ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

5
(2)

Τελευταία ενημέρωση 12 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Η νίκη του Emmanuel Macron στη Γαλλία στέλνει παντού μηνύματα ελπίδας, στα κράτη-μέλη της ΕΕ και στους πολίτες τους. Τώρα, στον δεύτερο γύρο, θα δοθεί η μάχη κατά του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, με την ελπίδα και την προσδοκία να είναι κι αυτή νικηφόρα.

Από την παρατήρηση, ωστόσο, του αποτελέσματος προκύπτει πως η πλειοψηφία των Γάλλων στέκεται επικριτικά απέναντι στην ΕΕ και στις πολιτικές της. Μετά το Brexit και οι Γάλλοι εκφράζουν ακόμη μία φορά δυσφορία και αντίθεση. Η διαφαινόμενη νίκη του Macron δεν πρέπει να κρύψει τις ατέλειες, τις ελλείψεις, τα προβλήματα του σημερινού ευρωπαϊκού status quo, καθώς και την αλαζονεία και τις ανεπάρκειες των ηγετών που το εκφράζουν.

AΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗ ΣΕΡΜΠΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Προς ενημέρωση σας, σάς προωθούμε ανάρτηση στα social media του καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρη Σέρμπου, συμβούλου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών επιβεβαιώνουν τις ισχυρές μετατοπίσεις της Δεξιάς και της Αριστεράς στα άκρα του γαλλικού πολιτικού χάρτη. Στο πλαίσιο συγκρότησης μιας νέας δομής τριών πόλων. Με τον Γάλλο πρόεδρο να παραμένει ο κυρίαρχος εκφραστής του πολιτικού κέντρου. Επιπλέον, η αυξημένη δυσαρέσκεια των Γάλλων πολιτών, εντείνει τις κοινωνικές διαιρέσεις και ενισχύει την πόλωση στον άξονα ασφάλεια – ανισότητες – ακρίβεια αποκαθηλώνοντας το παλαιό πολιτικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, οι κλιμακούμενες οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αυξάνουν τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν τόσο η μεσαία τάξη όσο και κυρίως τα λαϊκά στρώματα με ορατό το κίνδυνο οπισθοδρόμησης στα αχαρτογράφητα νερά του κοντόφθαλμου προστατευτισμού και του δηλητηριώδoυς εθνικολαϊκισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική σοσιαλδημοκρατία θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του προέδρου Μακρόν για την επίτευξη τολμηρών πανευρωπαϊκών λύσεων που θα ευθυγραμμίζουν τους διαθέσιμους πόρους με τα συμφέροντα της ενωμένης Ευρώπης και των λαών της.

Σε αυτές τις συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζει το δικό του σχέδιο κυβερνησιμότητας, που θωρακίζει τα ευάλωτα στρώματα και λειτουργεί ως εθνικό ανάχωμα απέναντι στις διαδοχικές κρίσεις που θα δοκιμάσουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας. Τόσο εντός της νέας Ευρώπης που σταδιακά αναδύεται όσο και στο εσωτερικό σφυρηλατώντας μια περισσότερο ανθεκτική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

ΑΙΤΗΜΑ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Προς
τον Πρόεδρο
της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
κύριο Αθανάσιο Μπούρα.

Κύριε Πρόεδρε,

 

Οι Έλληνες καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υφίστανται εδώ και μήνες σοβαρές απώλειες στο εισόδημά τους, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών. Οι ανατιμήσεις άρχισαν να παρατηρούνται πολύ πριν από την έκρηξη της ουκρανικής κρίσης και πήραν δραματικές διαστάσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των υπέρμετρων επιβαρύνσεων και να πληρώσει τους σχετικούς λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αυθαίρετες ενέργειες ή αισχροκέρδεια παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ουδείς ελέγχει ή εξηγεί ποιες είναι οι τιμές εκκίνησης και πως καταλήγουν οι προμηθευτές στις τιμές διάθεσης.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, κρίνουμε πως είναι επιβεβλημένη η επείγουσα πρόσκληση και παρουσία ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει έργο και αποστολή, σύμφωνα με τους νόμους 2773/1999 και 3851/2011, την παρακολούθηση και εποπτεία της αγοράς ενέργειας, την προστασία των καταναλωτών και τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των ενεργειακών αγορών, συνεπώς η συζήτηση στην Επιτροπή μας με την ηγεσία της Αρχής και ο κατά τον νόμο θεσμικός έλεγχος θα επιτρέψουν τη συναγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και τη διαμόρφωση χρήσιμων προτάσεων και δράσεων για την αντιμετώπιση όσων οξέων προβλημάτων αναφύονται στην αγορά ενέργειας.

Ας σημειωθεί ότι η ανάγκη άμεσης πρόσκλησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επιτείνεται από τις εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την παρατεταμένη διάρκεια των πολύ υψηλών τιμών στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα πετρελαιοειδή, πράγμα που καθιστά πιο πιεστική την υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τους πολίτες της.

Με τιμή,

Για το Κίνημα Αλλαγής
Χάρης Καστανίδης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΣΑΜΠΛ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής για τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας γυναικών ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο στη Σόφια

Η Εθνική ομάδα γυναικών ανσάμπλ αποτελούμενη από τις Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες με 24,100 βαθμούς και το αργυρό μετάλλιο στον σύνθετο αγώνα με 52,650 βαθμούς στο σύνολο στο παγκόσμιο κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.

Οι επιτυχίεςσε παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο αποδεικνύουν όχι μόνο το ταλέντο τους, αλλά και την άρτια προετοιμασία που έχει γίνει από την ΕΓΟ.

Η Εθνική ομάδα γυναικών ανσάμπλ δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζει ευοίωνα και στο μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στις Ελληνίδες αθλήτριες, στις προπονήτριές τους και στο σύνολο των μελών που πλαισιώνουν την ομάδα στη Σόφια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ SPD ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κα NEZAHAT BARADARI

Συνάντηση με την Βουλευτή του SPD της Γερμανίας κα Nezahat Baradari, προσκεκλημένη του γραφείου του ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα, είχαν ο Βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Μουλκιώτης και ο Διευθυντής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής κ. Θανάσης Γλαβίνας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το μείζον ζήτημα της υιοθέτησης και εφαρμογής πολιτικών και μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Έμφαση δόθηκε στις ενεργητικές πολιτικές της αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας, ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων, στη μέριμνα για τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους, στο πρόβλημα της κοινωνικής στέγης, καθώς και στο θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και επανένταξης περιθωριοποιημένων ατόμων και κοινωνικών ομάδων.

Η βουλευτής κα. Nezahat Baradari ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα το SPD, ως κυβερνητικό κόμμα στη Γερμανία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει τις κοινωνίες της Ευρώπης και η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, θα πυροδοτήσει αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη με την εκ νέου ενίσχυση των ακραίων λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Στη σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός υγείας κ. Πλεύρης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και την ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων, όπως επίσης και σε ορισμένα σημεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, γιατί η πανδημία είναι εδώ, θα ζούμε μ’ αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το αποτύπωμά της συνεχίζει να είναι πολύ βαρύ. Δημιουργεί πιεστικές καταστάσεις και έχει ανησυχητικές επιπτώσεις. Τα μέτρα προστασίας είναι ακόμα απαραίτητα και βεβαίως κάθε σχετική αλλαγή πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής.

Με την αναφορά του υπουργού για τα απογευματινά χειρουργεία και την κάλυψη των κενών του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, όπως προτείνονται στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ, γίνεται πλέον έκδηλη η απαξίωση όλων των φορέων της Δημόσιας Υγείας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τους φορείς αλλά ούτε και με τα πολιτικά κόμματα.

Η μη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών φορέων στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, καταδεικνύει την αυταρχική και συγκεντρωτική πολιτική της κυβέρνησης. Η εισαγωγή από το «παράθυρο» του ιδιωτικού τομέα, με την προτεινόμενη επιστράτευση ιδιωτών γιατρών που απασχολούνται σε μονάδες υγείας συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ή είναι οι ίδιοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιδιωτών γιατρών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προκειμένου να καλυφθούν κενά του ΕΣΥ, παραβιάζουν το κύριο χαρακτηριστικό του νόμου 1397/83, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Με τα απογευματινά χειρουργεία, θα αναγκάζεται ο πολίτης να βάζει το χέρι στην τσέπη, αφού θα πληρώνει για να νοσηλευτεί στα νοσοκομειακά ιδρύματα. Και βέβαια, μια τέτοια διαδικασία κάθε άλλο παρά ενισχύει τη διαφάνεια και αποδυναμώνει τα φαινόμενα χρηματισμού.

Το ΕΣΥ θα πρέπει να γίνει ελκυστικό στο ιατρονοσηλευτικό δυναμικό της πατρίδας μας, με κίνητρα οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά, ώστε να μην υπάρχουν κενά και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Καλούμε την κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, να κάνει μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση με τους φορείς και τα κόμματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζονται για αύριο Τρίτη 12 Απριλίου 2022 οι παρακάτω δράσεις:

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

19:00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

(Παναγή Τσαλδάρη 10, Νίκαια – 1ος Όροφος)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

18:30 CAFE MARIN

(Είσοδος Λιμανιού)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Α’ ΑΘΗΝΑΣ – 1ο & 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα

18:00 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

(ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑ ΒΡΥΩΝΗ, ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ

ΛΗΞΟΥΡΙ

17:00 CAFE COZY

(Ανδρέα Λασκαράτου 11, Ληξούρι)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

20:00 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

(Λεωφόρος Βεργωτή 131, Αργοστόλι)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

 

 

9

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 2

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.