ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται σήμερα τη Θήβα με αφορμή την ανάγκη λήψης μέτρων αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης της περιοχής, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοπασχολούμενοι.

            Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θηβαίων Γ. Αναστασίου, όπου μετά τη συνάντηση, τόνισε:

“Βρισκόμαστε σε μία σεισμογενή περιοχή με έντονη έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας όλο αυτό το διάστημα, και από αυτή την άποψη έχουμε συναντήσεις με μαζικούς φορείς. Είδαμε τον Δήμαρχο κατ’ αρχήν, θα δούμε το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους των Εμπόρων, Βιοτεχνών – Επαγγελματιών.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής ζήτημα, το οποίο περιλαμβάνεται και στην ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα μας στη βουλή. Χρειάζεται άμεσα προληπτικός, συνολικός έλεγχος, ιδιαίτερα για τα δημόσια κτίρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπου καθημερινά συνωστίζονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Επίσης χρειάζεται προληπτικός έλεγχος και έλεγχος στατικότητας γενικότερα και στις εργατικές κατοικίες “Θήβα 3”. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, είναι φθαρμένα, είναι προβληματικά ή είναι παλαιά. Και βεβαίως χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους, στο λαό της Θήβας να μπορεί να απευθύνεται σε γνώστες, σε επιστήμονες, σε ειδικούς, οι οποίοι δεν υπάρχουν σήμερα – άρα η κυβέρνηση, το κράτος πρέπει να μεριμνήσει για αυτό – έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν και στις κατοικίες τους ή στα μαγαζιά τους τον απαραίτητο στατικό ή άλλο προληπτικό αντισεισμικό έλεγχο.

Αυτά είναι ορισμένα από τη δέσμη των αιτημάτων που θέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα που θα μας θέσουν οι φορείς και θα τα προωθήσουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και όπου χρειάζεται.”

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με τα εργασιακά ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε: “Γενικότερα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τα αλλεπάλληλα, αντεργατικά  νομοσχέδια που έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παλαιότερα, νόμοι οι οποίοι μένουν σε απόλυτη ισχύ. Οι περισσότεροι είναι νόμοι των μνημονίων, οι οποίοι δεν αφορούσαν τελικά, όπως προειδοποιούσαμε ως ΚΚΕ, την περίοδο εκείνης της κρίσης αλλά ήρθαν για να μείνουν. Άρα ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και με τον εμβληματικό νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη, θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για την κατάργηση στην πράξη αυτών των νόμων. Οι ίδιοι με την πάλη τους να τους πετάξουν στα σκουπίδια, όπως έκαναν πρόσφατα με τον νόμο Χατζηδάκη στη μεγαλειώδη απεργία και στα συλλαλητήρια της 6ης του Απρίλη.”

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ακρίβειας τονίζοντας πως: “Αυτό που ταλανίζει τη λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά νοικοκυριά  και όλο τον ελληνικό λαό είναι η έξαρση της ακρίβειας, η οποία δεν ξεκίνησε τώρα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που κάνει η Ρωσία και έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αλλά ξεκίνησε πολύ πιο πριν με την πορεία απελευθέρωσης της ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται όλες οι πηγές ενέργειας τις οποίες έχει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό υπέδαφος δηλαδή τα ορυκτά λιγνίτη και από εκεί και πέρα και οι υδρογονάνθρακες, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η γεωθερμία, το υδάτινο δυναμικό.”

 

 

ΑΘΗΝΑ 18/4/2022                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα τη Θήβα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχό της, αλλά και με αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Αφορμή της επίσκεψης, αλλά και κύριο θέμα των συζητήσεων, αποτέλεσε η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα και η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής, ώστε να προστατευτεί πρωτίστως η ζωή, αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων, οι υποδομές κλπ. Ιδιαίτερα στάθηκε στους προληπτικούς ελέγχους που πρέπει να πραγματοποιηθούν στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα εργοστάσια, τις δημόσιες υπηρεσίες  και άλλους χώρους δουλειάς. Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε σε όλες του τις συναντήσεις με τους φορείς της Θήβας ότι το ΚΚΕ επανακατέθεσε τη σχετική του Ερώτηση στη Βουλή, η οποία δεν έχει ακόμα απαντηθεί από την κυβέρνηση.

Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, ο Δ. Κουτσούμπας στάθηκε στην επιτυχία της απεργίας της 6ης Απρίλη, όπου ο “νόμος Χατζηδάκη έμεινε στα χαρτιά”, στους αγώνες που πρέπει να εκδηλωθούν και το επόμενο διάστημα, με ταξικό προσανατολισμό, ενάντια στο συμβιβασμό με τη μεγαλοεργοδοσία.

Σε ό,τι αφορά το κύμα ακρίβειας σημείωσε ότι αυτό “δεν δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία”, αλλά αυτή η εξέλιξη επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία είναι μεγάλοι σιτοβολώνες από τους οποίους εισάγει η Ελλάδα σιτάρι, ενώ λόγω της ΚΑΠ δεν μπορεί παράγει το δικό της σιτάρι. Ομοίως και σε ό,τι αφορά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο πριν, το αμερικανικό LNG τώρα, ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, με την οποία η χώρα μπορεί να έχει δικό της σχέδιο αξιοποίησης όλων των πόρων που διαθέτει, τον λιγνίτη, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τη γεωθερμία, το υδάτινο δυναμικό, ώστε “να μη γονατίζει ο λαός”.

Ενώ, ακόμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% και το ΚΙΝΑΛ το 75%, “που δείχνει ότι στα βασικά συμφωνούν”.

Στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η έξαρση των ανατιμήσεων -και μάλιστα μετά από μια δεκαετή βαθιά οικονομική κρίση, αλλά και την εκδήλωση της πανδημίας- αποτυπώνεται και στον τζίρο των καταστημάτων και πως είναι οι μικρές επιχειρήσεις που πληρώνουν αυτή την κατάσταση. Σημείωσε πως τα “επιδόματα – ψίχουλα” που εξαγγέλλει η κυβέρνηση δε λύνουν το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας πως οι επιδοτήσεις του “αναπτυξιακού του 2016” από τις περιφέρειες κινήθηκαν στα επίπεδα του 1-2% των διαθέσιμων πόρων προς τις μικρές επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά τις “αντοχές της οικονομίας” σχολίασε ότι βρίσκονται χρήματα ώστε να δίνονται φοροαπαλλαγές σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές κ.ά, αλλά όχι για τους μεροκοματιάρηδες, τους οποίους τους “κοπανάνε” στους φόρους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την ουσιαστική στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και συνολικά του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και στα επείγοντα μέτρα που πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοπασχολούμενοι ενάντια στην ακρίβεια, όπως την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, του ΕΦΚ στα καύσιμα, της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ενέργεια. Ενώ, ειδικά για τους αυτοαπαχολούμενους και επαγγελματίες σημείωσε την ανάγκη να μην “επιστραφεί η επιστρεπτέα προκαταβολή”, να υπάρξει δραστική μείωση σε χρέη και τόκους και να επιστρέψει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

 

ΑΘΗΝΑ 18/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για τη νέα στρατιωτική επιχείρηση και τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ

 

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να “συγκινούν” ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το “φωτοστέφανο” της “ειρήνης” και του “διεθνούς δικαίου”.

Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα “δυο μέτρα και σταθμά”, όπως και οι επιλεκτικές “ευαισθησίες” είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί “κυριαρχικών δικαιωμάτων” και “καταπολέμησης του αναθεωρητισμού” πάνε απλά περίπατο! Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ -που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις- “δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λές πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας.

 

ΑΘΗΝΑ 18/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η λειτουργία του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) του ΟΚΑΝΑ, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα ακόμα βήμα προς τη διάλυση της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης των χρηστών και των εξαρτημένων από ψυχοδραστικές ουσίες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί σήμερα τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους ΧΕΧ, που υπερψηφίστηκαν από όλα τα υπόλοιπα κόμματα το 2019, εν ονόματι δήθεν της «μείωσης της βλάβης», ταυτόχρονα όμως στρώνοντας το έδαφος να νομιμοποιηθεί στην κοινωνική συνείδηση ότι η χρήση και η εξάρτηση από ναρκωτικά δεν είναι πρόβλημα, απλά δεν πρέπει να είναι ορατή.

Τόσο η διεθνής πείρα από τους 89 ΧΕΧ που λειτουργούν σε 8 χώρες της Ευρώπης, όσο και η εγχώρια πείρα από τη λειτουργία στη χώρα μας του Εποπτευόμενου Σταθμού Ελεύθερης Χρήσης «Οδυσσέας», που λειτούργησε (10/2013 – 8/2014) με ευθύνη του ΟΚΑΝΑ, δείχνει ότι ούτε η χρήση και οι θάνατοι μειώθηκαν, ούτε οι «πιάτσες» άδειασαν. Αντιθέτως, σήμερα έχει πολλαπλασιαστεί η χρήση και η εξάρτηση από ψυχοδραστικές ουσίες, αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό της πολυτοξικομανίας, μειώνεται διαρκώς η ηλικία πρώτης επαφής και εξάρτησης από ναρκωτικά.

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση της Πρόληψης και των «στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων», σε συνδυασμό με την ενίσχυση των πολιτικών «διαχείρισης της βλάβης», θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το ατομικό και κοινωνικό κίνητρο για θεραπεία και αυτό είναι που θα υπηρετήσουν και οι ΧΕΧ.

Το ΚΚΕ δεν στέκεται μοιρολατρικά απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικομανίας. Αντιπαλεύει τις πολιτικές που στοχεύουν αποκλειστικά δήθεν στη «μείωση της βλάβης» από τα ναρκωτικά.

Διεκδικεί πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη – έρευνα, που θα έχουν στο επίκεντρο τις αιτίες του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης και την επίδραση που έχουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου ως κοινωνικού όντος.

Η στάση απέναντι στα ναρκωτικά είναι στάση απέναντι στη ζωή και το μέλλον, στο πού «τοποθετεί» καθένας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Έχουμε μέτωπο ενάντια σε ό,τι βάζει σε κίνδυνο το μυαλό και την ψυχή, σε ό,τι αφήνει τον άνθρωπο χωρίς απαιτήσεις από την ζωή.

Για αυτό παλεύουμε για μια ζωή ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΟΧΙ με ΔΟΣΕΙΣ.

ΑΘΗΝΑ 18/04/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.