ΔΗΛΩΣΗ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Ε.Α.Σ.)


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 31 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.)

Το Κίνημα Αλλαγής με επανειλημμένες του παρεμβάσεις είχε επισημάνει τις αδιαφανείς προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) που είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών στην χώρα μας.

Είχαμε εκφράσει την ανησυχία για το μέλλον της εταιρίας λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο από το οποίο θα προέκυπταν οι αναγκαίες δράσεις και πιθανές αναδιαρθρώσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξη της. Είχαμε επίσης εκφράσει φόβους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ε.Α.Σ. ανεξάρτητα των αναγκών και της προοπτικής της.

Οι ανησυχίες και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της διοίκησης της εταιρίας, προφανώς με έγκριση του πρωθυπουργού, περί μεταφοράς των εγκαταστάσεων της εταιρίας από τον Υμηττό προς το Λαύριο, χωρίς μια τέτοια δράση να απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο και από τις αναγκαίες σχετικές αναλυτικές μελέτες. Πρόκειται για εξυπηρέτηση συμφερόντων που επιδιώκετε να καλυφθούν με την παράλληλη εξαγγελία μεταφοράς κάποιων υπουργείων στους χώρους του σημερινού εργοστασίου και δημιουργίας πρωθυπουργικού γραφείου στο παλαιό γραφείο του μακαρίτη επιχειρηματία Μποδοσάκη στον 7ο όροφο του κτιρίου της διοίκησης της εταιρίας;

Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο να εμποδίσει την διάλυση της εταιρίας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η αμυντική βιομηχανία της Χώρας θα έπρεπε να αποτελεί το κέντρο της κυβερνητικής προσοχής. Αναμένοντας τις επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά.

Στη Βουλή η επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με την οποία, ζητούν από την Κυβέρνηση την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία  με φυσική παρουσία στα καταστήματα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  από την 5η Απριλίου, με πρώτα όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα και με τήρηση της αναλογίας του ενός (1) πελάτη/καταναλωτή ανά 25 τ.μ..

 

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

 « Όσο αναγκαία ήταν η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, άλλο τόσο αναγκαίο είναι και το άνοιγμα της αγοράς και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Το Λιανικό Εμπόριο όλο το 2020 υπέστη τεράστια ζημιά και δυστυχώς η απόσβεση της δεν καλύφθηκε.

Η Πολιτεία αυτό που μπορούσε έχει δώσει, το μέγιστο στον άμεσο τουρισμό και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες και το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος είναι το εμπόριο.

Σε αντίστοιχη κατάσταση είναι μέχρι τώρα και το 2021.

Ήδη ένα τεράστιο ποσοστό για τους επόμενους μήνες θα βγουν από το οικονομικό κύκλωμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα κρίση, η Ελλάδα αλλά και όλοι εμείς επιδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσομε με αποφασιστικότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα. Και με βασικά όπλα τους εμβολιασμούς και τα self test,  που πολύ σωστά η Κυβέρνηση δίνει δωρεάν τη δυνατότητα του ελέγχου σε όλους τους πολίτες,  οφείλουμε να προχωρήσουμε τώρα με αίσθημα ευθύνης, για να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Ζητάμε την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία  με φυσική παρουσία στα καταστήματα και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  από την 5η Απριλίου, με πρώτα όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα και με  τήρηση της αναλογίας του ενός (1) πελάτη/καταναλωτή ανά 25 τ.μ.

Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ».

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.