ΔΗΛΩΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΕΥΘΕΙΑ, ΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Η εκ μέρους μας καταδίκη της Ρωσίας για την ανακήρυξη ως ανεξάρτητων κρατών των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας, περιοχών που μαστίζονται τα τελευταία πολλά χρόνια από αιματηρές εχθροπραξίες είναι ευθεία, ρητή και απερίφραστη.
Η απεμπλοκή από την πολεμική ατμόσφαιρα τελικά αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τα γεγονότα που προκάλεσαν την ίδια την ουκρανική κρίση.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης. Καταδικάζουμε την αναγνώριση από τη Ρωσία ως ανεξαρτήτων κρατών των Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας, απόφαση που παραβιάζει κατάφορα το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμφωνίες του Μινσκ. Ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και την επιστροφή της Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν επιτρέπεται να είμαστε απλοί παρατηρητές, αλλά ενεργοί πρωταγωνιστές στην απόπειρα αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής για την ασφάλεια.

Η Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Παράλληλα, θα πρέπει να διασφαλίσει την προστασία της πολυπληθούς Ελληνικής μειονότητας στην περιοχή και να είναι προετοιμασμένη για πολλαπλά σενάρια εξελίξεων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ Ρ/Σ REAL FM (ΑΥΡΙΟ 23/02/2022)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 11:15, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το ποιος ευθύνεται για την ενεργειακή ακρίβεια στη χώρα μας, ο Γιώργος Αρβανιτίδης Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και ο Χάρης Δούκας Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής προέβησαν σε κοινή δήλωση επισημαίνοντας τα εξής:

«Ακούσαμε τις ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για την Αριστερά, τις Α.Π.Ε. και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην μείωση των τιμών ενέργειας. Η ευθύνη όμως που δεν έχουν προχωρήσει οι Α.Π.Ε. στην χώρα μας βαραίνει την παρούσα Κυβέρνηση. Οι επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ είναι που βάλανε εμπόδια στα πολλά μικρά έργα ΑΠΕ των πολιτών, των παραγωγών και των Ενεργειακών Κοινοτήτων που θα μπορούσαν να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μειώσουν μόνιμα το ενεργειακό κόστος αλλά και το κόστος των αγροτικών προϊόντων για παράδειγμα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που επέλεξε να αυξήσει την ενεργειακή μας εξάρτηση από το φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση να εκτεθεί η χώρα στο ράλι των τιμών του. Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που δεν έκανε καμία δομική παρέμβαση στις στρεβλώσεις του Target Model. Ας ψάξει λοιπόν καλύτερα τους λόγους της ενεργειακής ακρίβειας στην Ελλάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης και να ξεκινήσει πρώτα από τις επιλογές και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στην οποία είναι Υπουργός. Ας σοβαρευτεί ο κ. Γεωργιάδης. »

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.