Δεν έγινε δεκτή η διαφωνία του Δήμου Ιεράπετρας για την φετινή διαχείριση της Χρυσης και τον περιορισμό της επισκεψιμότητας

5
(1)

Τελευταία ενημέρωση 11 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Στην 4η κατά σειρά συνεδρίασή της προχώρησε σήμερα η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης νήσου Χρυσής με σκοπό, μεταξύ άλλων, να συζητήσει και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας το οποίο, κατά πλειοψηφία, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τον προτεινόμενο, για το φετινό καλοκαίρι, περιορισμό της επισκεψιμότητας της.

Τις θέσεις του Δήμου Ιεράπετρας παρουσίασαν ο Γιώργος Ασπραδάκης και η Χρύσα Χατζημαρκάκη που ως τακτικό και αναπληρωματικό μέλος αντίστοιχα, συμμετείχαν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Στη συνεδρίαση επίσης συμμετείχαν εκφράζοντας θέσεις άλλων τοπικών αρχών και φορέων ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Μάνος Μιχελαράκης, και ο Παύλος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος του περιβαλλοντικού-πολιτιστικού φορέα Κοκκινέλλα της «Ιεράπετρας».

Η απόφαση για περιορισμό της επισκεψιμότητας και απαγόρευσης αποβίβασης επισκεπτών στη Χρυσή,  η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας του οικοσυστήματος, και  είχε προκύψει μετά τη διαπίστωση της επιτροπής ότι φέτος δεν είναι εφικτό να υπάρξει φύλαξη αλλά ούτε και να υπάρξει τρόπος να ελεγχθεί η επισκεψιμότητα, δεν άλλαξε, αφού δεν προέκυψε από τη συζήτηση κάποια σχετική ένδειξη πως υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο που να αναιρεί τα όσα είχαν αρχικά εκτιμηθεί.

Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 6-1, με όλα τα μέλη της επιτροπής να είναι υπέρ των προηγούμενων αποφάσεών της και το Δήμο Ιεράπετρας να διαφωνεί.

Υπενθυμίζουμε πως στον ιστότοπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έχει δημιουργηθεί ειδική υποσελίδα για τις εξελίξεις γύρω από τη νήσο Χρυσή όπου υπάρχουν όλα τα πρακτικά, η ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τη νήσο Χρυσή, και το σκεπτικό κάθε απόφασης, ενώ τα μέλη της είναι τα παρακάτω:

  1. Συντονιστής Καλούστ Παραγκαμιάν, Βιολόγος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας.
  2. Δρ. Μαρία Κοζυράκη, Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Καργιολάκη, Αν. Γεν. Δ/ντρια ΠΕ.ΧΩ.Π., Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
  3. Ιωάννης Γουλιδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου, Περιφέρεια Κρήτης, με αναπληρωματικό μέλος τον Νίκο Ξυλούρη, Αντιπεριφερειάρχη τομέα Περιβάλλοντος, Περιφέρεια Κρήτης.
  4. Γεώργιος Ασπραδάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δήμος Ιεράπετρας, με αναπληρωματικό μέλος την Χρυσούλα Χατζημαρκάκη, Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Δήμος Ιεράπετρας.
  5. Παύλος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός, Α.Μ.Κ.Ε. Ιεράπετρας “ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ”, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Εμμανουήλ Καλύβα, γεωπόνο, Α.Μ.Κ.Ε. Ιεράπετρας “ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ”.
  6. Εμμανουήλ Μιχελαράκης, Πρόεδρος Σωματείου Καταστηματαρχών Ιεράπετρας, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεώργιο Ροβυθάκη, Γραμματέα, Σωματείου Καταστηματαρχών Ιεράπετρας.
  7. Δρ. Μιχάλης Προμπονάς, Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με αναπληρωματικό μέλος τον Δρ. Πέτρο Λυμπεράκη, Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής ασκεί η κα. Ευφροσύνη Αργυροπούλου, υπάλληλος Τ.Ε. Διοικητικού/Λογιστικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

79

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.