Δεν μπαίνει στο «κόκκινο» το Λασίθι – Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από Δευτέρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2021 by energinews (admin)

Με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 941 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, αλλά και τα αναλυτικά στοιχεία για το πώς αυτά κατανέμονται σε ολόκληρη τη χώρα , ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσαν πριν λίγο τα νέα δεδομένα για ται το lockdown στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα, ενώ μαζί τους είναι και η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

H συνολική εικόνα σε όλη τη χώρα εμφανίζει επιδείνωση τόνισε η κα Παπαευαγγέλου η οποία τόνισε πως ιδιαίτερα στην Αττική η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και στόχος είναι να μειωθεί η κινητικότητα στις εμπορικές δραστηριότητες όμως έγινε δεκτή η εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με ραντεβού.

Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν σε όλη την χώρα με εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια.

Η μετάδοση εντός των σχολείων όπως είπε έχει παρατηρηθεί μετά από σειρά διεθνών μελετών δεν αποτελούν σοβαρή αιτία μετάδοσης του ιού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 65 κρούσματα σε όλη τη χώρα, όμως δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το ποιες περιοχές είναι πιο επικίνδυνες γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή από όλους.

Ο κ. Μαγιορκίνης στη συνέχεια τόνισε πως σε πανελλήνιο επίπεδο την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε μικρή αύξηση, όμως οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία συνεχίζουν να μειώνονται με αργό ρυθμό, κάτι που εκτιμάται πως μπορεί να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία.

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο επανέρχεταi o χάρτης ο οποίος χωρίζει τη χώρα σε δύο επίπεδα:

Α Επιτήρησης με κίτρινο χρώμα στα οποία θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια και θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι εμπορικές δραστηριότητες όπως και σήμερα.

Β Αυξημένου Κινδύνου με κόκκινο χρώμα στις οποίες δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια αλλά μόνο τα Γυμνάσια, ενώ θα υπάρχει αυστηρότερος περιορισμός κυκλοφορίας.

Το Λασίθι δεν περιλαμβάνεται στις κόκκινες περιοχές και έτσι από Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά τα Γυμνάσια και Λύκεια, και θα συνεχιστεί η εμπορική δραστηριότητα όπως και σήμερα.

Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας. Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.
Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.
Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α’ – επιτήρησης.

Στο επίπεδο Α’ ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.
3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.
4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν.
Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.