων Τουρισμού και Εργασίας Γιώργος Νικητιάδης και Χρήστος Μέγας.

Μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση. Ιδιαίτερα όσοι υπέστησαν τις μονομερείς αναστολές των συμβάσεων τους και οι εποχιακά εργαζόμενοι, εγκαταλείπονται και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην πάρουν το επίδομα ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επαίρεται για την «καλή χρονιά» στον Τουρισμό – για την οποία η ίδια δεν έκανε τίποτα – αφήνει παντελώς απροστάτευτους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο, ειδικά ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Αποκαλύπτει, έτσι, το ανάλγητο πρόσωπο του δήθεν επιτελικού κράτους.

Το Κίνημα Αλλαγής φέρνει ξανά το θέμα στη Βουλή με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαιτώντας να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την β’ ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των άρθρων του σχεδίου νόμου: «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας» ανέφερε τα εξής:

 • Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σήμερα θεωρώ ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση τόσο για την προώθηση των εμβολιασμών όσο και για την επιδημιολογική επιτήρηση μπροστά και στη νέα μετάλλαξη Όμικρον με την οποία έρχεται αντιμέτωπη η παγκόσμια κοινότητα.
 • Όμως αργήσατε κύριε Υπουργέ. Ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει προ πολλού ώστε να μη φτάνατε σήμερα στο σημείο να επιβάλλετε ακόμη και πρόστιμο για να τον επιτύχετε.
 • Τον λογαριασμό της ολιγωρίας σας τον πληρώνουν πάλι οι πολίτες.
 • Αντί η πανδημία να γίνει εφαλτήριο για την αναγέννηση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η κυβέρνηση μένει σταθερή σε μία στείρα διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης.
 • Η εμβολιαστική ανισότητα πρέπει να σταματήσει και όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να συνηγορήσουν σε αυτό και να αρθούν επιτέλους οι πατέντες των εμβολίων. Αρκετά με την κερδοσκοπία των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.
 • Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ είναι εξαντλημένοι από τα απανωτά κύματα της πανδημίας, ενώ πιέζονται ολοένα και περισσότερο οικονομικά καθώς τα επιδόματα που τους δώσατε, τα φορολογήσατε αυξάνοντας την φορολογική τους κλίμακα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τα πάρετε πίσω υπό τη μορφή φόρου εισοδήματος.
 • Το παρόν σχέδιο νόμου είναι ανεπίκαιρο και ανεπαρκές για να δώσει τις λύσεις που ευαγγελίζεται και αυτό διότι δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτό ασφαλιστικές δικλείδες για την επαρκή του στελέχωση, την αξιοκρατική επιλογή της διοίκησής του και την αποτελεσματικότητά του, την οποία μπορούσατε –σε κάθε περίπτωση- να θωρακίσετε με τη νομική του μορφή ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
 • Η νομική μορφή (ΝΠΙΔ) του νέου, υπό σύσταση, μηχανισμού δημιουργεί προϋποθέσεις αδιαφάνειας κι αφήνει βαθμούς ελευθερίας στην επιρροή συμφερόντων.
 • Δεν προβλέπονται όργανα και διαδικασίες εσωτερικού και –πολύ περισσότερο – εξωτερικού ελέγχου.
 • Η δυσπιστία μας δε, ενισχύεται από το γεγονός ότι η οικονομική διαχείριση της πανδημίας μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
 • Οι πολιτικές επιλογές σας ενισχύουν την δυσπιστία και την επιφύλαξη, τον διχασμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σε καιρούς κατά τους οποίους θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί και να αρθρώνουμε θετικό πολιτικό και επιστημονικό λόγο απέναντι σε κάθε δεισιδαιμονία και προκατάληψη.
 • Η πολιτική του φόβου πια δεν αποδίδει. Χρειάζονται πολιτικές ελπίδας, με κοινωνικό πρόσημο και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του δημοσίου συμφέροντος.
 • Σε αυτήν την κατεύθυνση το παρόν σχέδιο νόμου είναι ανεπαρκές.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)