ΔΗΛΩΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Τελευταία ενημέρωση 17 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο είναι ιστορική. Πρώτον γιατί αλλάζει μια πολιτική των ΗΠΑ που χρονολογείται από το 1977, δεύτερον γιατί έχει έντονο θετικό συμβολικό πρόσημο, τρίτον γιατί αποτελεί μία ακόμη αμερικανική απάντηση στην αντισυμμαχική πολιτική του Προέδρου Ερντογάν και τέταρτον γιατί ανατρέπει μια πολιτική ίσης αντιμετώπισης του εισβολέα του 1974 και του θύματος της εισβολής που είναι η Κύπρος.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή έκτακτου φόρου 33%, επί των υπερκερδών βιομηχανιών πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων, για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων, επιβεβαιώνει την κεντρική φιλοσοφία των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Εξαρχής είχαμε πρώτοι αναδείξει την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών όλων των ενεργειακών εταιρειών, για την χρηματοδότηση των διογκούμενων αναγκών της κοινωνίας.

Διαβάζουμε ότι η Κυβέρνηση ξεκίνησε να επεξεργάζεται τον τρόπο υλοποίησης της έκτακτης εισφοράς για τα διυλιστήρια.

Επισημαίνουμε πως αντίστοιχη ρύθμιση πρέπει να γίνει και για τη μεγάλη δημόσια εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου.

Όλοι οι συντελεστές της αγοράς πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια άμβλυνσης της ενεργειακής κρίσης και προστασίας των περισσότερο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: “ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ” ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, και ειδικότερα για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

«Η κουρελιασμένη Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη από το βαρύ σκάνδαλο των υποκλοπών, που σέρνεται πίσω από τη φίμωση των μαρτύρων και διάφορες άλλες χυδαιότητες, οι οποίες καταγράφονται στο δημόσιο βίο και μέσα στο Κοινοβούλιο, ήρθε να μοιράσει στη ΔΕΘ πάλι “καθρεφτάκια για ιθαγενείς”.

Ποιος ξεχνά, όμως, ότι έχουμε υπερεκτέλεση φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο οκτάμηνο, καθώς και 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος επιπλέον έσοδα από φόρους, σε σχέση με τον προηγούμενο Αύγουστο.

Συνεπώς, οι ειρωνείες για το “λεφτόδεντρο”, πίσω από τις οποίες επικοινωνιακά κρυβόταν ο κ. Μητσοτάκης, καταπίπτουν, όσο ο Ελληνικός Λαός βλέπει στα επίσημα στατιστικά δεδομένα.

Δεν μπορούν να σταθούν πια οι δημοσιονομικές δικαιολογίες, πως δεν υπάρχει χώρος για να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Αντί να κάνουν, λοιπόν, παραγωγικές επενδύσεις, επιλέγουν να περιορίζονται σε επιδοματικές πολιτικές. Και μάλιστα, εξαιρώντας από αυτές τις πολιτικές τις μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες, όπως των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αλλά και των αγροτών.

Επειδή προέρχομαι από αγροτική περιοχή, οι εξαγγελίες προς τον αγροτικό κόσμο είναι πράγματι “καθρεφτάκια προς ιθαγενείς” και πολιτική “απάτη”. Συγκεκριμένα, από τα δισεκατομμύρια που μοίρασε η Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 150 εκατομμύρια ευρώ δήθεν στον αγροτικό κόσμο, εκ των οποίων, τα 90 εκατομμύρια στους κτηνοτρόφους και τα 60 στους αγρότες, τα οποία είναι τα χρήματα που ήδη έχει εξαγγείλει και οφείλει από το ΕΣΠΑ.

Όσο για την κοινωνική κατοικία, υπενθυμίζω ότι τον ελληνικό δημόσιο διάλογο τον άνοιξε πρώτος ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, προτείνοντας καλές πρακτικές από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες για τον τρόπο με τον οποίο σε άλλα κράτη χειρίζονται το θέμα επιτυχημένα. Η Ν.Δ., αντί να διδαχθεί από τα καλά παραδείγματα που ήδη υπάρχουν, προσπαθεί να ενισχύσει τα λόμπι των μεγάλων κατασκευαστών.

Σε ότι αφορά τις κοκορομαχίες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνουμε απλώς, πόσο ίδιοι είναι. Χορεύουν ασταμάτητα το “βαλς του βάλτου”, στα λασπόνερα και οι δύο.

Η Δημοκρατική Ανατροπή είναι μονόδρομος.

Ειδικά τέλος, για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνω πως τους πιάσαμε στα “πράσα” και αυτό τους καθήλωσε.

Κουρέλιασαν αδίστακτα τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς.

Επιβάλλουν ομερτά με απύθμενο θράσος, φιμώνουν τα στόματα των μαρτύρων.

Είναι αδιανόητο ότι απέκλεισαν από την Εξεταστική όλα τα άμεσα εμπλεκόμενα και αρμόδια πολιτικά πρόσωπα.

Να είναι σίγουροι όμως, πως αυτό το θέμα δεν θα τελειώσει εδώ».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.