Δεν είχε έρθει σε επαφή με παιδιά στο Δημοτικό ο 10χρονος που επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό στην Ιεράπετρα


1
(1)

Δύο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Ιεράπετρα με μια 44χρονη γυναίκα και ένα δεκάχρονο παιδί να προστίθενται στη λίστα.

Τα δύο αυτά κρούσματα αποτελούν μια περίπτωση οικογενειακής μετάδοσης του ιού αφού και ο πατέρας της οικογένειας, όλοι αλβανικής καταγωγής, είχε πριν λίγο καιρό επιβεβαιωθεί με κορωνοϊό.

Όλα τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε καλή κατάσταση, χωρίς συμπτώματα, και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι τα νέα κρούσματα προέκυψαν και επιβεβαιώθηκαν μετά από οδηγία που δόθηκε από Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας στο οποίο θα έπρεπε να πάει το 10χρονο παιδί, ώστε να του επιτραπεί να φοιτήσει.

Έτσι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το παιδί δεν πήγε καθόλου σχολείο, όμως μετά από νέο τέστ που έγινε στον πατέρα του και βγήκε αρνητικό, η οικογένεια, χθες Δευτέρα, αποφάσισε να πάει το παιδί στο σχολείο.

Όταν όμως το πρωί το παιδί έγινε αντιληπτό την ώρα που πήγαινε στο σχολείο η διεύθυνσή δεν επέτρεψε στο παιδί να μπει σε αίθουσα ούτε στο κτίριο, παρά μόνο αν είχε αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Έτσι μετά και από συνεννοήσεις που έγιναν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δόθηκε η υποχρεωτική οδηγία στην οικογένεια να πραγματοποιήσει τεστ, τα οποία και έγιναν χθες στο στ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και προέκυψαν τα θετικά αποτελέσματα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.