ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Η καθιέρωση της 25ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας ημέρας του ναυτικού από τον IMO (International Maritime Organization) αποτελεί τη συμβολική αναγνώριση του κόπου και της προσφοράς των ναυτικών στη διεθνή κοινωνία, στην παγκόσμια οικονομία και στη σύγχρονη ζωή. Οι άοκνοι και ριψοκίνδυνοι θαλασσοπόροι του σήμερα συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της δημιουργίας και της διατήρησης των θαλάσσιων δρόμων, διασφαλίζουν, με το μόχθο τους, την ευημερία του πλανήτη καθώς συνδέουν τις κοινωνίες μεταξύ τους. Δημιουργούν αδιαλείπτως, με τόλμη, τις αναγκαίες οικονομικές και πολιτισμικές αλληλεπιδράσεις οι οποίες αποτελούν την προϋπόθεση της για την ψυχολογική και πολιτισμική ενότητα της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Πέρα από την καθοριστική συμβολή των πληρωμάτων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και του κόσμου, οι θαλασσοπόροι των καιρών μας είναι οι φορείς της ανεκτίμητης σοφίας των ταξιδιών και των κινδύνων.

Μία μέρα αφιερωμένη σε αυτούς είναι η ελάχιστη τιμή που τους πρέπει.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά, με πράξεις και όχι με λόγια, ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό του Έλληνα ναυτικού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο, 20-24 Ιουνίου 2022), συμμετείχε ο Πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, στην Ολομέλεια της οποίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, απευθύνθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου παρουσίασε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, το σχέδιο Έκθεσης που έχει αναλάβει να συντάξει, για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε σειρά επαφών με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Donika Gervalla-Schwarz.

O Γιώργος Α. Παπανδρέου, τόνισε μεταξύ άλλων, το ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην εμβάθυνση της ενσωμάτωσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Παράλληλα, ενημέρωσε σε σχετική συνεδρίαση την Επιτροπή Ελέγχου και Παρακολούθησης, για την διερευνητική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 14 και 15 Ιουνίου στη Βουδαπέστη και τις επαφές που είχε εκεί με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, στο πλαίσιο της κατάρτισης Έκθεσης, για την τήρηση υποχρεώσεων της Ουγγαρίας, ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, προήδευσε της συνεδρίασης της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, της οποίας πρόσφατα εκλέχτηκε Πρόεδρος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, στο περιθώριο της Συνέλευσης, συμμετείχε σε γεύμα που παρέθεσε προ τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Tiny Kox, καθώς και σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović-Burić, προς τιμήν των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών που μετείχαν στη Θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.