ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Με φόντο αποβατική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο Τούρκος Πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο αναθεωρητισμού, το οποίο προκλητικά ανάρτησε στα ελληνικά στο Twitter, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας: «Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ».

Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη.

Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε όσους στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και με ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το παραλήρημα Ερντογάν δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την εξουσία.

Οι τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών και οι απειλές για την εθνική κυριαρχία μας είναι πέρα από κάθε σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα όταν βαφτίζει εχθρό του κράτους και τρομοκράτη όποιον διαφωνεί μαζί του, φυλακίζοντας ακόμα και δημοσιογράφους ή βουλευτές της αντιπολίτευσης και προσπαθεί τώρα να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Αναφέρεται σε συμμάχους όταν ευθέως εκβιάζει τη Φινλανδία και τη Σουηδία με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Είναι καιρός οι εταίροι μας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά σε αυτή την αναθεωρητική στρατηγική. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μόνη καθαρή απάντηση πρέπει να είναι το εμπάργκο όπλων.

Θα το πω για πολλοστή φορά, όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον Ερντογάν υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Οι δύο τελευταίες φωτιές στον Υμηττό και στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο αποδεικνύουν ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτές οι συνέπειες που έχει υποστεί η χώρα μας.

Στον εύκολα προσβάσιμο Υμηττό, σαν να μην πέρασε μια μέρα, ξαναζήσαμε τις τραγικές σκηνές του πρόσφατου παρελθόντος. Την έλλειψη πρόληψης, την καθυστέρηση άμεσης επέμβασης των αεροσκαφών, την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέσων κατάσβεσης..

Στον Ασπρόπυργο, διευρύνθηκε ο πύρινος κατάλογος εργοστασίων. Οι καταστροφές τα τελευταία χρόνια είναι ανυπολόγιστες στη Μεταμόρφωση, στη Λάρισα, στη Σίνδο, στο Ηράκλειο, στο Λασίθι, στην Πρέβεζα, στην Πάτρα, στην Αυλίδα, στο Μενίδι, στην Κορινθία, στα Οινόφυτα, στα Μέγαρα, στη Θεσσαλονίκη..

Τα σοβαρά ζητήματα που τίθενται αφορούν τη μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις, τους προληπτικούς ελέγχους για την πυρασφάλεια αλλά και τον καθαρισμό από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που εκλύονται δηλητηριάζοντας τον αέρα, το έδαφος, τα νερά και τη διατροφική αλυσίδα.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι εθνικής σημασίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυσή του.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΟΥΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία, στο πλαίσιο της οργάνωσης ανοιχτών θεματικών συζητήσεων για ζητήματα πολιτικής με στόχο την εξεύρεση λύσεων και προτάσεων, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση για το μείζον ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Με αφορμή και την δημοσίευση του 1ου Κειμένου Θέσεων του ΙΝΣΟΣΙΑΛ για το συγκεκριμένο θέμα συζήτησαν, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Audencia Business School Μάνθος Ντελής και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Τζαβαλής. Την συζήτηση συντόνισε ο επικεφαλής του ΙΝΣΟΣΙΑΛ, καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρατέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα για την διαχρονική και κυρίως για την σημερινή αποτύπωση του προβλήματος ενώ κατατέθηκαν από τους ομιλητές και προτάσεις αντιμετώπισης.

Όπως ανέφερε κατά την έναρξη της συζήτησης ο κ. Χριστοδουλάκης «μετά την κρίση του 2008 το πρόβλημα άρχισε να μεγαλώνει, να γίνεται επιβαρυντικό για κάθε οικονομία και δυστυχώς πήρε μια νέα διάσταση λόγω της πανδημίας. Λόγω του πολέμου το πρόβλημα διογκώθηκε στις επιχειρήσεις. Μιλάμε για το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους. Μιλάμε για το χρέος της κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος, αλλά δεν ασχολούμαστε με το χρέος των επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών προς τις τράπεζες και το κράτος. Πριν από 20 χρόνια ήταν της τάξης του 30% – 40% του ΑΕΠ. Σήμερα, ξεπερνάει το 120% με τάσεις ανοδικές γεγονός που απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της Ευρωζώνης».

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως «η πολυπλοκότητα του προβλήματος συνεχώς μεγαλώνει. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ένα παράδοξο, όσο πιο μεγάλη είναι μια επιχείρηση τόσο πιο εύκολα ξεφεύγει από τα ραντάρ του τραπεζικού συστήματος. Τώρα, με το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει οι μεγάλες οφειλέτριες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους».

Στη συνέχεια ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής και συντάκτης του Κειμένου Θέσεων κ. Ντελής ανέφερε πως «ως ένα ποσοστό το ιδιωτικό χρέος αυξάνει το ΑΕΠ. Όμως ένα πολύ υψηλό ιδιωτικό χρέος μειώνει το ΑΕΠ. Σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας. Στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν περίπου στο 50% του ΑΕΠ, 2011 – 2012 κορυφώθηκε κατόπιν υπήρξε μια μικρή μείωση και σήμερα βρίσκεται στα επίπεδα του 2016, πάνω από το 100% του ΑΕΠ της χώρας. Σε απόλυτους αριθμούς, για το οικονομικά ασθενέστερο 50% η Ελλάδα διολισθαίνει από το 5.5% πλούτου τη δεκαετία του 2000 στο -1.8% χρέος το 2021, δηλαδή το οικονομικά ασθενέστερο 50% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σήμερα περισσότερο χρέος από ότι πλούτο. Ο τραπεζικός τομέας είναι εκτεθειμένος στο ιδιωτικό χρέος σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το Ελληνικό ιδιωτικό χρέος ανήλθε σε 221δισ ευρώ το 2021και αυξημένο σημαντικά από τα 202δισ ευρώ το 2019. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν το 2021 σημαντικά υψηλότερα του μέσου των χωρών της ΕΕ(12,8% ως ποσοστό του συνόλου των δανείων έναντι μόλις 2,1% στην ΕΕ)».

Ο κ. Ντελής παρέθεσε επιπλέον συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης: α) η κατανάλωση της γενικής κυβέρνησης πρέπει να συνδέεται με παραγωγικές επενδύσεις που θα δημιουργούν πλούτο, β) το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και τον τραπεζικό δανεισμό, που εκτός από τις πράσινες επενδύσεις πρέπει να κατευθυνθούν και προς την υποστήριξη των μεγάλων θεσμικών αλλαγών (πχ δικαιοσύνη και εκπαίδευση), γ) μετάβαση σε ένα σχεδόν πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που θα πατάξει τη φοροδιαφυγή και θα μειώσει τη στρατηγικά μη αποπληρωμή του ιδιωτικού χρέους, δ)σύνδεση των ηλεκτρονικών πληρωμών με το γενικό λογιστήριο του κράτους και απευθείας απόδοση του ΦΠΑ, αύξηση δημοσιονομικού χώρου και μείωση των φορολογικών βαρών των ιδιωτών, μειώνοντας έτσι και το χρέος, ε) αυτή η μεταρρύθμιση θα οριοθετήσει και ποιοι είναι οι πραγματικά ασθενέστεροι, ώστε η οικονομική στήριξη να κατευθύνεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, στ) σε περιόδους νομισματικής πολιτικής, η πιστωτική επέκταση γίνεται κυρίως προς τους οικονομικά ισχυρούς, αυξάνοντας την οικονομική ανισότητα, η) χρειαζόμαστε ένα φόρο μεγάλου πλούτου, ιδανικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θ) τα χρήματα από το φόρο θα πρέπει να κατευθύνονται αυστηρά σε παραγωγικές διαδικασίες και βέβαια ι) με μέτρα φορολόγησης του μεγάλου πλούτου.

Από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Τζαβαλής στάθηκε στους λόγους μη αποπληρωμής του ιδιωτικού χρέους: α)στρατηγικοί κακοπληρωτές (περίπου 20% του συνόλου) και β) οικονομική αδυναμία πληρωμής (80% του συνόλου) λόγω έλλειψης ρευστότητας. Σημείωσε πως «οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν καταβάλουν πληρωμές ούτε αν τις ρυθμίσουν σε μικρότερες δόσεις» και ανέφερε πολιτικές – δράσεις αντιμετώπισης όπως: α)Πρόγραμμα Ηρακλής, όπου ένα μεγάλο μέρος των δανείων έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών και οι απαιτήσεις χρέους διαχειρίζονται από τις ΕΑΑΔΠ (Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις), β) Υπηρεσία Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, γ)Φορέας Απόκτησης και Εκμίσθωσης Ακινήτων για Ευάλωτα και Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (περίπου 100.000). Με την προτροπή «να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ομαλής εξυπηρέτησης των κόκκινων δανείων» κατέληξε ο κ. Τζαβαλής.

Σε αναλυτική παράθεση στοιχείων αλλά και πολιτικών που ήδη έχει εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας προχώρησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Μιχάλης Κατρίνης. Ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως «το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 260 δισ ευρώ, το τελευταίο τρίμηνο του 2021 οι απλήρωτες οφειλές προς Εφορία και ΕΦΚΑ ήταν 4,5 δισευρώ ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος τα νέα κόκκινα δάνεια ετησίως θα κυμαίνονται μεταξύ 4 – 6 δις ευρώ. Αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 1 εκ. τα κόκκινα δάνεια, είναι πάνω από 4 εκ. όσοι χρωστούν στην εφορία και πάνω από 2,3 εκ. όλοι όσοι χρωστούν στον ΕΦΚΑ. Παρ’ όλες τις δηλώσεις της κυβέρνησης για ρύθμιση και μείωση των κόκκινων δανείων από τα τελευταία στοιχεία βλέπουμε ότι πάνω από το 50% των ρυθμίσεων ξανακοκκινίζουν σε διάστημα 3 έως 6 μηνών. Κόκκινα δάνεια είναι το 40% των στεγαστικών δανείων, 32% των επιχειρηματικών εκ των οποίων το 55% αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ούτε με το πρόγραμμα Γέφυρα, ούτε με το νέο πτωχευτικό κώδικα η κυβέρνηση κατάφερε να ρυθμίσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να καταστήσει ένα ουσιαστικό εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών αντίστοιχα. Δεν έχει γίνει ακόμα η σύσταση του φορέα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όταν συσταθεί οι δικαιούχοι θα είναι περίπου μόνο 3.500!!!».

Ο κ. Κατρίνης κατέθεσε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το θέμα αναφέροντας τον τραπεζικό διαμεσολαβητή, την ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, την πραγματική προστασία πρώτης κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια και ασφαλιστικές δικλίδες, ένα διάφανες πλαίσιο στη διαδικασία ρύθμισης των δάνειων από τις εταιρίες διαχείριση και τέλος αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες. Καταλήγοντας ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως «το ιδιωτικό χρέος είναι μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και όχι μόνο της οικονομίας. Όμως υπάρχουν λύσεις».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 78 ετών από τη Σφαγή του Διστόμου.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Σπυρόπουλου:

Το Δίστομο είναι μέρος της συλλογικής εθνικής μνήμης, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και σημείο μηδέν για την ανθρώπινη θηριωδία. Μπορεί να πέρασαν 78 χρόνια, αλλά οι ψυχές που χάθηκαν, θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για, τον πόνο, το σπαραγμό, αλλά και το μεγαλείο της ψυχής, την Αντίσταση, το πάθος για Λευτεριά. «Εδώ πονά η σιωπή», έγραψε κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος, στο «Επίγραμμα για το Δίστομο». Στο Δίστομο όμως εκκρεμεί η δικαίωση, για επανόρθωση και αποκατάσταση για τα εγκλήματα που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς. Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και ένωσε τους Έλληνες έχει βάλει τη σφραγίδα του στην διεκδίκηση των επανορθώσεων. Γιατί η απόδοση δικαιοσύνης για το Δίστομο, είναι ταυτισμένη με την ιστορία μας, αλλά και με τον αγώνα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία.

Άλλος ένας κρίσιμος τομέας που η Κυβέρνηση της ΝΔ πριμοδοτεί τους μεγάλους εις βάρος των μικρομεσαίων!

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μέσω τηλεδιάσκεψης από Θεσσαλονίκη και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας από τα γραφεία του κόμματος στην Βουλή, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαχειριστών Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας (Σ.Δ.Σ.Α.Ε.) ενόψει και του επικείμενου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νομοθετικό πλαίσιο αποθήκευσης ενέργειας και τις αδειοδοτήσεις έργων Α.Π.Ε..

Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., κ. Λουκά Λαλιώτη, και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας, κ. Γεώργιο Θεοδωράκη Γενικό Γραμματέα του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., κ. Βασίλειο Πουλόπουλο Ταμία του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., κα Ακριβή Λέκα Σύμβουλο σε Περιβαλλοντικά θέματα του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., Ε.ΔΙ.Π., Τομέας Γεωγραφίας & Περιφ. Σχεδιασμού ΣΑΤΜ-ΜΓ Ε.Μ.Π. και κ. Γεώργιο Μεντή Νομικό Σύμβουλο του Σ.Δ.Σ.Α.Ε., τα εμπόδια που θέτει η Κυβέρνηση στην ομότιμη συμμετοχή στις χρηματοδοτήσεις και τις διασυνδέσεις μικρών και μεσαίων έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας.

Από την πλευρά τους ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Γραμματέας Χάρης Δούκας σημείωσαν ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης όσο και όλα τα στελέχη του Κινήματος έχουν κάνει σημαία τους την ενεργειακή δημοκρατία και την προτεραιότητα που πρέπει να έχει η αποκεντρωμένη παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας με οικιακά και μικρομεσαία έργα από ΑΠΕ, έναντι των μεγάλων «φαραωνικών» έργων που για μια ακόμα φορά προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ. Τόνισαν επίσης ότι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Σχέδιο Ελλάδα 2.0.) πρέπει να αλλάξει άμεσα ώστε να ανακατευθυνθούν πόροι και να μην πάνε μόνο σε 2-3 μεγάλους παίκτες της αγοράς, αλλά να υπάρξει διάχυση των πόρων σε περισσότερους, όπως γίνεται και στην Γερμανία, κάτι που ζητά επίμονα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα, και οι δυο πλευρές σημείωσαν τον κομβικό ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και σε αυτό το ζήτημα ώστε να αναθεωρηθούν υπάρχουσες μελέτες και προτάσεις προκειμένου να μην υπάρχουν τεχνητά εμπόδια στην ανάπτυξη και στήριξη μικρών και μεσαίων έργων αποθήκευσης από ένα νοικοκυριό, μια βιοτεχνία ή ένα ξενοδοχείο. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Αρβανιτίδης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σχετική παρέμβαση προς την ΡΑΕ.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θανάσης Ζαννιάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΤΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022»

Ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την επίσκεψη και περιήγησή του στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τα Ποσειδώνια δεν είναι απλά η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση, είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας θεσμός για την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, μία γιορτή των ανθρώπων που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν και υποστηρίζουν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί και σήμερα να είναι η ισχυρότερη του πλανήτη, βασιζόμενη στην μακρόχρονη παράδοση και τεχνογνωσία της σε έναν τομέα που αποτελεί την επιτομή της πλέον ελεύθερης, ανοικτής και ακηδεμόνευτης οικονομικής δραστηριότητας και με βασικό συντελεστή της επιτυχίας της το ανθρώπινο δυναμικό της, τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να μιλήσω με αρκετούς εκθέτες, διαπιστώνοντας με μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι στην αιχμή της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της πρωτοπορίας βρίσκονται πολλοί νέοι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά και διαμορφώνουμε τις εθνικές πολιτικές της χώρας μας, ο καθένας από το μετερίζι του, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας περιμένουν από εμάς να τους υποστηρίζουμε, αφουγκραζόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις και εξελίξεις καθώς και τις αναζητήσεις και προσδοκίες της νέας γενιάς».

Ο Υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την επίσκεψη και περιήγησή του στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τα Ποσειδώνια δεν είναι απλά η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση, είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας θεσμός για την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, μία γιορτή των ανθρώπων που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν και υποστηρίζουν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί και σήμερα να είναι η ισχυρότερη του πλανήτη, βασιζόμενη στην μακρόχρονη παράδοση και τεχνογνωσία της σε έναν τομέα που αποτελεί την επιτομή της πλέον ελεύθερης, ανοικτής και ακηδεμόνευτης οικονομικής δραστηριότητας και με βασικό συντελεστή της επιτυχίας της το ανθρώπινο δυναμικό της, τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και να μιλήσω με αρκετούς εκθέτες, διαπιστώνοντας με μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι στην αιχμή της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της πρωτοπορίας βρίσκονται πολλοί νέοι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά και διαμορφώνουμε τις εθνικές πολιτικές της χώρας μας, ο καθένας από το μετερίζι του, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας περιμένουν από εμάς να τους υποστηρίζουμε, αφουγκραζόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις και εξελίξεις καθώς και τις αναζητήσεις και προσδοκίες της νέας γενιάς».

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.