Δεν απάντησε ο κ. Βρούτσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα παρουσίασε στη Βουλή μια ειδυλλιακή εικόνα για την οικονομία και την κοινωνία σε αντίθεση με την τραγική πραγματικότητα και την ανασφάλεια που βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και σε όλους τους πληττόμενους κλάδους, όσο και οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι.  Αυτοδιαψεύστηκε βέβαια στη συνέχεια αφού αναγκάστηκε να ανακοινώσει μέτρα στήριξης  ύψους 3,5 δισ. μετά από την κριτική που του άσκησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που ζήτησε σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης και μέτρα στήριξης εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών και επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, στη συνέχεια, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του Βουλευτή Ηρακλείου και Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για το αν προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεγκέρογλου κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για Ερώτηση που αφορούσε τον ΕΦΚΑ, ενημέρωσε τον Υπουργό για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Κρήτη και για το αίτημα των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων να παραταθεί η ισχύς της Συλλογικής τους Σύμβασης Εργασίας.

Ο Υπουργός δεν απάντησε και δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα γεγονός που προκάλεσε νέα παρέμβαση του Βουλευτή, που τον εγκάλεσε για την συμπεριφορά του και του ζήτησε να ασχοληθεί άμεσα με το πρόβλημα και να προχωρήσει σε απόφαση παράτασης της ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και με νομοθετική ρύθμιση αν χρειάζεται, την οποία δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει.

Σε κάθε περίπτωση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, ο Υπουργός έχει υποχρέωση να απαντήσει για τις προθέσεις του.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.