Δεν περιμένουν πολλές αποζημιώσεις οι αλιείς της Ιεράπετρας, ζητούν όμως παρεμβάσεις για το τεράστιο πρόβλημα των λαγοκέφαλων


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Για την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια πλέον οι επαγγελματίες αλιείς της Ιεράεπτρας και όχι μόνο, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας, Λάμπης Τζαράκης, με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση για κάποιες αποζημιώσεις που πρόκειται να δοθούν σε συγκεκριμένους αλιείς που επλήγησαν λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού.

Αποζημιώσεις που όπως λέει ο κ. Τζαράκης στην Ιεράπετρα μόνο 2 σκάφη πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για να πάρουν, ενώ σε επίπεδο νομού υπάρχουν άλλα 1-2 σκάφη στη Σητεία και κανένα στον Άγιο Νικόλαο.

Παρόλα αυτά οι αιτήσεις θα γίνουν τόνισε με την ελπίδα να υπάρξει και παράταση των προθεσμιών αφού εγγράφως η ενημέρωση έγινε χθες με προθεσμία για 2 μέρες μετά.

Ο κ. Τζαράκης τόνισε πως παρά τις όποιες αποζημιώσεις δοθούν ή δεν δοθούν το μεγαλύτερο πρόβλημα που κυριολεκτικά έχει καταστρέψει το επάγγελμα του αλιέα, είναι οι πληθυσμοί των λαγοκέφαλων οι οποίοι καταστρέφουν σε λίγα λεπτά τον εξοπλισμό των ψαράδων και έχουν μειώσει και τους πληθυσμούς των ψαριών.

Σχετικά με το νέο είδος του εντυπωσιακού λεοντόψαρου ο ίδιος ανέφερε πως οι πληθυσμοί στην περιοχή είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλοι και είναι βέβαιο πως θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Το ψάρι αυτό ο ίδιος το χαρακτήρισε ανώτερο γευστικά από τη σκορπίνα, όμως για την ώρα δεν διακινείται στα ιχθυοπωλεία αφού ο κόσμος δεν τη γνωρίζει και παράλληλα απαιτείται και προσεκτικό καθάρισμα των αγκαθιών που έχει στη ράχη,  και έτσι οι ποσότητες που πιάνονται μοιράζονται σε φίλους και γνωστούς με την ελπίδα σύντομα να υπάρξει ζήτηση και από ιχθυοπωλεία.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.